Középpontban a két dimenzió

ZEISS ViScan

ViScan -  2D optikai mérőfej

Optikai mérések végzése

Az optikai szenzorok használata elengedhetetlen a rendkívül komplex próbatestek esetén – itt kap központi szerepet a ZEISS ViScan optikai 2D-s szenzora.

ZEISS ViScan

Jellemzők
A kameraszenzor kimondottan alkalmas érintésérzékeny felületekhez

A ViScan-t az összes szempontot illető rugalmasság jellemzi: az RDS-sel kombinálva minden térirányban végzett méréseket tesz lehetővé az alkatrész átfogatása nélkül. Különböző lencsék is rendelkezésre állnak. A munkatávolság gyakorlatilag független a felhasznált lencséktől, lehetővé téve a mélyen levő jellemzők mérését. A képi méréseken túl az automatikusan fókuszált rendszer kamerasíkhoz viszonyítottan függőleges méréseket is lehetővé tesz.

A ViScan különösen alkalmas nagyon kicsi vagy kétdimenziós geometriával rendelkező és/vagy puha anyagokból, például fémlemezből, gumiból vagy műanyagból készült alkatrészek mérésére. Bonyolult mérések is elvégezhetők az alacsony kontrasztú próbatesteken, például lyukasztott részegységeken vagy nyomtatott áramkör kártyákon, LED-del megvilágított mozgó továbbítású fényfokozatokon.

Mérés képfeldolgozással

A munkatávolság gyakorlatilag független a felhasznált lencséktől, lehetővé téve a mélyen levő jellemzők mérését. A képi méréseken túl az automatikus fókuszú rendszer a kamerasíkhoz viszonyítottan függőleges méréseket is lehetővé tesz.

Igen kis méretű alkatrészek, két dimenziós geometriájú felületek és/vagy puha anyagok mérése

Download more information