ZEISS CALYPSO 2021

Jobb teljesítmény a jobb minőség-ellenőrzésért

A ZEISS CALYPSO 2021 szoftverkiadással a ZEISS több mint 60 új funkcióval biztosít újabb teljesítménynövekedést a minőség-ellenőrzésben, hogy Ön több időt és pénzt takaríthasson meg a komponensek ellenőrzése és elemzése során. Az automatizálás optimalizációja kiemelkedő szerepet kap az új szoftververzióban.

Az előnyök:
 • Új ZEISS CALYPSO dinamikus tervezési opció a mérések hatókörének dinamikus adaptációjához.
 • Többféle programoptimalizáció a jelentős időmegtakarításért
 • 20-szor gyorsabb eredmények a továbbfejlesztett szabad formájú és pontalapú számításokkal
 • A mérési idő optimalizálása akár 270%-os a ZEISS O-INSPECT-tel végzett optikai mérésekre

A ZEISS CALYPSO 2021 fejlesztések kiemelkedő elemei
ZEISS CALYPSO dinamikus tervezés

1. Új lehetőség a teljesítmény új szintre emeléséhez:

A ZEISS CALYPSO dinamikus tervezés új opciójával a bőven a folyamatszabályozás keretein belülre eső jellemzők automatikus és dinamikus kihagyásával csökkenthető a koordináta mérőgépek terhelése. Ez az opció könnyen alkalmazható a meglévő és az új mérési tervekre is, és a ZEISS GUARDUS MES vagy a ZEISS GUARDUS CAQ szoftver stasztikai szabályain alapul. Ezek a szabályok határozzák meg, hogy milyen gyakran történik meg a mérési jellemzők ellenőrzése a mérési tervben. A teljes mérési terv ütemezhető és manuálisan bármikor elindítható. Az alkalmazott szabályoknak köszönhetően jelentős mennyiségű idő takarítható meg a mérési folyamat során.

2. Tervezési optimalizáció a jelentős időmegtakarításért

A CAD-modellben szereplő termék- és gyártási információ (PMI) alapján, valamint a ZEISS Cookbook alapelvei alapján a felhasználók már korábban is létrehozhattak automatikus mérési terveket a ZEISS szoftverében. A ZEISS CALYPSO 2021 révén mostantól a PMI-vel STEP AP 242 formátumból is lehetséges mérési terveket létrehozni. A PMI-bővítmény a STEP-felület részét képezi. A tervezési folyamat kapcsán bevezetett fejlesztésekkel további időt takaríthat meg. Például a ZEISS egyszerűsítette az eltérési figyelmeztetések kijelzési folyamatát, és számos optimalizációt vezetett be a PMI-importálással kapcsolatban is.

A ZEISS CALYPSO a PMI alapján automatikusan hoz létre mérési terveket
Jelentős teljesítménynövekedés a ZEISS CALYPSO 2021 freeformmal

3. A szabad formájú mérések 20-szor gyorsabbak

Egy továbbfejlesztett matematikai algoritmus jelentősen javítja a teljesítményt a szabad formájú és a pontalapú számítások, valamint a szabad formájú eltérések területén. A szoftver ezen kívül a Gauss–Csebisev-módszer továbbfejlesztett adaptációját használja a taktilis és az optikai pontokhoz is. Utóbbiak számítása 100-szor gyorsabban történik. Ráadásul az új algoritmus jelentősen gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé. Az optimalizált szabad formás felhasználói felületen mostantól kiiktathatók az egyedi hibák, megadható a pontok kimeneti száma a CAD-ablakban, és a CAD-kijelző interaktívan módosítható a kimeneti jegyzőkönyvnél. Mindezen fejlesztéseknek köszönhetően a ZEISS CALYPSO 2021 akár 20-szor gyorsabban szállítja az eredményeket.

4. Akár 270%-kal optimalizált optikai mérési idő

A mérési idők összevetésében a ZEISS CALYPSO 2021 akár 270%-kal jobb optimalizást mutat a ZEISS O-INSPECT mérőgéphez képest. Ezt a ZEISS többek közt hálózati optimalizálással és hálózati automatizálással érte el. Ezek révén integrálhatóvá válik a mérési elemek rendezése, bekapcsolható a megkerülő útvonal optimalizálás, és kiküszöbölhetők a szükségtelen gépmozgások. Az ellenőrzési tervben a kamera pozíciójának keresőnyalábokhoz igazítása szintén jelentősen hozzájárul a mérési folyamat felgyorsulásához. A legfrissebb szoftververzió annyi mérési elemet fog össze egy kamerapozícióba, amennyit csak lehet. Ennek lehetséges mértéke az előre definiált zoomszint alapján, automatikusan kerül meghatározásra. Ilyen módon egyszerre több képelem is elfér egyetlen kameraképen vagy akár egy részleges területen.

Gyors optikai mérések a ZEISS CALYPSO 2021-vel
További ZEISS CALYPSO 2021 innovációk
 • Egyszerűbb tervezés: Új csoportok csoportos megjegyzéssel és a protokollban szereplő szövegelemmel a sorok dinamikusan módosítható számával.
 • A jegyzőkönyvgenerálás felgyorsítása a ZEISS PiWeb segítségével: A ZEISS több mint 50 új riportálási funkciót fejlesztett, melyek használatával jelentős mennyiségű idő takarítható meg, beleértve pl. a gyorsabb plotokat, a gyorsabb naplómegjelenítést vagy a gyorsabb PDF készítést.
 • A Fourier-elemzés táblázatának kimenete a jegyzőkönyvben: A harminc legnagyobb felharmónikus továbbítása a ZEISS PiWeb számára a kerekség és hullámosság ellenőrzéséhez. Továbbá az elemzési táblázat jegyzőkönyvezhető ZEISS PiWeb segítségével.
 • AutoRun & többszörös jegyzőkönyv létrehozás: Új "Standard ZEISS PiWeb Trend" megtalálható a többszörös jegyzőkönyv létrehozási listában. A több mérés megjelenítésére szolgáló trendprotokoll most már választható a ZEISS CALYPSO AutoRun felületen.
 • A fejléc paraméterek bővített alapértelmezett listája: Az alábbi új mezők elérhetők a jegyzőkönyv fejléc paraméterek kiválasztási listájában: "Mintaméret", "Mérés típusa", "Vizsgálat helye", "Ügyfélszám", "Vizsgálat oka", "Képernyőkiírás" és "Normalizálási koncepció".
 • Digitális aláírás a ZEISS CALYPSO-ban: Vizsgálati tervek aláírása tanúsítvánnyal. A ZEISS CALYPSO mérési protokollok digitális aláírása tanúsítványokkal. Aláírt mérési tervek és protokollok ellenőrzése. A mérési terv aláírása után nem lehetséges a mérési terven végzett illetéktelen módosítás. Hasonlóan lehetőség van automatikusan aláírt mérési protokollok létrehozására.
 • Javított módosításkezelés a mérési tervek összehasonlításához: A mérési tervek összehasonlítása még egyszerűbbé vált a releváns módosítások és eltérések új szűrési nézetének köszönhetően. Most már lehetséges egy mérési terv különböző áttekintéseinek összehasonlítása.
 • A ZEISS CALYPSO görbe új funkciói: Az egyenes alakjának új kiértékelése az ASME Y14.5 szerinti referenciahosszal és új pontrögzítés a már feldolgozott eredménypontokkal rendelkező görbékből.
Digitális Ügyfélnapok

ZEISS Digitális Ügyfélnapok 2021

Szeretne többet megtudni az új ZEISS CALYPSO 2021 szoftverfunkciókról és arról, hogy szoftvermegoldásaink hogyan segíthetik a termelékenység növelését? Akkor tudjon meg többet személyesen vagy online a ZEISS Digitális Ügyfélnapok keretében. 2021 szeptemberében és októberében folytatjuk sikeres rendezvénysorozatunkat, melynek keretében bemutatjuk szoftvermegoldásainkat és a bennük rejlő innovációt. Idén is kiemelkedő exkluzív lehetőségek várják a ZEISS szoftverkarbantartási szerződéssel rendelkező ügyfeleket.