CAD-importálás a ZEISS INSPECT szoftverben

CAD-fájlok megnyitása

Egy CAD-modell segítségével a tervező életre kelthet egy alkatrészt. 2D-s rajz helyett az alkatrészt minden dimenzióban egy 3D-s modell határozza meg. A CAD-modellek azonban nemcsak prototípusok vagy alkatrészek tervezésére és gyártására használatosak, hanem támogatják az optimális gyártási folyamatok megtervezését is. A ZEISS INSPECT révén a CAD-importálás segítségével könnyen felhasználhatja ezeket a fájlokat.

A CAD-importálás alapformátumai

A ZEISS INSPECT semleges formátumokat importál, például IGES, JT Open és STEP. Az egyes adatformátumokat "húzd és dobd" funkcióval importálhatja, a szoftver pedig automatikusan felismeri és hozzárendeli azokat.

A CAD-importálás alapformátumainak illusztrációja

További lehetőségek a ZEISS INSPECT Pro licencével

CAD-illusztráció

Még több CAD

A ZEISS INSPECT Pro licencével különböző natív formátumokat importálhat az alapvető CAD-formátumokon kívül, például: CATIA, NX, Solidworks és Pro/E. Így nem kell átalakítania az adatait, és ez hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé.

A PLM-hez (termékéletciklus-menedzsment) hasonló koncepciókban a lehető legtöbb folyamat- és alkatrészinformációt rögzítik PMI (termék- és gyártási információ) formájában a gyártási láncok holisztikus és vállalati szintű kezelése és ellenőrzése érdekében. A ZEISS támogatja a vizsgálati jellemzők digitális továbbítására szolgáló interfészeket. A CAD-ben szemantikus tervezéssel megvalósított minőségi jellemzők és referenciarendszerek digitálisan továbbíthatók és kontextustól függően értékelhetők. Mivel az ellenőrzési tervet közvetlenül a CAD-importálás során hozzák létre, nincs szükség további, komplex programozásra.

Még több ZEISS INSPECT funkció

A ZEISS INSPECT legnépszerűbb funkcióit itt egyértelműen összefoglaltuk az Ön számára: A CAD-importtól a különböző vizsgálatokig és a jelentéskészítésig. Ismeri már mindet?