Maximális precizitás kisméretű alkatrészek esetében

ZEISS MICURA

A pontosság tekintetében nincs kompromisszum

Kis mérete ellenére a ZEISS MICURA nem megy bele a pontosságot illetően kompromisszumokba. A ZEISS MICURA-t alap változatban a ZEISS VAST XT gold scanning szenzorral és navigator technológiával szállítjuk.

ZEISS MICURA

Jellemzők

A ZEISS MICURA az ipari gyártás új igényeinek kielégítését szolgáló megoldás, melynek révén az alkatrészek egyre kompaktabbá válnak, és a pontosságra vonatkozó elvárások is egyre erősödnek.

Kicsi és precíz

A ZEISS VAST XT gold csúcstechnológiájú szenzorral és navigator technológiával felszerelt ZEISS MICURA aktív scanninget kínál egy mikrométernél kisebb mérési pontosság mellett. A ZEISS MICURA különösen a kisebb, komplex és szűk tűrésekkel jellemzett, például az optikában és elektronikában használt alkatrészekhez alkalmas. Kompakt mérete ellenére a rendszer 500 x 500 x 500 milliméter méretű mérési területet kínál, jóval többet, mint a vele összehasonlítható eszközök.

Precíz és nagy sebességű scanning

A ZEISS VAST XT gold szenzor nagy, 200 mérőpont/másodperc-es sebességű scanninget tesz lehetővé. Ennek eredményeképpen a geometriai jellemzők mellett az alak és helyzet tűrések, például a körkörösség és a síklapúság is precízen és rövid idő alatt felvehetők. A szenzor nagyon kicsi tapintókkal is felszerelhető. A legkisebb tapintó átmérője csupán 0,3 mm.

A rendszer kezelése egy felhasználóbarát kezelőpulton keresztül történik, melyhez nincs szükség számítógépre

Automatikus mérési sebesség

A ZEISS MICURA standard verzióját VAST navigator technológiával szállítjuk. A rendszer automatikusan és garantált pontosság mellett konfigurálja az optimális mérési sebességet, ezáltal jelentősen lecsökkentve a mérési időt. A ZEISS MICURA kissé lassabban mozog a magasabb precizitást igénylő területeken. Gyorsabban mozog egyszerű kontúrok esetében, vagy amikor alacsonyabb pontosságra van szükség.

A VAST navigator technológia az érintőleges megközelítés és szkennelés, spirális szkennelés és a gyors, dinamikus tapintókalibrálás következtében időt is megtakarít.

Működtetés és ergonómia

A ZEISS MICURA-t egy új tervezésű vezérlőpulttal szállítjuk. Egy kijelző és két joystick teszi lehetővé a kezelők számára a gép számítógéptől független vezérlését és programozását.

A rendszer könnyen kezelhető és mérőgépekkel szerzett részletekbe menő tapasztalat nélkül is lehetővé teszi a mérés megkezdését. A gránitasztal elülső oldalán található polc lehetővé teszi a vezérlőpult és a szerszámok méréstartományon kívüli tárolását.

  • Számítógépes támogatású pontosság (Computer-Aided Accuracy, CAA): A dinamikusan előidézett inerciahatások által okozott mérési hibák automatikusan kiegyenlítésre kerülnek.Kerámia vezetőpályák és egy nagy csapágy alap csökkentik minimálisra a külső hatásoknak való kitettséget
  • A négy oldalon megtalálható ZEISS légcsapágyak biztosítják a stabilitást és precizitást
  • A ZEISS MICURA-t egy a munkadarabot mérő hőmérsékletszenzorral szállítjuk
  • A szenzor tapintóereje aktív szabályozású és nagyon alacsony - ezért az ideálisan megfelel az érzékeny anyagokhoz
  • A vezérléstechnológia, a szoftver, a szenzorok és további részegységek a ZEISS termékei és egymáshoz optimálisan illesztettek

A ZEISS MICURA műszaki adatai

Pontos mérés a ZEISS mérőfejrendszer segítségével

 

ZEISS VAST XT gold / ZEISS VAST XTR gold

Mérési tartományX/Y/Z

Hossz méréshiba E0 (μm)

5/5/5

0.7 + L/400

5/7/5

0.7 + L/400

Alkalmazási példák

  • Kimagaslóan pontos vezetékekkel és csapágyakkal gyártott átalakítók és állítóegységek
  • Minimális tűrésű dugattyúk és hengerek
  • Mesterséges csípőízületek
  • Fogaskerekek
  • Optikai lencse elemek

Download more information

IQS Product Portfolio, EN

IQS Product Portfolio, EN
oldal(ak): 56
file méret: 3909 kB

ZEISS IQS Produkt Portfolio, DE

ZEISS IQS Produkt Portfolio, DE
oldal(ak): 56
file méret: 26768 kB

Nézze meg, hogy más vásárlók hogyan használják ezt a terméket: