Maximális precizitás kisméretű alkatrészek esetében

ZEISS MICURA

A pontosság tekintetében nincs kompromisszum

Kis mérete ellenére a ZEISS MICURA nem megy bele a pontosságot illetően kompromisszumokba. A ZEISS MICURA-t alap változatban a ZEISS VAST XT gold scanning szenzorral és navigator technológiával szállítjuk.

ZEISS MICURA

Jellemzők

A ZEISS MICURA az ipari gyártás új igényeinek kielégítését szolgáló megoldás, melynek révén az alkatrészek egyre kompaktabbá válnak, és a pontosságra vonatkozó elvárások is egyre erősödnek.

Benefits

  • Computer-Aided Accuracy: Measuring errors due to dynamically induced inertia effects are automatically compensated for
  • ZEISS air bearings on four sides guarantee stability and precision
  • ZEISS MICURA also comes with two temperature sensor for the workpiece
  • The probing force of the sensor is actively regulated and is very low - ideal for sensitive materials
  • Optimally coordinated control technology, software, sensors and additional components from ZEISS
  • Active vibration dampers as standard for opimal filtering of floor vibrations.

Kicsi és precíz

A ZEISS VAST XT gold csúcstechnológiájú szenzorral és navigator technológiával felszerelt ZEISS MICURA aktív scanninget kínál egy mikrométernél kisebb mérési pontosság mellett. A ZEISS MICURA különösen a kisebb, komplex és szűk tűrésekkel jellemzett, például az optikában és elektronikában használt alkatrészekhez alkalmas. Kompakt mérete ellenére a rendszer 500 x 500 x 500 milliméter méretű mérési területet kínál, jóval többet, mint a vele összehasonlítható eszközök.

Precíz és nagy sebességű scanning

A ZEISS VAST XT gold szenzor nagy, 200 mérőpont/másodperc-es sebességű scanninget tesz lehetővé. Ennek eredményeképpen a geometriai jellemzők mellett az alak és helyzet tűrések, például a körkörösség és a síklapúság is precízen és rövid idő alatt felvehetők. A szenzor nagyon kicsi tapintókkal is felszerelhető. A legkisebb tapintó átmérője csupán 0,3 mm.

A rendszer kezelése egy felhasználóbarát kezelőpulton keresztül történik, melyhez nincs szükség számítógépre

Automatikus mérési sebesség

A ZEISS MICURA standard verzióját VAST navigator technológiával szállítjuk. A rendszer automatikusan és garantált pontosság mellett konfigurálja az optimális mérési sebességet, ezáltal jelentősen lecsökkentve a mérési időt. A ZEISS MICURA kissé lassabban mozog a magasabb precizitást igénylő területeken. Gyorsabban mozog egyszerű kontúrok esetében, vagy amikor alacsonyabb pontosságra van szükség.

A VAST navigator technológia az érintőleges megközelítés és szkennelés, spirális szkennelés és a gyors, dinamikus tapintókalibrálás következtében időt is megtakarít.

More flexibility with ZEISS rotary table

The flexible ZEISS RT-RB 100-1 rotary table can be installed in the measuring area as an add-on variant as required and then conveniently moved out of the measuring area again. This option enables measurement in four axes - and all on one machine.

The system is controlled via a userfriendly control panel and does not need a computer

Would you like more information about ZEISS MICURA? Our experts will be happy to advise you!

Nézze meg, hogy más vásárlók hogyan használják ezt a terméket:

Compatible sensors:

ZEISS VAST XT gold

Aktív scanningre készen

ZEISS VAST XTR gold

Mérési pontok gyors felvétele