Amikor a pontosság a legfontosabb A ZEISS PRISMO termékcsalád

Az elmúlt 25 évben a ZEISS PRISMO világszerte a nagy sebességű scanning és a mérőlaborban elérhető legnagyobb gyártási pontosság szinonimájává vált. A ZEISS PRISMO referenciának számít a precíziós méréstechnikában, és teljes mértékben megfelel az ISO minőségi szabványainak. Létfontosságú eszköz egy olyan világban, ahol a pontosság a legfontosabb, és a kompromisszumos megoldások nem elfogadhatók.

Bővülő termékcsalád Elismert referencia
ZEISS PRISMO

Azon túl, hogy a pontosságot illetően nem ismer kompromisszumot, a ZEISS PRISMO a pontosság, a megbízhatóság, a rugalmasság és a hosszú távú stabilitás szinonimája.

MPE-E0 kezdő értéke: 0,9+L/350 μm
Specifikációk: 19 °C és 21 °C között
13 méret: 7/9/5 és 16/42/10 között

ZEISS PRISMO verity

A ZEISS PRISMO ultra knowhow-ja alapján gyártott ZEISS PRISMO verity növeli a ZEISS PRISMO pontosságát, és bővített hőmérséklet-tartományban használható.

MPE-E0 kezdő értéke: 0,7+L/400 μm
Specifikációk: 19 °C és 22 °C között
3 méret: 7/9/5 és 12/18/10 között

ZEISS PRISMO ultra

A 0,5 + L/500 μm specifikációjú ZEISS PRISMO ultra a ZEISS PRISMO termékcsalád legpontosabb berendezése.

MPE-E0 kezdő értéke: 0,5+L/500 μm
Specifikációk: 20 °C és 22 °C között
7 méret: 7/10/5 és 16/30/10 között

ZEISS PRISMO fortis

A ZEISS PRISMO fortis megbízható méréseket biztosít a legnehezebb körülmények között is, akár 37 °C-on is (opcionálisan: 40 °C-on). Ez lehetővé teszi, hogy a méréseket a gyártási sor közelében végezzék el.

MPE-E0 kezdő értéke: 0,9+L/350
Specifikációk: 18 °C és 40 °C között
Méret: 7/12/7 es 12/18/10

Maximális sebesség és gyorsaság a ZEISS PRISMO termékcsalád számára

Teljesítménynövelők

ZEISS VAST navigator technológia

A maximális mérési sebesség automatikus meghatározása a scanninghez – garantált pontosság mellett.

ZEISS CALYPSO VAST tapintás

A ZEISS CALYPSO VAST Probing segítségével az egyetlen pont mérésére fordított idő jelentősen csökkenthető a megfelelő pontosság megőrzése mellett, amely akár 25%-os időmegtakarítást is eredményezhet.

ZEISS állítható tapintó

A ZEISS VAST gold állítható tapintója tökéletesen kiegészíti a ZEISS PRISMO termékcsaládot. A fokozatmentes állításnak köszönhetően a tapintó ideális olyan mérési feladatokhoz, amelyek során különböző irányultságú tapintókat kell használni. A ZEISS állítható tapintó kombinálja a rugalmasságot a ZEISS VAST gold teljesítményével.

ZEISS CALYPSO palettaoptimalizáló

A mérési stratégia palettarendszerre történő cseréjével – amelynek során az „egyszerre egy tapintó” módszert az „elemről elemre mérés, egyszerre egy teljes paletta” módszerre cserélték – jelentősen csökkent a mérés időtartama, amely hatékonyabbá és költségtakarékosabbá tette a műveletet.

ZEISS PRISMO

A csupán 0,9+L/350 μm-es mérési hibával rendelkező ZEISS PRISMO a ZEISS koordináta-mérőgépek zászlóshajója és a precíziós mérés referenciapontja. A számítógépes támogatású pontosság (Computer-Aided Accuracy, CAA) a gépre vonatkozó összes dinamikus hatást korrekciózza, így optimális precizitás érhető el akár nagy sebességű scanning során is. A ZEISS PRISMO berendezést olyan helyzetekben használják, amikor egy mikrométeres vagy kisebb tűréshatárral rendelkező mérést kell végezni.

ZEISS PRISMO fortis

Az optimalizált légcsapágy beépítésének, a független ZERODUR® mérőléceknek és a termikus hajlítási korrekcióknak köszönhetően a ZEISS PRISMO fortis maximális pontosságot garantál a legfeljebb 40 °C-os hőmérsékleten történő mérések esetén. Ezért a ZEISS PRISMO fortis berendezést közvetlenül, hőmérséklet-szabályzott mérőszobába történő beruházás nélkül integrálni lehet a gyártási területre. És nincs veszteség a mérési volumenben még automatikus betöltőrendszer használata esetén sem, mivel az opcionális U alakú gránitasztal a betöltőrendszerrel egy magasságban van.

ZEISS PRISMO verity

A ZEISS PRISMO verity 0,7+L/400 μm-es bizonytalansággal biztosít eredményeket a ZERODUR® mérőléceknek és a fejlett CAA-korrekciónak köszönhetően. Egy 19° és 22 °C közötti hőmérsékletű, légkondicionált mérőhelyiség minden mérési feladatnak megfelel. A jobb alakmérési értékeivel a ZEISS PRISMO verity a legjobb mérőgép a kategóriájában.

ZEISS PRISMO ultra

A csupán 0,5+L/500 mikrométeres hosszmérési hibával rendelkező ZEISS PRISMO ultra tovább növeli a ZEISS PRISMO pontosságát. A gép ezt a pontosságot a pontosabb mérőlécekkel, a módosított légcsapágy-bekötéssel, további CAA-korrekciókkal, levegős rezgéscsillapítással, valamint a gép alkatrészeinek még szigorúbb illesztésével éri el. Így a ZEISS PRISMO ultra ideális olyan feladatok során, ahol maximális pontosság szükséges, például a kutatás, a fejlesztés és a minőségbiztosítás, valamint az idomszerek és a próbadarabok kalibrálása terén.

*2019 novembere óta elérhető

ZEISS TS – the new tailstock for ZEISS PRISMO family

The tailstock from ZEISS makes it possible to clamp shaft-like measurement objects between centers. For example, gear shafts, worm shafts, crankshafts, camshafts or rotors can be clamped without deformation and measured in the best possible way. Due to the ideal accessibility, complete measurements can thus be realized in one clamping position. ZEISS TS shows its strength through an interchangeable interface, through which the tailstock can be quickly set up in the measuring volume if required. In combination with a high-precision air-bearing rotary table from ZEISS, a universal coordinate measuring machine can thus be quickly and flexibly expanded into a specialized shaft measuring machine. ZEISS TS is available in two z-sizes as the TS-7 and TS-10 variants, perfectly aligned with all members of ZEISS PRISMO family.

Download more information

EN_ZAS_Whitepaper

EN_ZAS_Whitepaper
oldal(ak): 5
file méret: 1378 kB

IQS Product Portfolio, EN

IQS Product Portfolio, EN
oldal(ak): 56
file méret: 3909 kB

PRISMO Family Flyer, EN

PRISMO Family Flyer, EN
oldal(ak): 3
file méret: 499 kB

ZEISS IQS Produkt Portfolio, DE

ZEISS IQS Produkt Portfolio, DE
oldal(ak): 56
file méret: 26768 kB

ZEISS TS Product Information, EN

ZEISS TS Product Information, EN
oldal(ak): 2
file méret: 1457 kB

ZEISS TS Produktinformation

ZEISS TS Produktinformation
oldal(ak): 2
file méret: 1438 kB

Nézze meg, hogy más vásárlók hogyan használják ezt a terméket: