3D röntgen mérések a minőségbiztosítás érdekében ZEISS METROTOM

Ipari komputertomográfiai megoldások a ZEISS METROTOM segítségével

A ZEISS ipari komputertomográf-rendszerével egyetlen röntgenszkenneléssel végezheti el megfelelően a mérési és ellenőrzési feladatokat. A szabványos megfelelőségi vizsgálat, a precíz tervezés és az összetett kalibrálási folyamat biztosítja a rendszer nyomonkövethetőségét. A lineáris vezetőpályák és a körasztal pontossága megfelel az ügyfelek legmagasabb igényeinek is.

The new level of simplicity in CT technology

ZEISS METROTOM 1

You want to inspect the inside of your plastic or light metal parts, but computed tomography seems too complex? Discover the latest member of the ZEISS METROTOM family, which allows you to dive into the world of X-ray technology and your components in the simplest way possible.

Az új ZEISS METROTOM 1500 harmadik generációja

Időtálló minőség-ellenőrzés – ma

A ZEISS METROTOM termékcsalád tizenkét éve biztosít megbízható komputertomográfiás technológiát a minőség-ellenőrzések területén. A ZEISS METROTOM 1500 komputertomográfiás rendszerének harmadik generációja a legjobb bizonyíték arra, hogy a fejlett és megbízható röntgentechnológia nemcsak ábránd. Már ma végezhet időtálló minőség-ellenőrzést.

ZEISS METROTOM
Nagyobb alkatrészek mérése és vizsgálata

A ZEISS METROTOM 1500 harmadik generációja nagyobb alkatrészek mérését teszi lehetővé a kibővített mérési tartománynak köszönhetően.

Kényelmesebb és biztonságosabb működés

Az elülső ajtó lehetővé teszi a kezelő számára, hogy belépjen a berendezésbe, és szervizelési hozzáférési pontként használja azt, kényelmesebbé téve a nagyobb és nehezebb alkatrészek berakodását. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsan, biztonságosan és pontosan végezze el a komputertomográfiás méréseket.
 

Kompakt alapterület

Legyen az szállítás, telepítés, karbantartás vagy az ügyfél mérőszobájában lévő terület kihasználtsága: minél kisebb a rendszer, annál jobb. A ZEISS legnagyobb komputertomográfiás rendszerének fülkéjét a helytakarékosság jegyében tervezték.

Alumíniumból készült alkatrész ZEISS METROTOM 1500 (2. és 3. generációs) mérőgépekkel készült képeinek összehasonlítása. A kisebb voxelméretnek köszönhetően az új 3K-s detektor az apró részleteket is nagyobb felbontásban és élesebben jeleníti meg.

Lásson jobban.

A harmadik generációs eszközben egy új 3K-s detektor 3D-s, nagyobb felbontású adatállományt generál, vagyis magasabb lesz a voxelszám, ami lehetővé teszi a még kisebb anyaghibák észlelését is.

Szkenneljen gyorsabban.

A szkennelési idő akár 75%-kal is csökkenthető a detektor különböző működési módjainak köszönhetően, miközben hasonló voxelméret érhető el, mint egy 2K-s detektorral.

ZEISS METROTOM termékcsalád

Part size

●●○○

Part density

●●○○

Part Mass

●●●○

Accuracy

●●○○

Resolution

●●○○

Speed

●●○○

Footprint

●●●●

ZEISS METROTOM 800 130 kV

For measurements of plastic parts with high accuracy

Part size

●●○○

Part density

●●○○

Part mass

●●●○

Accuracy

●●●●

Resolution

●●●○

Speed

●●●○

Footprint

●●●○

Part size

●●○○

Part density

●●●○

Part mass

●●●○

Accuracy

●●●●

Resolution

●●●●

Speed

●●○○

Footprint

●●●○

ZEISS METROTOM 800 225 kV

For fast scans and denser parts

Part size

●●●○

Part density

●●●○

Part mass

●●●○

Accuracy

●●●○

Resolution

●●●○

Speed

●●●●

Footprint

●●○○

ZEISS METROTOM 1500

Advanced CT technology for fast scans of large parts

Part size

●●●●

Part density

●●●○

Part Mass

●●●●

Accuracy

●●○○

Resolution

●●●●

Speed

●●●●

Footprint

●○○○

Végezzen egyszerű méréseket a ZEISS METROTOM segítségével

Könnyűfémből készült alkatrész mérése
Könnyűfémből készült alkatrész geometriai ellenőrzése

Teljes alkatrészek mérése és ellenőrzése

A ZEISS METROTOM műanyagból és könnyűfémből készült komplett alkatrészek mérésére és ellenőrzésére szolgáló ipari komputertomográf. Hagyományos méréstechnológiával a rejtett részleteket csak az alkatrész idő- és költségigényes roncsolása után lehet ellenőrizni.

Mérjen számos jellemzőt egyszerűen és pontosan

A ZEISS METROTOM komputertomográf-rendszerrel egyetlen mérésfutással számos alkatrészjellemző vizsgálható. A mérési eredmények pontosak és nyomonkövethetőek. A taktilis mérési módszerekkel ellentétben a ZEISS METROTOM jelentősen gyorsabban rögzít számos mérési pontot.

Csatlakozó mérése.
Csatlakozó mérése.

Átfogó CT-adatelemzés 3D-ben

A könnyen használható és a kezdők számára is megfelelő GOM Volume Inspect elemző szoftver teljes 3D-s CT-adatelemzést tesz lehetővé. A geometriák, a besüllyedt részek, a belső szerkezet és a szerelvények pontosan elemezhetők. Még a legkisebb hibák is láthatóvá válnak az egyedi metszeti képek révén, és automatikusan kiértékelhetők a különböző kritériumoknak megfelelően. Ezenkívül különböző alkatrészek adatállományait is betöltheti egy projektbe, trendelemzést végezhet, és összehasonlíthatja az elemzést a CAD-adatokkal. Így az alkatrész minősége pontosan meghatározható és dokumentálható, mindezt pedig egyetlen szoftver révén.

DAkkS kalibrálás a nagyobb bizalom érdekében

A gépjárműipar, az orvostudomány vagy a gyógyszeripar magasabb színvonalú követelményei gyakran szükségessé teszik az akkreditált CT-ellenőrzési eljárásokra való támaszkodást. Ezek garantálják az alkatrészek objektív, szabványnak megfelelő mérését a VDI / VDE 2630 1.3 rész szerint. A DAkkS tanúsítás világszerte elfogadott, ami kiküszöböli a többszörös értékelés költségeit. Most a DAkkS kalibrálás elérhető a ZEISS METROTOM 800 és 1500 sorozat számítógépes tomográfjaihoz is! Használja ki előnyeit: takarítson meg költségeket és teremtsen nagyobb bizalmat ügyfelei számára.

Elérhető lehetőségek

Automatizált szűrőcserélő

Az automatikus szűrőcserélőnek köszönhetően már nincs szükség manuális szűrési előbeállításokra egy sor, különböző anyagból és anyagösszetételből készült alkatrészek szkenneléséhez. Így még gyorsabban érhet el megbízható eredményeket.

ZEISS FixAssist CT

ZEISS FixAssist CT segítségével a gépek leállási idejét akár 80%-kal is csökkentheti. Egyszerűen helyezze a munkadarabot a gépen kívülre a raklapra mérés előtt, helyezze az előbeállított alkatrészt a komputertomográfiás rendszerbe, és kezdje el a szkennelést.

ZEISS Tomostage

Szeretne egyetlen szkenneléssel több alkatrészt rögzíteni? Ez a kifejezetten a CT-alkalmazások számára kifejlesztett karbonszálas toronynak köszönhetően lehetséges. Így az egyetlen alkatrész mérésével eltöltött idő jelentősen csökken, és nő a teljesítmény.

További információk a ZEISS komputertomográfás megoldásokról a YouTube-on

Hogyan működnek a ZEISS komputertomográfiás rendszerek?

ZEISS CT felhasználói találkozó 2017

Munkadarabok automatikus betöltése a ZEISS METRONOM segítségével

ZEISS komputertomográfiás megoldások a műanyagiparban

Hogyan ér el sikereket a starlim//sterner a ZEISS CT megoldásaival: