Rögzítsen 3D-s pontfelhőket inline

ZEISS AIMax cloud

A ZEISS DotScan kromatikus fehér fényérzékelői lehetővé teszik a munkadarab topográfia érintés nélküli rögzítését

Optikai 3D-s szenzor inline mérésekhez

A ZEISS AIMax cloud optikai 3D-s szenzor a robotalapú 3D-s inline méréstechnika új mércéje a lemezmegmunkálásban és karosszériagyártásban. A szenzor közvetlenül a gyártósoron hozza lére a 3D-s pontfelhőt és a másodperc törtrésze alatt méri nagy pontossággal az összetett elemeket.

3D optikai szenzor a ciklusidőn belüli gyors és teljes mérésért

A korábban nehezen vizsgálható darabok, mint például fémlemezek mögötti szegecsek, anyacsavarok is mérhetők valamint a jellemző design vonalakat is könnyen és gyorsan felveheti a ZEISS AIMax cloud-dal. A mérés beállítás gyors és intuitív, az eredmény azonnal a mérés után megjelenik.

ZEISS AIMax Cloud mérési feladat  
Példák jellemzőkre: (1) hajlítóél, (2) szegecs, (3) felületi pont, (4) T csap

Rögzítsen és értékeljen ki összetett elemeket - egyetlen felvétel segítségével

A lehetséges felhasználási területek az összeszerelési és hegesztési folyamatok, a gap-and-flush mérések a karosszéria készítésben és az autóiparban végzett végső összeszerelés ellenőrzése. Sűrű pontfelhők felvételével a ZEISS AIMax cloud összetett elemek mérését teszi lehetővé mindössze egyetlen felvétellel, különösen olyanokét, mint például a hajlítási élek, szegecsek, felület pontok és T szegecsek, amelyek vizsgálata korábban nehéz volt. A szenzor így kimondottan rugalmasan használható.

Gyors és megbízható mérési eredmények

Az optimalizált vetítési technológia és a nagy 3D-s felbontás még az apró elemek lemezen és festéken történő gyors, pontos mérését is lehetővé teszi. Az elemek kinyerése a pontfelhőből jóval megbízhatóbb mint a hagyományos képfeldolgozás során, gyorsabban beállítható és jóval inkább felhasználóbarát a kezelése.

3D pont felhő és mérési eredmény   felhő Übersetzungen für felhő SubstantivHäufigkeit cloud felhő, felleg, felhőzet, tömeg
A 2D képen a mérendő szolgáltatás kiválasztása után a rendszer létrehozza a 3D pontfelhőt, és a mérési eredmény azonnal megjelenik.

Download more information