Megbízható mérés gombnyomásra

ZEISS O-SELECT

Fast and simple optical measurements with the digital measuring projector by ZEISS

A digitális mérőprojektor a megbízható optikai mérésekhez

A megvilágítás és a fókusz teljesen automatikus beállításának köszönhetően a kezelőtől származó mérési hibák kiküszöbölhetők. A ZEISS O-SELECT egyetlen gombnyomásra értékeli a jellemzőket és dokumentálja az eredményeket – igény esetén jeygzőkönyvben is.

ZEISS O-SELECT

Jellemzők

Kezelői függetlenség

 • Intuitív szoftver
 • Egyszerű kezelés
 • Automatikus funkciók
 • Minimális képzés

Időhatékony

 • Kisebb mérési erőfeszítés
 • Rövidebb munkavégzési idő
 • Automatikus funkciók használata
 • Professzionális jelentések

Jobb minőség

 • Automatikus funkciók
 • A manuális hibák elkerülése
 • Megbízható eredmények
 • Reprodukálható mérési folyamatok

Költségcsökkentés

 • Tökéletes termékminőség biztosítása
 • Munkaórák csökkentése
 • Korai hibaészlelés

Az új, intelligens ZEISS O-SELECT digitális mérőprojektor

A termelési környezetben az optikai és a kontakt koordinátamérő gépek egyre inkább kiváltják az olyan kézi berendezéseket, mint a goniométereket, idomszereket és a profilprojektorokat. Ugyanakkor ezeknél a kézi eszközöknél nem szabad figyelmen kívül hagyni a kezelőtől származó hatást.

Az O-SELECT műszerével a ZEISS minimálisra csökkenti ezt a hatást. Magas fokú automatizáltságának és egyszerű felhasználhatóságának köszönhetően a komplex mérések gyorsan, nyomon követhető és reprodukálható módon végezhetők el.

ZEISS O-SELECT identifies the positioned part and loads the appropriate program automatically.

Sorozatmérések egy gombnyomással

Egyetlen gombnyomással elvégezhetők a mérések a ZEISS O-SELECT műszerrel olyan alkatrészek esetében, amelyekhez a mérési terv már létrehozásra került. A rendszer automatikusan azonosítja a pozicionált alkatrészt és betölti a megfelelő programot. A beállítás is automatikusan történik.

A ZEISS O-SELECT automatikusan beállítja az optimális megvilágítást és fókuszt. Ez nem csak a kezelő munkaterhelését csökkenti, hanem a mérést a kezelőtől függetleníti és reprodukálhatóvá teszi. Igény esetén a megbízható eredmény automatikusan megjeleníthető vagy jegyzőkönyvben kinyomtatható.

Alkalmazási területek

A ZEISS O-SELECT az autóiparban, az elektronikai vagy műanyagfeldolgozó iparban egyaránt biztosítja a napjaink ipari környezetében igényelt egyszerűséget és megbízhatóságot. A digitális mérőprojektor különösen alkalmas a távolságok, sugarak és szögek mérethelyességének ellenőrzésére. A gyakran mért alkatrészek között vannak a perforált és hajlított alkatrészek, a fröccsöntött és lézerkivágású munkadarabok.

Az automatikus jellemzőfelismerés azonnal megjeleníti a potenciális jellemzőket.
A területek kijelölhetők, és a standard geometriák egyéni görbeszegmensek használatával illeszthető össze (pl. kör).
Ezenkívül nagy számú jellemző is megbízhatóan és reprodukálhatóan mérhető.

Automatikus fókuszálás

A helytelen fókuszálás több mikrométeres mérési hibákhoz vezethet. A kézi fókuszálás során a kezelő által észrevétlenül is könnyedén keletkezhet hiba. Ennek a hibaforrásnak a kiküszöbölésére a ZEISS O-SELECT automatikusan azonosítja a mérendő jellemzőket és ennek megfelelően állítja be a fókusz síkját. Ez azt jelenti, hogy a kezelői hibákat kiküszöböltük.

Automatikusan a legjobb fény

Az optikai mérés csak akkor sikeres, ha a megvilágítás helyes. A ZEISS O-SELECT szabályozható megvilágítási rendszert kínál annak biztosítására, hogy minden jellemző a lehető legjobb fényben legyen látható. Minden jellemzőhöz automatikusan kerül beállításra a megvilágítás, kiküszöbölve ezzel a kezelői hiba lehetőségét.


ZEISS NEO select

A ZEISS NEO select szoftvere a ZEISS méréstechnikai ismereteit egyesíti az innovatív, egyszerű kezelhetőséggel. A sorozatmérések egyetlen gombnyomással elvégezhetők – a kezelőtől függetlenül. Az egyes mérések és a mérési tervek sem okoznak gondot a ZEISS NEO select szoftver számára: a megértése egyszerű, egyértelmű kezelői utasításokat ad és csökkenti a kezelő munkaterhelését.

Egyes mérések könnyedén – a Click & Pick használatával

Az olyan ismeretlen alkatrészek is gyorsan, könnyen és megbízhatóan mérhetők a ZEISS O-SELECT műszerrel, amelyekhez nem áll rendelkezésre mérési terv. A ZEISS O-SELECT az automatikusan nagy kontrasztú és fókuszált képpel azonosítja a lehetséges jellemzőket, mint például a köröket és egyenes vonalakat.

Ha az egeret az egyik ilyen jellemzőre tolja, akkor megkapja a lehetséges jellemzőket, mint sugarak, távolságok és szögek. Az első kattintással – Click – definiálja a kezdő jellemzőt, majd a második lépésben – Pick – kiválasztja a javasolt jellemzők egyikét – és mindezt intuitív módon, közvetlenül a tárgyon.

Több alkatrész egyidejű mérése

Végezzen gyors méréseket egyszerre több alkatrészen a ZEISS NEO segítségével. Mérjen egyszerre több alkatrészt gombnyomásra. Az alkatrészekhez a rendszer automatikusan számokat rendel hozzá.

A mérés után a SnapView funkcióval készített képek megtekinthetők, így egyetlen pillantásra láthatja, hogy a jellemzők a tűréshatáron belül vannak-e.


Jegyzőkönyvek

Lehetőség van a mérések rögzítésére és értékelésére a ZEISS PiWeb jegyzőkönyvkészítő eszközével, ami a mérőszoftverbe van integrálva. Az információcsere érdekében számos jegyzőkönyvsablon áll rendelkezésre – az egyszerű grafikus jegyzőkönyvtől a részletes listát tartalmazó jegyzőkönyvig. Ezáltal különösebb erőfeszítés és mélyebb ismeretek nélkül létrehozhatók jegyzőkönyvek. Egy különösen egyszerű lehetőség az egy kattintásos jegyzőkönyv, ami egy gombnyomásra kiadja az aktuális monitorképet egy jegyzőkönyvben.

It is possible to record and evaluate the measurements with the reporting tool ZEISS PiWeb, integrated in the measurement software.

Opciók

Koaxiális fény

Rendelkezésre áll az optikával egytengelyű megvilágítás is. Ez olyan mélyen fekvő struktúrák méréséhez javasolt, amelyek egyébként rejtve maradnának az árnyékban.

Coaxial light is recommended for measuring deep-lying structures which would otherwise be concealed by shadow
A digitális mérőprojektor mérési mezőjének opcionális bővítése megbízható és gyors méréseket tesz lehetővé

A mérési tartomány egyszerű kibővítése

A váltóasztal automatikusan mozgatható, és lehetővé teszi a nagyobb alkatrészek gyors mérését. A mérési mező opcionális bővítése megbízható és gyors méréseket tesz lehetővé a teljes kibővített mérési mezőben, és mindezt egyetlen gombnyomásra – természetesen az ISO 10360 szabvány előírásaival összhangban.

A ZEISS O-SELECT műszaki adatai

Gépméret

402 mm x 510 mm x 727 mm (Sz x Mé x Ma)

Mérési mező mérete váltóasztal nélkül

114 mm x 91.5 mm

Mérési mező mérete váltóasztallal

214 mm x 91.5 mm

A rendszer elemei

Digitális mérőprojektor, munkaállomás, monitor, ZEISS NEO SELECT szoftver