Amikor a pontosság a legfontosabb A ZEISS PRISMO termékcsalád

Az elmúlt 25 évben a ZEISS PRISMO világszerte a nagy sebességű scanning és a mérőlaborban elérhető legnagyobb gyártási pontosság szinonimájává vált. A ZEISS PRISMO referenciának számít a precíziós méréstechnikában, és teljes mértékben megfelel az ISO minőségi szabványainak. Létfontosságú eszköz egy olyan világban, ahol a pontosság a legfontosabb, és a kompromisszumos megoldások nem elfogadhatók.

Bővülő termékcsalád Elismert referencia
ZEISS PRISMO

Azon túl, hogy a pontosságot illetően nem ismer kompromisszumot, a ZEISS PRISMO a pontosság, a megbízhatóság, a rugalmasság és a hosszú távú stabilitás szinonimája.

MPE-E0 kezdő értéke: 0,9+L/350 μm
Specifikációk: 19 °C és 21 °C között
13 méret: 7/9/5 és 16/42/10 között

ZEISS PRISMO verity

A ZEISS PRISMO ultra knowhow-ja alapján gyártott ZEISS PRISMO verity növeli a ZEISS PRISMO pontosságát, és bővített hőmérséklet-tartományban használható.

MPE-E0 kezdő értéke: 0,7+L/400 μm
Specifikációk: 19 °C és 22 °C között
3 méret: 7/9/5 és 12/18/10 között

ZEISS PRISMO ultra

A 0,5 + L/500 μm specifikációjú ZEISS PRISMO ultra a ZEISS PRISMO termékcsalád legpontosabb berendezése.

MPE-E0 kezdő értéke: 0,5+L/500 μm
Specifikációk: 20 °C és 22 °C között
7 méret: 7/10/5 és 16/30/10 között

ZEISS PRISMO fortis

A ZEISS PRISMO fortis megbízható méréseket biztosít a legnehezebb körülmények között is, akár 37 °C-on is (opcionálisan: 40 °C-on). Ez lehetővé teszi, hogy a méréseket a gyártási sor közelében végezzék el.

MPE-E0 kezdő értéke: 0,9+L/350
Specifikációk: 18 °C és 40 °C között
Méret: 7/12/7 es 12/18/10

Maximális sebesség és gyorsaság a ZEISS PRISMO termékcsalád számára

Teljesítménynövelők

ZEISS VAST navigator technológia

A maximális mérési sebesség automatikus meghatározása a scanninghez – garantált pontosság mellett.

ZEISS CALYPSO VAST tapintás

A ZEISS CALYPSO VAST Probing segítségével az egyetlen pont mérésére fordított idő jelentősen csökkenthető a megfelelő pontosság megőrzése mellett, amely akár 25%-os időmegtakarítást is eredményezhet.

ZEISS állítható tapintó

A ZEISS VAST gold állítható tapintója tökéletesen kiegészíti a ZEISS PRISMO termékcsaládot. A fokozatmentes állításnak köszönhetően a tapintó ideális olyan mérési feladatokhoz, amelyek során különböző irányultságú tapintókat kell használni. A ZEISS állítható tapintó kombinálja a rugalmasságot a ZEISS VAST gold teljesítményével.

ZEISS CALYPSO palettaoptimalizáló

A mérési stratégia palettarendszerre történő cseréjével – amelynek során az „egyszerre egy tapintó” módszert az „elemről elemre mérés, egyszerre egy teljes paletta” módszerre cserélték – jelentősen csökkent a mérés időtartama, amely hatékonyabbá és költségtakarékosabbá tette a műveletet.

ZEISS PRISMO

A csupán 0,9+L/350 μm-es mérési hibával rendelkező ZEISS PRISMO a ZEISS koordináta-mérőgépek zászlóshajója és a precíziós mérés referenciapontja. A számítógépes támogatású pontosság (Computer-Aided Accuracy, CAA) a gépre vonatkozó összes dinamikus hatást korrekciózza, így optimális precizitás érhető el akár nagy sebességű scanning során is. A ZEISS PRISMO berendezést olyan helyzetekben használják, amikor egy mikrométeres vagy kisebb tűréshatárral rendelkező mérést kell végezni.

ÚJ: ZEISS PRISMO fortis*

Az optimalizált légcsapágy beépítésének, a független ZERODUR® mérőléceknek és a termikus hajlítási korrekcióknak köszönhetően a ZEISS PRISMO fortis maximális pontosságot garantál a legfeljebb 40 °C-os hőmérsékleten történő mérések esetén. Ezért a ZEISS PRISMO fortis berendezést közvetlenül, hőmérséklet-szabályzott mérőszobába történő beruházás nélkül integrálni lehet a gyártási területre. És nincs veszteség a mérési volumenben még automatikus betöltőrendszer használata esetén sem, mivel az opcionális U alakú gránitasztal a betöltőrendszerrel egy magasságban van.

ÚJ: ZEISS PRISMO verity*

A ZEISS PRISMO verity 0,7+L/400 μm-es bizonytalansággal biztosít eredményeket a ZERODUR® mérőléceknek és a fejlett CAA-korrekciónak köszönhetően. Egy 19° és 22 °C közötti hőmérsékletű, légkondicionált mérőhelyiség minden mérési feladatnak megfelel. A jobb alakmérési értékeivel a ZEISS PRISMO verity a legjobb mérőgép a kategóriájában.

ZEISS PRISMO ultra

A csupán 0,5+L/500 mikrométeres hosszmérési hibával rendelkező ZEISS PRISMO ultra tovább növeli a ZEISS PRISMO pontosságát. A gép ezt a pontosságot a pontosabb mérőlécekkel, a módosított légcsapágy-bekötéssel, további CAA-korrekciókkal, levegős rezgéscsillapítással, valamint a gép alkatrészeinek még szigorúbb illesztésével éri el. Így a ZEISS PRISMO ultra ideális olyan feladatok során, ahol maximális pontosság szükséges, például a kutatás, a fejlesztés és a minőségbiztosítás, valamint az idomszerek és a próbadarabok kalibrálása terén.

*2019 novembere óta elérhető