Egyenes út a kézzelfogható eredményekhez ZEISS CALYPSO

Univerzális szoftver dimenzionális metrológiai alkalmazásokhoz

ZEISS CALYPSO

A ZEISS CALYPSO segítségével a normál geometriai elemeket könnyen, gyorsan és megbízhatóan mérheti. A programozáshoz csak a szükséges jellemzőre kell kattintania. Ha a ZEISS mérőgépeit és szenzorait használja, egyetlen forrásból juthat hozzá egy nagy teljesítményű rendszerhez. Számos opciójának köszönhetően a ZEISS CALYPSO a speciális igényekhez is kínál megfelelő eszközöket.

Előnyök

  • A ZEISS portfólió összes koordináta-mérőgépének és érzékelőjének vezérlése
  • Mérési tervek készítése programozási ismeretek nélkül
  • Mérőprogramok távoli optimalizálása
  • Részletes 3D-adatértékelések és érdemi jelentések

Technológiai függetlenség

Nagyobb rugalmasság kevesebb erőfeszítéssel

A ZEISS CALYPSO rendszerben a ZEISS taktilis, optikai és multiszenzoros koordináta-mérőgépek, valamint a ZEISS érdességérzékelő szenzorai a kívánt mérési stratégiától függően egy mérési tervben kombinálhatók.

Mérési tervek készítése

Egyszerű programozás és szabványosítás

A CAD-alapú metrológiai szoftverrel a mérési tervek intuitív módon és néhány kattintással, a megfelelő CAD-interfészek használatával hozhatók létre. Erre a célra a CAD-modellben szereplő termék- és gyártási információként (PMI) tárolt méret-, alak- és pozíciótűrések használatosak. A ZEISS változtatható stratégiája a mérési eredmények összehasonlíthatóságát is biztosítja.

Mozgási útvonalak automatikus létrehozása

Hatékony mérési folyamat biztosítása

A szoftver automatikusan létrehozza a jellemzők közötti mozgási útvonalakat, és ezzel egyidejűleg optimalizálja a mérési sorrendet a működési idő csökkentése érdekében. Ezenkívül a ZEISS CALYPSO csökkenti a mérési tervek esetén a programozási és karbantartási feladatokat, mivel a jellemzők könnyen hozzáadhatók, törölhetők vagy módosíthatók.

A mérési terv távoli optimalizálása

ZEISS CALYPSO planner és simulation

Ezekkel a szoftveropciókkal lehetőség van kész CNC mérési tervek létrehozására és tárolására a géptől távoli számítógépes állomáson. Ezáltal a felhasználó a ZEISS CALYPSO segítségével szimulálhatja a mérőeszköz mozgási útvonalait, illetve előre elvégezheti az ütközés-ellenőrzést. Így egy pillanatra sem kell feleslegesen lefoglalni a mérőeszköz kapacitását.

A munkadarab részletes értékelése és ellenőrzése

3D-s mérési adatok elemzése

A felhasználók közvetlenül a ZEISS CALYPSO segítségével értékelhetik a rögzített és digitalizált 3D-s adatokat. A szoftver támogatja mind az egyszerű, mind a komplex mérési feladatokat – a hálófeldolgozástól és a CAD-importtól kezdve az alak- és pozíciószámításokig.

A mérési eredmények célravezető megjelenítése

ZEISS PiWeb reporting

A professzionális jegyzőkönyvtervezést a ZEISS PiWeb reporting jegyzőkönyvkészítővel felszerelt ZEISS CALYPSO tartalmazza. A felhasználók kihasználhatják a jegyzőkönyvsablonok előnyeit, vagy saját jelentéseket és sablonokat készíthetnek a mérési eredmények átlátható megjelenítéséhez. A ZEISS PiWeb reporting plus szoftveropcióval lehetőség nyílik a statisztikai funkciók bővítésére. Emellett egy akár 1000 adatkészletet tárolni képes adatbázist is tartalmaz, a koordináta-mérőgépen pedig párhuzamos mérések és kiértékelések is lehetségesek.

A megfelelő eszközök speciális követelmények esetén ZEISS CALYPSO szoftveropciók

A ZEISS további ZEISS CALYPSO szoftveropciókat is kínál speciális alkalmazásokhoz és mérési feladatokhoz. Ezeket megvásárolhatja az univerzális ZEISS CALYPSO mérőszoftver mellé, hogy a szoftvert az Ön egyéni mérési igényeihez igazítsa.

Példák a ZEISS CALYPSO szoftveropciókra:

ZEISS CALYPSO freeform

Szoftveropció nem szabványos geometriájú munkadarabok mérésére, ellenőrzésére és elemzésére, valamint 3D-s felületelemzésre. A CAD-modellek segítségével az eltérések és a mérési eredmények megjeleníthetők grafikusan a CAD-ablakban.

ZEISS CALYPSO curve

Ez az opció 2D-s és 3D-s profilok mérésére és elemzésére, valamint számos görbével kapcsolatos jellemző mérésére használható, mint például az alábbi görbetípusok: 2D-s görbék (metszéspontok egy síkban), 3D-s görbék (metszéspontok egy hengerben) és löketgörbék. Ezzel az opcióval a már ismert és még ismeretlen kontúrok egyaránt mérhetők.

ZEISS CALYPSO PCM (Parameter-Coded Measurement)

Ez a szoftveropció jelentősen csökkenti az azonos alkatrészcsaládba tartozó alkatrészek méréséhez szükséges időt. A PCM azon gyártók számára ideális, akik olyan alkatrészeket gyártanak, amelyek alakjukban, funkciójukban és gyártási folyamatukban hasonlóak, és csupán néhány méretbeli különbség van közöttük.

ZEISS CALYPSO dynamic planning

A szoftveropció lehetővé teszi az ellenőrzés alaposságának dinamikus kezelését. A minőség-ellenőrzés így a termelésnek megfelelően lesz optimalizálva. A ZEISS CALYPSO dynamic planning létrehozza az ellenőrizendő alkatrészek sorrendjét, és a MES/CAQ megoldásokból vagy a ZEISS PiWeb szoftverből származó szabályok alapján beállítja a mérések körét.

Mérési megoldások minden iparág számára

A ZEISS CALYPSO-t számos olyan iparágban használják minőség-ellenőrzésre, ahol dimenzionális mérésére van szükség, továbbá kutatási és fejlesztési létesítményekben is.

Légi közlekedés és űrhajózás
Turbine und Flugzeug
Autóipar
Turbine und Flugzeug
eMobility
Turbine und Flugzeug
Megújuló energia
Turbine und Flugzeug
Egészségügy
Turbine und Flugzeug
Új szabványok a nagyobb teljesítményért és a magas termelékenységért A legfrissebb ZEISS CALYPSO verzió

A ZEISS CALYPSO 25 éve folyamatos fejlesztés alatt áll, ezért mindig a technológiai fejlődés élvonalában áll. Ezek a tényezők motiválják a ZEISS CALYPSO folyamatos fejlesztését, hogy megfeleljen a felhasználók változó igényeinek és követelményeinek.

#measuringhero vlog ZEISS CALYPSO tippek és trükkök
See how other customers use this product: