Prepared for all challenges -
today and tomorrow
ZEISS CONTURA
Coordinate measuring machine ZEISS CONTURA

Minden kihívásra felkészülve -
ma és holnap

ZEISS CONTURA

A ZEISS CONTURA lehetővé teszi, hogy már ma felkészüljön a holnap mérési követelményeire: az új generációs készülékek többféle szenzoralkalmazást szolgáló rendszerrel (MASS) vannak felszerelve, és a közös kezelőfelületnek köszönhetően pusztán néhány lépésben válthat a különböző szenzorai technológiák között. Az innovatív lehetőségek közé tartozik a négy tengelyen történő mérés, amelyet egy áthelyezhető forgatóasztal tesz lehetővé, az automatizált tapintócserélő rendszer és a HTG opció (nagyobb hőmérséklet-tartományok esetén). A készülék ezenkívül elsőosztályú teljesítményt, ergonómiát és időtállóságot biztosít.

Változatosság a MASS segítségével

A ZEISS CONTURA számos szenzor tartalmaz, így mindig a megfelelő szenzort vagy szenzorrendszert nyújtja minden alkalmazás és minden igény számára. A MASS technológia, segítségével nagyon sok ZEISS-szenzor működtethető nagy pontossággal, valamint gyorsan ki is cserélhető ugyanazon a mérőeszközön: legyenek azok szenzorok forgatható fejegységgel, vagy fix tapintókonfigurációval (optikai vagy taktilis, passzív vagy aktív) felszerelve, a ZEISS CONTURA maximális rugalmasságot biztosít.

Optikai szenzorok

A ZEISS CONTURA egyetlen eszközben ötvözi a taktilis és optikai mérési feladatok teljesítményét: a 2D-s képalkotó szenzoroktól a kromatikus fehérfényszenzorokon át a háromszögelési lézerekig. A ZEISS CONTURA révén az optikai szenzorok világa újból kinyílik.

ZEISS CONTURA with ZEISS VAST performance
ZEISS CONTURA with VAST navigator
ZEISS CONTURA with Fly Mode

Teljesítmény

A ZEISS CONTURA minimálisra csökkenti a mérési időt, megőrizve a megbízható pontosságot. Ezt a ZEISS VAST navigator és a ZEISS VAST performance funkciói teszik lehetővé a ZEISS VAST mérőfejekkel együttműködve.

Ergonómia

A kis mérőszobákban olyan mérőeszközökre van szükség, amelyek alkalmazkodnak a rendelkezésre álló térhez. A CMM optimalizált magassága és szélessége, valamint az ergonómiai tekintetben alaposan átgondolt különleges funkciók kényelmes munkavégzést tesznek lehetővé a felhasználó számára.

Időtálló

A ZEISS CONTURA készen áll a negyedik ipari forradalom érkezésére. A ZEISS Smart Services digitális szolgáltatásai lehetővé teszik a készülék távolról, valós időben történő nyomon követését.

Opciók

Magas hőmérsékleti gradiens (HTG)

A magas hőmérsékleti gradiens (HTG, High Temperature Gradient) opció segítségével a nagyobb hőmérséklettartományok sem jelentenek kihívást a ZEISS CONTURA számára. Az új ZEISS CONTURA független rögzítésű üvegkerámiából készült mérőlécei ellenállnak a hőmérséklet-változásnak: ezzel garantált a hőmérséklet stabilitása és a mérési pontosság állandósága.

Forgatóasztal

Az új áthelyezhető forgatóasztal igény szerint felszerelhető a mérési tartományba felszíni változatként, majd kényelmesen eltávolítható onnan, ha már nincs rá szükség. Ez az opció négy tengely mentén történő mérést tesz lehetővé.

 

ProMax E

A ProMax E opcióval a ZEISS automatikus tapintócserélőt tesz lehetővé, garantálva a teljes mérési mennyiséget a csere során. Automatikusan a mérési tartományba lép, ahol biztonságosan és precízen kicseréli a tapintórendszereket.További opciók

  • Csőmembrán: a szennyeződés és a por nem probléma a ZEISS CONTURA számára! A ZEISS külön megvásárolható és utólag felszerelhető porvédőt kínál. Az Y-tengely vezetőrúdjának mind a négy vezetőszintjét lefedi.
  • Biztonsági pozíció: ha a ZEISS CONTURA gépet automatizálási folyamatba integrálja, a folyamatot a Mini-SiPos lehetőséggel egészítheti ki. A rendszer a másik félnek (daru vagy robot) egy protokollt továbbít azokkal az információkkal, hogy mikor van a gép vagy a másik fél biztonságos pozícióban. Ezzel elkerülhető a két fél közötti nem kívánatos interakció.

További információkat szeretne megtudni a ZEISS CONTURA mérőgépről?

Töltse ki az alábbi űrlapot a brosúra letöltéséhez.