ZEISS CALENO

Multiszenzoros Horizontális Karosgép

A nagy teljesítményű optikai és taktilis szenzorok kombinációjával a ZEISS CALENO biztosítja a maximális temelékenységet és precizitást.

Több, mint Robot. Hambot.

A Hambot egy új generációja a Horizontális Karosgépeknek a méréstechnikában, ami egyesíti egy robot teljesítményét és a hagyományos karosgépekben rejlő lehetőségeket.

ZEISS CALENO -ban egyesül egy mérőgép pontossága, a kollaboratív rendszer és a kimagasló multi szenzoros rendszer automata eszközcserélővel. A maximális sokoldalúság és a legnagyobb teljesítmény képességek biztosítják a nagyobb utazási sebességet, gyorsulást és pontosságot a mérőhelyiségben és a gyártás közelében.

A ZEISS EagleEye optikai rendszer a ZEISS CALENO-ban lehetővé teszi a mérési idő akár 85% -kal történő csökkentését a minőség és a pontosság veszélyeztetése nélkül *.

*Egy felmérés alapján. 450 elem mérését a ZEISS PRO duális karján végeztük, EagleEye rendszerrel (complete body & white)

Termelékenység és pontosság

A maximális sokoldalúság és a legnagyobb teljesítmény képességek biztosítják a nagyobb utazási sebességet, gyorsulást és pontosságot a mérőhelyiségben és a gyártás közelében.

Frissítési lehetőségek

A ZEISS CALENO könnyen frissíthető különféle lehetőségekkel és kombinációkkal, az ügyfelek igényei alapján. Testreszabható és teljesen konfigurálható, hogy megfeleljen a speciális hatékonysági és teljesítménykövetelményeknek.

Biztonsági lehetőségek

A kezelőt és a mérőrendszert egy többrétegű biztonsági rendszer védi. A súrlódó hajtások korlátozzák az energiát. Ütközés esetén az összes tengely és az Y-kar kapcsolósínének túláramvédelme azonnal leállítja a rendszert.

Teljes borítások

Minden gép teljesen burkolt, modern kialakítású, biztosítva a hőszigetelést és a nedvességvédelmet.

ZEISS CALENO cover full enclosure detail shown in cross section

ZEISS CALENO Designs

ZEISS CALENO flush floor ZEISS CARFIT eMOBEE automotive production measuring room

Flush floor installation

In the flush floor version, ZEISS CALNEO is optimally accessible and can be driven over with floor conveyors such as ZEISS eMOBEE. For all work on and with the measuring system, the floor-level version offers the best possible ergonomics and productivity - ideal for a high volume of measurements and tight time windows. A suitable foundation is required for installation.

ZEISS CALENO flush floor duplex and single arm system
ZEISS CALENO flush floor as duplex and as single arm system

ZEISS CALENO T tabletop design

The ZEISS CALENO T tabletop design generally requires no work on the foundation and is less expensive than the floor-level version - with the same outstanding precision and performance. With the tabletop design, the measuring table and measuring columns form an inherently rigid unit. This makes the measuring system less sensitive to the installation site. For this reason, ZEISS CALENEO T is ideally suited for subsequent installation and near the production line. With an optionally available air damping system, the system can also be decoupled from the foundation in the best possible way.

ZEISS CALENO T tabletop duplex and single arm system
ZEISS CALENO T as duplex and as single arm system

Floor-mounted installation

To meet special requirements, the floor-level design of the ZEISS CALENO can also be installed on the floor.

ZEISS CALENO floor mounted duplex and single arm system
ZEISS CALENO floor mounted as duplex and as single arm system

Upgrade from ZEISS PRO T

You would like to upgrade the sensor technology of your ZEISS PRO T? We recommend a complete upgrade to ZEISS CALENO T.

The new ZEISS CALENO T has been designed so that its improved Z-columns are compatible with the ZEISS PRO T measuring plate. By exchanging the column, a ZEISS PRO T can be converted to a ZEISS CALENO T with the latest ZEISS sensor technology. This gives you the most accurate and efficient ZEISS horizontal arm measuring system ever. The reason: the new Z-columns of the CALENO T provide higher rigidity, first-class temperature isolation as standard and minimized maintenance. And they are the future-proof basis for future further developments in swivel joints and sensor technology.

Upgrade ZEISS Pro T CALENO T columns exchange

Új non-indexing DSC fej

A nagy dinamika, a kiváló precizitás és a pontosság lehetővé teszi a DSC számára, hogy különféle mérési feladatokat végezzen. Mind taktilis, mind optikai mérőfejekkel működik. Lehetővé teszi akár 800 mm-es oldalkinyúlással történő munkát és gyors forgási sebességet kínál. A passzív tapintó töltőnek sem sűrített levegőre, sem áramra nincs szüksége.

ZEISS CALENO technikai adatok

ZEISS CALENO flush floor

ZEISS CALENO T

Mérőtér egészen

 

X [mm]

Y [mm]

Z [mm]

Egyoldalú

7000

1600

3000

Kétoldalú

7000

3086

3000

Length measurement error

 

Temperature

 E in μm

Standard

16°C –24°C

27 + L /80 ≤70

Option High Accuracy

18°C –22°C

18 + L/125 ≤50

Maximum Speed and Acceleration

 

V spacial

A spacial

Standard

260 mm/s

1000 mm/s2

Option Performance with light barrier

866 mm/s

1500 mm/s2

Measuring volume up to

 

X [mm]

Y [mm]

Z [mm]

Single

7250

1800

2500

Duplex

7000

2800

2500

Hosszmérési hiba

 

Hőmérséklet

Hiba [μm]

Szabvány

16°C –24°C

from 27 + L /80 ≤70

Nagy pontosságú opció

16°C –24°C
18°C –22°C

from 25 + L /100 ≤60
from 18 + L/125 ≤125

Maximális sebeség és gyorsulás

 

V térbeli

A térbeli

Szabvány

260 mm/s

1000 mm/s2

Performance opció fényvédővel

866 mm/s

1500 mm/s2

Download more information

ZEISS CALENO Brochure EN

ZEISS CALENO Brochure EN
oldal(ak): 20
file méret: 1796 kB