Tökéletes öntőformák feleannyi idő alatt.

ZEISS REVERSE ENGINEERING

A ZEISS több mint 20 éve tevékenykedik a reverse engineering és szerszámkorrekció területén. 2019 nyarától kezdődően a ZEISS REVERSE ENGINEERING megújult struktúrában működik: az alapmodul fő profilja a „Szerszámkorrekció” és a „Volumenszámítás” opciókat magában foglaló reverse engineering (visszamodellezés) lesz. A felhasználók így kiválaszthatják az alkalmazási területüknek leginkább megfelelő opciót. A felhasználói útmutató szerkezete rendkívül egyszerű: a szoftver működését lépésenként mutatja be a felhasználóknak. Ez jelentősen lecsökkenti a képzési költségeket – egy háromnapos szeminárium elegendő a szoftver részletes működésének megismeréséhez.

Ablaktörlő részét képező műanyag ház visszafejtése.
Uebersicht_Software_Icons_final

Reverse Engineering

A reverse engineering (visszamodellezés) fontos lépés a tervezési adatok kész alkatrész (CAD modell) alapján történő visszafejtéséhez. Az alkatrészt először be kell szkennelni. Nincs jelentősége annak, hogy az adatokat ZEISS koordináta mérőgép, komputertomográf, optikai szenzor, vagy esetleg egy harmadik fél által gyártott készülék segítségével rögzítették. Ezután a pontfelhők (ASCII formátum) vagy hálók (STL formátum) bekerülnek a ZEISS REVERSE ENGINEERING szoftverbe. A pontfelhők vagy a hálók (STL adatok) a számos hatékony funkciónak köszönhetően itt feldolgozhatók. Alig néhány lépésben olyan teljesen zárt CAD modellt kap, amely szabványos CAD formátumba exportálható.

  • Kimagaslóan precíz reverse engineering
  • CAD-adatok exportálása IGES, STEP és SAT formátumba

Mindig lépéselőnyben

Szerszámkorrekciós folyamatok a Horst Scholz GmbH & Co. KG-nél

A kiváló minőségű fröccsöntött alkatrészek szerszámainak rendkívül precizitással kell rendelkezniük: például egy 30 mikrométernél kisebb alkatrésztolerancia 10 mikrométernél kisebb szerszámtoleranciát igényel. A Horst Scholz GmbH & Co. KG kitűnően megfelelt ennek a kihívásnak, biztosítva, hogy a tervezés, a szerszámgyártás, a fröccsöntés és a méréstechnika tökéletes szinkronban legyenek egymással, miközben a vállalat új innovációk kifejlesztésén dolgozik ügyfelei sikerének elősegítése érdekében. Amióta ez a gyártó a ZEISS REVERSE ENGINEERING szoftverével kezdett dolgozni, jelentősen gyorsabban és hatékonyabban korrigálták precíziós szerszámaikat.

Uebersicht_Software_Icons_final

Szerszámkorrekció

Olyan iterációs ciklusokra van szüksége a szerszámkorrekciós folyamathoz, amelyek túl költségesek? Szeretné erősíteni versenyképességét? A ZEISS REVERSE ENGINEERING legalább 50%-kal képes csökkenteni az iterációs ciklusok számát a szerszámkorrekciózás folyamatában, és használatával a gyártási folyamatot is hamarabb elindíthatja. A szoftverrel nem csak a szerszám egyedi mérési pontjain, hanem a szerszám teljes felületén végezhet javításokat. A módszer a időigényes kézi adatbeolvasást és a potenciális hibákat a múltba száműzi. Emellett a tervrajzok vagy a korrigált szerszámok alámetszései közvetlenül azonosíthatóak és korrigálhatóak az „Undercut analysis” funkció segítségével. A ZEISS REVERSE ENGINEERING „Szerszámkorrekció” opciója hihetetlenül egyszerűvé teszi a szerszámkorrekció folyamatát.

  • 50%-kal kevesebb iterációs hurok
  • Gyorsabb forgalomba hozatal
  • Alámenő elemzés

Hengerdugattyú térfogatszámítása.
Uebersicht_Software_Icons_final

Volumenszámítás

A „Volumenszámítás” opció lehetővé teszi az olyan aspektusok pontos meghatározását, mint például egy dugattyú hengereinek térfogata. A lehetséges alkalmazási területek azonban messze túlmutatnak az autóiparon: a pontos volumen meghatározása az orvostechnológia, a szerszámkészítés és a hidraulika területén is kulcsfontosságú. A ZEISS REVERSE ENGINEERING volume mindezt rendkívül egyszerűvé teszi: a rögzített adatok betöltődnek a VOLUME opcióba, majd a rendszer egy matematikai algoritmus segítségével kiszámítja a tárgy volumenét. A folyamatok automatizálása révén a ZEISS kiküszöböli az esetleges kezelői hibákat, ezáltal biztosítva a pontos, nyomon követhető mérési eredményeket.

  • Nagy pontosságú volumenszámítás
  • Felhasználók között megosztható és reprodukálható eredmények
  • Minden mérési eredmény bekerül egy tesztjegyzőkönyvbe