Még több fény a mintán

ZEISS DotScan

A ZEISS DotScan kromatikus fehér fényű szenzorai lehetővé teszik a munkadarab topográfiájának érintés nélküli rögzítését

Optikai szenzor a szabad formájú felületekhez

Kromatikus fehér fényű szenzorok segítségével a munkadarab topográfiája érintésmentesen rögzíthető. Általában akkor használatosak, amikor az érzékeny, tükröző vagy alacsony kontrasztú felületek miatt más szenzorok használata bonyolult.

ZEISS DotScan

Jellemzők

A ZEISS DotScan kiemelkedő választás szabad formájú felületekhez és akár tükörsima elemekhez is. A kromatikus fehér fényű szenzorok – így a ZEISS DotScan – tökéletes választást jelentenek, amikor a tapintók vagy a kameraszenzorok elérik korlátaikat az érzékeny, lágy, tükröző vagy alacsony kontrasztú felületeken.

A ZEISS DotScan három különböző méretben érhető el különböző mérési tartományokhoz

A ZEISS DotScan használatával az olyan erősen tükröző felületek, mint például a térdprotézisek fém részei festékspray használata nélkül vizsgálhatók. Így az átlátszó lakkozott felületek is megkülönböztethetők az alattuk lévő többi fém rétegtől.

ZEISS DotScan is available in three sizes for different measuring ranges

Rugalmas felhasználás

A ZEISS DotScan három különböző méretben három különböző mérési tartományhoz érhető el: 10, 3 és 1 mm-es formában. A szenzor teljesen automatikusan cserélhető egyéb kontakt vagy optikai szenzorra egy adott CNC futáson belül. 2,5 fokos lépéseivel a forgatható fej be tudja állítani a ZEISS DotScant úgy, hogy az merőleges legyen a vizsgált alkatrész felületére.

És mivel az 1 mm-es ZEISS DotScan mérési szöge plusz/mínusz 30 fok, még az erősen ívelt alkatrészek is vizsgálhatók. A szenzor működésének köszönhetően számos különböző anyag nehézség nélkül vizsgálható bármilyen oldalról. Körasztallal használva még 4 tengelyű vizsgálati feladatokhoz is alkalmas.

Download more information