A szabad formájú felületek szakértője

ZEISS CALIGO

A szabad formájú felületek vizsgálatához nagyszámú mérési pontra van szükség. A ZEISS CALIGO szoftver felépítését kimondottan ennek megfelelően alakítottuk ki.

Standard geometriára összpontosító univerzális mérőszoftver

Előnyök

  • Karosszériagyártásnál előforduló szabad formájú felületek és szabványos alakzatok vizsgálatának hatékony eszköze
    Könnyen használható
  • Nagy teljesítményű szoftverfelépítés nagy mennyiségű adat feldolgozásához
  • Hatékony változáskövetés
  • Beépített szimulációs funkciók offline programozáshoz
  • Automatikus mozgási útvonalakon általi ütközésvédelem
  • Ráfutás / Visszafutás
  • ZEISS PiWeb reporting jegyzőkönyvkészítővel

Hatékony eszköz a karosszériagyártásban dolgozóknak

A hangsúly szabad formájú felületek mérésére történő helyezésével a ZEISS CALIGO elsősorban a karosszériagyártásban tevékenykedő felhasználóknak készült. A teljes körű megoldással a szabad formájú felületek mellett a normál geometriai elemek mérése és kiértékelése is biztosított. A ZEISS CALIGO használata egyszerű, gyorsan megtanulható, adatfeldolgozása hatékony, számos funkciót biztosít a minőségbiztosítás leegyszerűsítésére.

Nagy mennyiségű adat kezelésére tervezve

A ZEISS CALIGO modern, moduláris rendszerfelépítését úgy terveztük meg, hogy megfeleljen a jövőbeli kihívásoknak. Az elérhető rendszerforrások optimális kihasználása lehetővé teszi a szabad formájú felületek mérésekor keletkező hatalmas adatmennyiség gyors feldolgozását és előnézetét.

Karosszériamérés a ZEISS CALIGO-val.
Mérőprogramok gyártósoron kívüli (off-line) elemzése a ZEISS CALIGO-val.

A mérésfutás szimulációja

A ZEISS CALIGO szimuláció funkciói számos lehetőséget biztosítanak a mérőprogramok offline elemzésére. A mérésfutás animációja a CAD ablakban jelenik meg. Az ütközési vizsgálat, a mozgási út követése valamint az ütközőgömbhöz hasonlatos funkciók segítik a programozás optimalizálását és a hibaelhárítást. A ZEISS CALIGO-ban többféle oszlopos felépítésű mérőgép és dupla oszlopos rendszer teljes körű szimulálására van lehetőség. A ZEISS EagleEye optikai szenzort is figyelembe vettük. Ezáltal lehetősége van a ZEISS EagleEye offline futtatására.

Automatikus mozgási útvonalak

A ZEISS CALIGO automatikusan tudja generálni a védőburkolat körül a mozgási útvonalakat, így megelőzi a munkadarabbal való ütközést és automatikusan megtalálja az utat az alakzatok között. Továbbá az új "Út be/ki" navigációs funkciót is integráltuk a ZEISS CALIGO-ba. Ez lehetővé teszi egy belső térbe és onnan kivezető biztonságos út programozását. Átfogó vizsgálati tervek adott alakzatai vagy új alakzatok gyorsan programozhatók és megbízhatóan mérhetők.

A ZEISS PiWeb reporting jegyzőkönyvkészítőt is tartalmazza

A ZEISS CALYPSO tartalmazza a ZEISS PiWeb reporting jegyzőkönyvkészítőt is. A jegyzőkönyvekhez talál sablonokat, de készíthet saját jegyzőkönyvet vagy létrehozhat új sablont is. A ZEISS PiWeb reporting plus opcióval a beépített statisztikai funkció 10-ről 1000 mérésre növelhető. A ZEISS PiWeb sbs és a ZEISS PiWeb enterprise csomagok teljes rendszert biztosítanak a webalapú minőségügyi adatkezeléshez.

Download more information