Tökéletes öntőformák feleannyi idő alatt.

ZEISS REVERSE ENGINEERING

A ZEISS több mint 20 éve tevékenykedik a reverse engineering és szerszámkorrekció területén. 2019 nyarától kezdődően a ZEISS REVERSE ENGINEERING megújult struktúrában működik: az alapmodul fő profilja a „Szerszámkorrekció” és a „Volumenszámítás” opciókat magában foglaló reverse engineering (visszamodellezés) lesz. A felhasználók így kiválaszthatják az alkalmazási területüknek leginkább megfelelő opciót. A felhasználói útmutató szerkezete rendkívül egyszerű: a szoftver működését lépésenként mutatja be a felhasználóknak. Ez jelentősen lecsökkenti a képzési költségeket – egy háromnapos szeminárium elegendő a szoftver részletes működésének megismeréséhez.

Ablaktörlő részét képező műanyag ház visszafejtése.
Uebersicht_Software_Icons_final

Reverse Engineering

A reverse engineering (visszamodellezés) fontos lépés a tervezési adatok kész alkatrész (CAD modell) alapján történő visszafejtéséhez. Az alkatrészt először be kell szkennelni. Nincs jelentősége annak, hogy az adatokat ZEISS koordináta mérőgép, komputertomográf, optikai szenzor, vagy esetleg egy harmadik fél által gyártott készülék segítségével rögzítették. Ezután a pontfelhők (ASCII formátum) vagy hálók (STL formátum) bekerülnek a ZEISS REVERSE ENGINEERING szoftverbe. A pontfelhők vagy a hálók (STL adatok) a számos hatékony funkciónak köszönhetően itt feldolgozhatók. Alig néhány lépésben olyan teljesen zárt CAD modellt kap, amely szabványos CAD formátumba exportálható.

  • Kimagaslóan precíz reverse engineering
  • CAD-adatok exportálása IGES, STEP és SAT formátumba

Always Several Steps Ahead

The tool correction process at Horst Scholz GmbH & Co. KG

The molds for high-quality injection-molded parts must be extremely precise: a component tolerance of less than 30 micrometers, for example, requires tool tolerances of less than 10 micrometers. Horst Scholz GmbH & Co. KG has mastered this challenge by ensuring that the design, tool making, injection molding and measuring technology are perfectly in sync as the company continues its quest to develop new innovations that help its customers succeed. Since the manufacturer started working with ZEISS Reverse Engineering software, they have been able to correct their highly precise tools significantly faster and more efficiently.

Faster to the ideal injection mold

ZEISS software cuts quantity of iteration loops in half

Five to ten mold adjustments are common in the plastics industry on the way to the optimum injection mold. This is an effort that companies can at least minimize by half with the ZEISS REVERSE ENGINEERING software. This not only reduces development costs. It also gives companies the opportunity to start production much earlier.

Uebersicht_Software_Icons_final

Szerszámkorrekció

Olyan iterációs ciklusokra van szüksége a szerszámkorrekciós folyamathoz, amelyek túl költségesek? Szeretné erősíteni versenyképességét? A ZEISS REVERSE ENGINEERING legalább 50%-kal képes csökkenteni az iterációs ciklusok számát a szerszámkorrekciózás folyamatában, és használatával a gyártási folyamatot is hamarabb elindíthatja. A szoftverrel nem csak a szerszám egyedi mérési pontjain, hanem a szerszám teljes felületén végezhet javításokat. A módszer a időigényes kézi adatbeolvasást és a potenciális hibákat a múltba száműzi. Emellett a tervrajzok vagy a korrigált szerszámok alámetszései közvetlenül azonosíthatóak és korrigálhatóak az „Undercut analysis” funkció segítségével. A ZEISS REVERSE ENGINEERING „Szerszámkorrekció” opciója hihetetlenül egyszerűvé teszi a szerszámkorrekció folyamatát.

  • 50%-kal kevesebb iterációs hurok
  • Gyorsabb forgalomba hozatal
  • Alámenő elemzés

Download more information