Mi a geometriai méretezés és tűrés szabványos módszere? Melyik szimbólum melyik tűréshatárnak felel meg? Gyors válaszokra van szüksége? Alkalmazásaink és e-könyveink segítségével bármikor megkeresheti a szükséges méréstechnikai információkat. 

Minőségi megoldásokkal foglalkozó alkalmazások

Szerezzen alapvető ismereteket igény szerint a felület érdességgel, a komputertomográfiával, a geometriai méretezéssel és tűrésezéssel, valamint a fogaskerékméréssel kapcsolatban, vagy tekintse meg a COOKBOOK alkalmazás leggyakoribb mérési stratégiáit. Töltse le alkalmazásainkat az AppStore vagy a Google Play webáruházakból.

We Produce Quality

Bevezető a koordináta-méréstechnikába

Az alkalmazás bevezetőt nyújt a koordináta-méréstechnikába, és gyakorlati tanácsokat tartalmaz a mérőgéppel történő mindennapi munkával kapcsolatban. A fontosabb témakörök a következők: a munkadarabok megfelelő beállítása, funkciók és jellemzők, valamint a mérési eredményt befolyásoló tényezők.

Fogaskerékmérés

Fogaskerekek mérése – az alapok áttekintése

Ez az alkalmazás az ipari fogaskerékmérésbe nyújt betekintést. Segít felmérni a méréseket, és elmagyarázza a tipikus paramétereket, mint például a fogirányvonalak, a radiális ütés tűrése és a fogvastagság.

Felületi érdesség

A leggyakoribb felületi paraméterek

Amikor a munkadarabok felületéről van szó, a tervezés és a gyártás során számos felületi paraméterre van szükség. A ZEISS felületi érdességi alkalmazása a leggyakoribb felületi paraméterekről tartalmaz információkat.

COOKBOOK alkalmazás

Mérési stratégiák a taktilis koordináta-méréstechnika számára

COOKBOOK alkalmazás
Mérési stratégiák a taktilis koordináta-méréstechnika számára

Geometriai méretezés és tűrésezés (GD&T)

Méretezés és tűrésezés az ISO 1101 szabvány előírásainak megfelelően

Geometriai méretezés és tűrésezés
Méretezés és tűrésezés az ISO 1101 szabvány előírásainak megfelelően

CT Basics

Ipari komputertomográfiával kapcsolatos alapvető ismeretek

Az alkalmazás ideális az ipari komputertomográfiával kapcsolatos alapvető ismeretek elsajátítására. Megtanulja például a röntgensugárzás használatának alapjait, valamint a mérési folyamat lépéseit a rekonstrukciótól az ezt követő elemzésig. A szójegyzékben megtalálható az olyan szakkifejezések magyarázata, mint a sugárszóródás, a felbontás és a defókuszálás.

ZEISS eBooks

Néha kiegészítő információkra van szüksége? Ne is keressen tovább: e-könyveink segítenek. Fedezze fel a szakirodalmat, amely mélyreható betekintést nyújt a méréstechnika világába. Legyen az okostelefonon vagy táblagépen, az e-könyv késlekedés nélkül minden lényeges információval ellátja. A ZEISS Webáruházban a könyv nyomtatott változatát is megrendelheti.

Mérési stratégiák a taktilis koordináta-méréstechnikával foglalkozó könyvben

Mérési stratégiák

a taktilis koordináta-méréstechnika során

Növelje a mérései összehasonlíthatóságát: a ZEISS ACADEMY METROLOGY méréstechnikai e-könyve ötleteket ad a mérési stratégiák meghatározásával és dokumentálásával kapcsolatban. Idetartozik a befogás, a referencia definíciója, a tapintás, valamint az eredmények értékelése és bemutatása.

Letöltés itt:

Szabványoknak megfelelő tűrésezés, alak- és helytűrésezés

Az új GPS-szabványok nyújtotta lehetőségek

Az e-könyv a munkadarabok méretezésével és tűrésezésével kapcsolatos különböző szempontokat vizsgálja meg a funkcionalitás, a gyártási stabilitás, legfőképpen pedig a szabványoknak való megfelelés biztosítása érdekében. A könyv ezenkívül áttekinti a nemzetközi GPS-szabványokat is (ideértve az ASME-szabványosítástól eltérő különbségeket is). A könyv tizennégy, a szabványoknak megfelelő szabályt is bemutat és elmagyaráz.

Letöltés itt:

Szabványoknak megfelelő tűrésezés, alak- és helytűrésezés – könyv