Mi a geometriai méretezés és tűrés szabványos módszere? Melyik szimbólum melyik tűréshatárnak felel meg? Gyors válaszokra van szüksége? Alkalmazásaink és e-könyveink segítségével bármikor megkeresheti a szükséges méréstechnikai információkat. 

Minőségi megoldásokkal foglalkozó alkalmazások

Szerezzen alapvető ismereteket igény szerint a felület érdességgel, a komputertomográfiával, a geometriai méretezéssel és tűrésezéssel, valamint a fogaskerékméréssel kapcsolatban, vagy tekintse meg a COOKBOOK alkalmazás leggyakoribb mérési stratégiáit. Töltse le alkalmazásainkat az AppStore vagy a Google Play webáruházakból.

Fogaskerékmérés

Fogaskerekek mérése – az alapok áttekintése

Ez az alkalmazás az ipari fogaskerékmérésbe nyújt betekintést. Segít felmérni a méréseket, és elmagyarázza a tipikus paramétereket, mint például a fogirányvonalak, a radiális ütés tűrése és a fogvastagság.

Felületi érdesség

A leggyakoribb felületi paraméterek

Amikor a munkadarabok felületéről van szó, a tervezés és a gyártás során számos felületi paraméterre van szükség. A ZEISS felületi érdességi alkalmazása a leggyakoribb felületi paraméterekről tartalmaz információkat.

COOKBOOK alkalmazás

Mérési stratégiák a taktilis koordináta-méréstechnika számára

A Cookbook alkalmazás megadja Önnek a leggyakoribb mérési módszereket, lehetővé téve a koordinátamérőgép kezelőinek a mérési menet megtervezését, valamint a mérés végrehajtását és kiértékelését.

Geometriai méretezés és tűrésezés (GD&T)

Méretezés és tűrésezés az ISO 1101 szabvány előírásainak megfelelően

Ez az alkalmazás a geometriai méretezés és jellemzők meghatározásának széles skáláját írja le, és multimédiás kézikönyvként támogatja a mérnököket és az alkalmazottakat. A Pro verzióban további videókhoz és tartalmakhoz férhet hozzá.
 

CT Basics

Ipari komputertomográfiával kapcsolatos alapvető ismeretek

Az alkalmazás ideális az ipari komputertomográfiával kapcsolatos alapvető ismeretek elsajátítására. Megtanulja például a röntgensugárzás használatának alapjait, valamint a mérési folyamat lépéseit a rekonstrukciótól az ezt követő elemzésig. A szójegyzékben megtalálható az olyan szakkifejezések magyarázata, mint a sugárszóródás, a felbontás és a defókuszálás.

ZEISS eBooks

Néha kiegészítő információkra van szüksége? Ne is keressen tovább: e-könyveink segítenek. Fedezze fel a szakirodalmat, amely mélyreható betekintést nyújt a méréstechnika világába. Legyen az okostelefonon vagy táblagépen, az e-könyv késlekedés nélkül minden lényeges információval ellátja. A ZEISS Webáruházban a könyv nyomtatott változatát is megrendelheti.

Measurement Strategies

a taktilis koordináta-méréstechnika során

Növelje a mérései összehasonlíthatóságát: a ZEISS ACADEMY METROLOGY méréstechnikai e-könyve ötleteket ad a mérési stratégiák meghatározásával és dokumentálásával kapcsolatban. Idetartozik a befogás, a referencia definíciója, a tapintás, valamint az eredmények értékelése és bemutatása.

Letöltés itt:

Szabványoknak megfelelő tűrésezés, alak- és helytűrésezés

Az új GPS-szabványok nyújtotta lehetőségek

Az e-könyv a munkadarabok méretezésével és tűrésezésével kapcsolatos különböző szempontokat vizsgálja meg a funkcionalitás, a gyártási stabilitás, legfőképpen pedig a szabványoknak való megfelelés biztosítása érdekében. A könyv ezenkívül áttekinti a nemzetközi GPS-szabványokat is (ideértve az ASME-szabványosítástól eltérő különbségeket is). A könyv tizennégy, a szabványoknak megfelelő szabályt is bemutat és elmagyaráz.

Letöltés itt: