Optikai megoldás a megfelelő érintéssel ZEISS O-INSPECT

A látás és a tapintás tökéletes összhangja

ZEISS O-INSPECT

A ZEISS O-INSPECT multiszenzoros mérőgépek lehetővé teszik bármelyik jellemző optimális optikai vagy tapintásos mérését az ISO-10360 szabványnak megfelelően.

Előnyök az Ön számára:
  • Magas képfelbontású, nagyméretű látómező
  • Gyors és precíz 3D tapintásos mérések
  • Érzékeny felületek optikai mérései
  • Nagyobb megbízhatóság rövidebb idő alatt
Jellemzők
Nagyméretű látómező nagy képfelbontással

A ZEISS Discovery.V12 kameraszenzor változtatható nagyítást biztosít, míg az új szenzor opciók lehetővé teszik a jobb felbontást a legapróbb részletek rögzítéséhez

Gyors és precíz 3D tapintásos mérések

A ZEISS VAST XXT kiemelkedő pontosságú pásztázást tesz lehetővé a nagyszámú mérőpont egy mozdulattal történő rögzítésével - a felszereltségi kategóriájában egyedülálló módon.

Érzékeny felületek optikai mérései

A ZEISS DotScan lehetővé teszi a munkadarab topográfiájának érintés nélküli rögzítését. Opcióként állnak rendelkezésre, ha az érzékeny, tükröző vagy alacsony kontrasztú felületek miatt más szenzorok használata bonyolult.

Gyűrűfény

A gyűrűfény négy gyűrűből és tizenhat kék, valamint tizenhat piros LED-ből áll, melyek egyedileg vezérelhetők összesen nyolc szegmensben. A színes LED-ek a szinkronizált optikával együtt lehetővé teszik a kezelő számára a zavaró környezeti fény kiszűrését és pl. színes anyagok nagy kontrasztarányú megvilágítását.

Pontosság minden oldalról

Az opcionális forgótálca a ZEISS O-INSPECT-et programozható forgótengellyel bővíti ki, mely lehetővé teszi a jellemzők minden oldalról történő vizsgálatát. Szállítólapba is integrálható, így különböző pozíciók érhetők el és a telepítési idő is lerövidül.

Nagyobb megbízhatóság rövidebb idő alatt

Az automatikus hőmérséklet-rögzítési interfésszel rendelkező, integrált szállítólap-rendszerrel időt takarít meg nagyobb megbízhatóság mellett.

Professzionális és gyakorlatban használható jegyzőkönyvek

A ZEISS PiWeb reporting plus a mérési adatok egy kattintással elérhető dokumentációját és megjelenítését teszi lehetővé, így hasznos betekintést nyerhet az alkatrészek és a folyamatok állapotába.

Mindenféle alkalmazáshoz szabott szoftver

A ZEISS CALYPSO javított vizualizációjával időt takaríthat meg. Rávetítve jeleníthetők meg a CAD modellek, így gyorsan láthatóvá válnak az esetleges eltérések (ACTUAL (tényleges) a TARGET (előírt) értékhez képest). Számos opciójának köszönhetően a ZEISS CALYPSO a speciális igényeknek megfelelő eszközöket biztosítja.

Kitűnő optika

Nagyméretű látómező

Nagy képfelbontás

A ZEISS Discovery.V12 a ZEISS Research Microscopy Solutions üzletág fejlesztése. A szokványos objektívekkel összehasonlítva 4-szer nagyobb látómezőt és kiváló képfeldolgozást biztosít a periferiális zónákban is. Az eredmény: csökkentett mérési idő és kiemelkedő pontosság.

Optimális kontraszt

ZEISS O-INSPECT megvilágító rendszer

A pontos eredményekhez nagy-kontrasztú képek szükségesek. A ZEISS O-INSPECT ezért egy rendkívül sokoldalú megvilágító rendszert használ, amely a legkülönfélébb formákat, textúrákat és felületi színeket képes megvilágítani, így többféle állásszög érhető el tisztán kiemelt élekkel.

Multiszenzoros technológia

Tapintásos mérés

Tökéletes megoldás, ha különösen nagyfokú precizitásra van szükség. A tapintó mérőfejek (pl. a ZEISS VAST XXT) az alkatrész felszínét pontról pontra pásztázzák végig. Pásztázó funkciót is kínál, melynek segítségével adatokat bocsát rendelkezésre a jellemzők formájáról.

Optikai mérés

A ZEISS Discovery.V12 nagyítólencse nagyméretű, torzításmentes látómezőt, így kiemelkedő pontosságú mérési eredményeket és a mérési idő jelentős csökkenését biztosítja.

Fehér fény

A ZEISS DotScan, egy kromatikus fehér fényű szenzor lehetővé teszi a munkadarab topográfiájának érintés nélküli rögzítését. Akkor használatosak, amikor az érzékeny, tükröző vagy alacsony kontrasztú felületek miatt más szenzorok használata bonyolult lenne.

Szoftver

Egyetlen szoftver minden mérési feladathoz

A ZEISS O-INSPECT nem fukarkodik a szoftverrel sem. A ZEISS CALYPSO 2020 termékkel más ZEISS koordináta-mérőgépek programjaihoz is hozzáférhet, ezáltal a ZEISS CALYPSO 2020 a funkciók és a rugalmasság széles skáláját ötvözi az univerzális intuitív működési koncepcióval. A megnövelt (6-szoros) mérési sebességű ZEISS CALYPSO 2020 lehetővé teszi, hogy Ön gyorsan és könnyedén el tudja végezni a legkülönfélébb mérési feladatokat a különböző szenzorok egy mérési tervben történő használatával.

ZEISS O-INSPECT

z O-INSPECT biztosítja az ISO szabványoknak megfelelő megbízható 3D pontosságot a 18-30 °C-os hőmérséklet tartományon belül.
O-INSPECT 322 Méréstartomány [dm] 3/2/2; O-INSPECT 543 Méréstartomány [dm] 5/4/3; O-INSPECT 863 Méréstartomány [dm] 8/6/3

ZEISS O-INSPECT 3/2/2

300x200x200 mm³

ZEISS O-INSPECT 5/4/3

500x400x300 mm³

ZEISS O-INSPECT 8/6/3

800x600x300 mm³

A ZEISS O-INSPECT műszaki adatai

ZEISS O-INSPECT 3/2/2

ZEISS O-INSPECT 5/4/3

ZEISS O-INSPECT 8/6/3

Kamera

ZEISS Discovery.V12

ZEISS Discovery.V12

ZEISS Discovery.V12

Mérési tartomány

300x200x200 mm3

500x400x300 mm3

800x600x300 mm3

Látómező

min

16.1x12.0 mm3

16.1x12.0 mm2

16.1x12.0 mm2

max

1.3x1.0 mm2

1.3x1.0 mm2

1.3x1.0 mm2

MPE(E) hossz méréshiba

1D

1.6µm+L/200 µm

1.4µm+L/250 µm

1.5µm+L/250 µm

2D

1.9µm+L/150 µm

1.6µm+L/250 µm

1.8µm+L/250 µm

3D

2.4µm+L/150 µm

1.9µm+L/250 µm

2.2µm+L/250 µm

Szoftver

ZEISS CALYPSO

ZEISS CALYPSO

ZEISS CALYPSO

A lélegzetvétel helye

Ismerje meg, hogy a whr Hossinger hogyan rövidítette le a mérési időket a ZEISS O-INSPECT használatával