Kivételes CT-képminőség

ZEISS scatterControl

The hardware solution for optimized image quality

The module ZEISS scatterControl significantly improves the image quality and reduces scatter artifacts of CT scans to a minimum. These improvements facilitate subsequent data handling and evaluation steps for suitable parts, resulting in even more accurate surface determination and defect analysis. The product is ideal for high voluminous and dense parts, such as additively manufactured metal parts and aluminum cast parts, even with steel inlays, as well as other assemblies containing denser materials.

The module is available for ZEISS METROTOM 1500 225kV G3, either as a retrofit solution or as part of the purchase of a new system. Upgrade your system with ZEISS scatterControl now and benefit from superior image quality for much easier data evaluation.

A ZEISS scatterControl előnyei:

Fokozott képminőség, hatékony hibafelismerés

A ZEISS scatterControl jelentősen javítja a CT képminőségét a szórt sugárzás által okozott műtárgyak előfordulásának csökkentésével. A különböző komponensek közötti kontraszt megnő, és a hibafelismerés leegyszerűsödik: a komponensek kortábban hozzáférhetetlen területei elérhetővé válnak és kiértékelhetők.

Fokozottan hatékonyabb felületmeghatározás

A ZEISS scatterControl támogatja a hatékony és minőségi hibafelismerést és felületmeghatározást. Ez jelentős előny a kihívást jelentő komponenseken végzett olyan metrológiai alkalmazásoknál, amelyek keretében, illetve korrigálás hiányában a műtárgyak zavarják a felületmeghatározást.

VAST mód által támogatott gyors beolvasás

A ZEISS scatterControl ‘Stop and Go’ és VAST szkennelési üzemmódban működik. A legyező alakú sugárnyalábot kibocsátó CT készülékkel szemben a kúpos sugárnyalábot kibocsátó CT készülék kiváló képminőséget biztosít a ZEISS scatterControl megoldásnak köszönhetően, akár 1000-szer gyorsabb szkennelési idővel.

Könnyű használat

ZEISS scatterControl megoldás egyetlen kattintásra. A modul problémamentesen együttműködik a METROTOM OS más olyan hasznos tulajdonságaival, mint a VHD (Virtual Horizontal Detector Extension), az AMMAR (Advanced Mixed Material Artifact Reduction) vagy a VolumeMerge, és teljes mértékben integrált a szoftverbe.

ZEISS scatterControl hatékony hibaelemzés céljából

A ZEISS scatterControl jelentősen javítja a CT-felvételek képminőségét számos alkatrész- és iparág esetében. Ennek egyértelmű okai vannak: a hatékony műtárgy-eltávolítástól kezdve a modulnak a munkadarabhoz viszonyított elhelyezéséig, ami ideálissá teszi a ZEISS scatterControl megoldást. Az alábbiakban mutatjuk, hogyan használhatja a modult a kiemelkedő hibák felfedezésére és elemzésére.

Kevesebb műtermék a jobb CT-képminőség érdekében

A ZEISS scatterControl támogatja a különbségek kijelzését. A csúszka segítségével hasonlítsa össze a röntgenkép minőségét scatterControl használatával és anélkül. A minőségileg fokozott kép nagyobb kontrasztot és kevesebb műterméket mutat, így a részletek sokkal jobban kiemelkednek.

Kiváló minőség a modul pozicionálásának köszönhetően

ZEISS scatterControl a modul működési elvének köszönhetően a hasonló termékekhez képest kiváló minőséget ér el: a modul a cső és az érzékelő között helyezkedik el. A kisebb tárgyak, például sűrű, additív módon gyártott alkatrészek a modul elé, nagyobb tárgyak pedig a modul mögé helyezhetők. Mindkét módon működik. Ezenkívül a beépített fizikai ütközésérzékelő és a kifinomult ütközés-előrejelző szoftver hatékonyan megakadályozza az ütközéseket.

Ideális számos komponens és iparág esetén

  • Öntöde: tömör alumínium- vagy magnéziumkomponensek, akár acélbetétekkel is
  • Autógyártás: öntvények acélbetétekkel, teljesítményelektronika
  • Additív gyártás: sűrű, fémnyomott komponensek

Továbbfejlesztett 3D-s vizsgálat

A mennyiségi adatok javítása sokkal könnyebb értékelést eredményez. A 3D-s felületek zavaró műtermékek nélkül határozhatók meg és vehetők figyelembe. Sok műtermék jellemzően a szórt sugárzás eredménye, és 3D-ben álfelületeket okoz, amelyek akadályozzák a pontos méréseket.

Megbízható kiértékelő szoftver röntgenes ellenőrzéshez

A ZEISS Automated Defect Detection (ZADD) szoftver megbízhatóan felismeri még a legkisebb hibákat is – fröccsöntött, orvosi, additív módon gyártott és egyéb komponensekhez.

Gyakran ismételt kérdések a ZEISS scatterControl modulról

Mely munkadarabok profitálnak leginkább a ZEISS scatterControl modulból?

Azok a komponensek, amelyek a legjobban profitálnak a ZEISS scatterControl modulból, a tömör alumínium- vagy magnéziumkomponensek, acélbetétekkel rendelkező öntvények, a teljesítményelektronika, valamint a sűrű és fémnyomott komponensek, hogy csak néhány példát említsünk.

Hogyan állíthatok be egy szkennelést ZEISS scatterControl segítségével?

ZEISS scatterControl megoldás egyetlen kattintásra. A szoftveres és hardveres ütközésvédelem már be van építve, ami azt jelenti, hogy minden további lépés nélkül elindíthatja a szkennelési folyamatot.

Már van ZEISS METROTOM 1500 G3 egységem. A ZEISS scatterControl utólagosan is felszerelhető?

Igen, a ZEISS scatterControl ideális megoldás a ZEISS METROTOM 1500 G3 egységhez való utólagos felszereléshez. Esetleg szükség lehet olyan frissítések beszerzésére, mint például a METROTOM OS, hogy fokozza a CT-nek a scatterControl modullal együtt való használatát.