A ZEISS INSPECT funkciói dióhéjban

A ZEISS INSPECT szoftverre van szüksége, ha méréstechnikai kihívásokkal találja szembe magát. A szoftver a munkáját megkönnyítő funkciók széles skáláját teszi elérhetővé. Olvassa el ezt az oldalt, hogy teljes képet kapjon mindarról, amire ez a szoftver képes.

A ZEISS INSPECT általános ellenőrzési funkciói

A ZEISS INSPECT az Ön ellenőrző szoftvere, ha méréstechnikai kihívásokkal találja szembe magát. Számos olyan funkciót biztosít, amelyre a szoftver összes verziója épül. Függetlenül attól, hogy a ZEISS INSPECT Optical 3D szoftvert használja-e, a ZEISS INSPECT X-Ray segítségével elemzi-e a volumenadatokat, vagy a ZEISS INSPECT Airfoil segítségével ellenőrzi-e a turbinák jellemzőit: ezek a funkciók minden verzióban rendelkezésre állnak.

Ingyenes funkciók

CAD-importálás

A tervezőmérnökök CAD-modellekkel keltik életre az alkatrészeket. 2D-s rajz helyett a 3D-s modell az alkatrész minden dimenzióját meghatározza. A CAD-modellek azonban nemcsak prototípusok vagy alkatrészek tervezésére és gyártására használatosak, hanem támogatják az optimális gyártási folyamatok megtervezését is. A CAD-importálás egyszerű lehetőséget biztosít a CAD-fájlok használatára. A ZEISS INSPECT képes semleges formátumok importálásra, például IGES, JT Open, STEP, STL, VDA és PLY. A szoftver az adatformátumokat "húzd és dobd" funkcióval importálja, majd automatikusan azonosítja és hozzárendeli azokat.

CAD-importálás

Illesztések

A ZEISS INSPECT lehetővé teszi, hogy az adatokat az összes alapértelmezett illesztés szerint állítsa be. Ezek közé tartoznak: RPS-illesztés, a geometriai elemeken alapuló hierarchikus illesztés, a referenciapontokat használó helyi koordináta-rendszerben történő illesztés, valamint a különböző, legjobb illeszkedési eljárások, például a globális és a helyi legjobb illeszkedés. Olyan egyedi illesztéseket is használhat, mint a Balanced Beam vagy az Equalized Nested, például turbinalapátok esetében.

Illesztések

Geometriai méretezés és tűrésezés (GD&T)

A geometriai méretezés és tűrésezés megbízható alkatrész-ellenőrzési keretet biztosít a méréstechnikai szakértőknek. A ZEISS INSPECT különböző funkciói lehetővé teszik az alkatrész átfogó elemzését a méret, az alak és a helyzet, valamint a vonatkoztatási rendszerek alapján. Ez lehetővé teszi a síklapúság, a párhuzamosság vagy a hengeresség egyszerű ellenőrzését. A kétpontos távolságok és a maximális anyagszükséglet szabványos elemzése, valamint a helyzeti tűrés vizsgálata a helyi vonatkoztatási és koordináta-rendszerekben szintén lehetséges. A ZEISS INSPECT támogatja mind az ISO-, mind az ASME-szabványokat, és ezen szabványok frissítéseit időben beépítjük a szoftverbe.

Geometriai méretezés és tűrésezés (GD&T)

Hálószerkesztés

A megjelenítések, szimulációk, felületi rekonstrukciók és névleges-tényleges összehasonlítások teljes 3D-s hálót igényelnek. A ZEISS INSPECT pontfelhőkből számítja ki ezt a hálót. A 3D-s hálók a különböző forrásokból származó mérések segítségével a virtuális összeszerelés alapját is képezik. A maximális kompatibilitás érdekében az adatokat mindig az aktuális formátumban mentse el, például STL, G3D, JT Open, ASCII vagy PLY formátumban.

Hálószerkesztés

A deformációk túlzott ábrázolása

A deformációk, például kitüremkedések, dudorok, horpadások vagy rések plasztikus megjelenítése, egyfajta domborzati ábrázolása megkönnyíti a 3D-s mérési értékek minőségügyi elemzését.

A deformációk túlzott ábrázolása

Görbe vizsgálata

A ZEISS INSPECT áthidalja a pontalapú és a felületalapú vizsgálat közötti szakadékot. Használhatja a görbék szerkesztési jellemzőit, és megjelenítheti tulajdonságaikat. Mérje meg az élgörbéket, elemezze a sugarakat és a karaktervonalakat, vagy hozzon létre spline görbéket. Ebből a görbealapú elemzésből a szoftver elkészíti a felületi illeszkedés és a hézagok elemzését is.

Görbe vizsgálata

Jelentéskészítés

Exportálja az elemzés eredményeit nyomtatható dokumentációként vagy teljeskörűen animált PDF-formátumban – a ZEISS INSPECT jelentéskészítési modul mindkettőt támogatja. Ossza meg a teljes projektfájlt, hogy információkat nyújtson vagy eredményeket cseréljen ki másokkal.

Jelentéskészítés

A Pro licenc általános funkciói

Natív CAD-formátumok

Importáljon könnyedén "húzd és dob" funkcióval alapvető CAD-formátumokat és natív formátumokat is, például: CATIA, NX, Solidworks és Pro/E. Mivel nem kell átalakítania az adatait, a munkája hatékonyabbá válik. A termékéletciklus-menedzsment (PMI) keretében gyűjtött további folyamat- és alkatrész-információk digitális továbbítása és kontextustól függő kiértékelése is lehetséges. A mérési terv a CAD-adatok importálása közben jön létre, így a programozás feleslegessé válik. Ellenőrzési terveket is importálhat.

Natív CAD-formátumok

Parametrikus kiértékelések

A ZEISS INSPECT egy parametrikus alapkoncepción alapul, amely lehetővé teszi a folyamat összes lépésének nyomon követését és módosítását. Ez az előny biztosítja a folyamat nagyfokú megbízhatóságát a mérési eredmények és a jelentések tekintetében.

Parametrikus kiértékelések

GD&T szakértői szűrő

A ZEISS INSPECT teljes verziója további szakértői szűrőket biztosít a GD&T-elemzésekhez, ami még egyszerűbbé teszi a kiértékelést.

GD&T szakértői szűrő

Python illesztőfelület

Unja ugyanazokat az ismétlődő, monoton ellenőrzési feladatokat? A beépített parancsrögzítő rögzíti az Ön által végrehajtott összes műveletet, és Python-szkriptté fordítja azokat. Módosítsa a szkriptet, hogy megfeleljen más követelményeknek, majd futtassa őket ismételten. Összetett tudományos számításokat szeretne végezni? Integrálja a szabadon elérhető Python-könyvtárakat, például a NumPy, a SciPy vagy a Matplotlib könyvtárat, és használja a rendelkezésre álló sablonokat.

Python illesztőfelület

Projektsablonok

Továbbítson teljes vizsgálati folyamatokat egy sorozat több részébe. A ZEISS INSPECT parametrikus alapkoncepciójának köszönhetően nincs szükség további folyamatlépésekre vagy módosításokra. Ezenkívül mentheti az ellenőrzéseket projektsablonként, és ismételten felhasználhatja, vagy megoszthatja őket a munkatársaival.

Projektsablonok

A ZEISS INSPECT Optical 3D funkciói

Fotorealisztikus rendelés

Végezze el az alkatrészek kiértékelését valós körülmények között. Függetlenül attól, hogy beltéren vagy kültéren – a szoftver valósághű fényviszonyokat és árnyékképeket biztosít.

Fotorealisztikus rendelés

Digitális összeszerelés

Egyszerűen szerelje össze alkatrészeit digitálisan, függetlenül a gyártás helyétől. Ezzel biztosíthatja, hogy a máshol vagy más beszállítók által gyártott alkatrészek is összeszerelhetők legyenek. A digitális összeszerelés fenntartható módon javítja az összeszerelési folyamatot, a kihívások pedig már korán láthatóvá válnak.

Digitális összeszerelés

Szoftver alapú mozgáskompenzáció

A szoftver hatékonyan kiküszöböli az esetleges alkatrész-mozgásokat, amelyek hibássá tehetik a mérést, felgyorsítva ezzel a mérést és így az eredmények kiadását is.

Szoftver alapú mozgáskompenzáció

Virtuális mérőhelyiség (VMR)

A központi vezérlő és méréstervező szoftver az optikai mérőgépek összes eleméhez. A virtuális mérőhelyiség modellezi a valóságot, és lehetővé teszi az automatizált mérési eljárások végrehajtását. Minden robotmozgást előzetesen elemeznek az ütközések elkerülése és a lehető leghatékonyabb mozgások megvalósítása érdekében.

Virtuális mérőhelyiség (VMR)

Virtuális befogás

Mérje meg a befogott állapotokat rögzítés nélkül, így hatékonyabbá teszi a munkát, és költségeket takaríthat meg. A szoftver kiszámítja az alkatrészek befogott állapotát, ezáltal feleslegessé teszi a rögzítések konstrukcióját és létrehozását.

Virtuális befogás

Autosurfacing

Szüksége van a beszkennelt alkatrész CAD-modelljére? Használja a ZEISS INSPECT Autosurfacing funkcióját. A szoftverrel könnyedén konvertálhatja a beszkennelt adatokat egy rendkívül pontos CAD-modellé. Ezután a modellt minden olyan folyamatlépésben használhatja, amelyhez CAD-adatok szükségesek, például szimulációkhoz. A CAD-ot STEP-fájlként exportálhatja erre a célra.

Autosurfacing

ZEISS INSPECT X-Ray

Volumenadatok importálása

Függetlenül attól, hogy melyik komputertomográfiás rendszert használja: egyszerűen importálja az összes jelenlegi adatformátumot "húzd és dobd" funkcióval. Többé nem kell hosszú időt töltenie az adatai konvertálásával.

Volumenadatok importálása

Kiterjedt volumenvizualizáció

Vizsgálja meg az alkatrészt rétegről rétegre a ZEISS INSPECT X-Ray segítségével. A volumenadatok részletes nézete lehetővé teszi, hogy az alkatrész minden egyes részletét megvizsgálja, és a releváns információkat videón rögzítse. A színes ábrázolásokat is testre szabhatja, hogy az alkatrész-tulajdonságokat és az anyagokat a volumenben világosan és egyértelműen megjelenítse.

Kiterjedt volumenvizualizáció

Multiview

Egyetlen szoftver – négy munkaterület. A Multiview funkció lehetővé teszi a munkaterület tetszőleges felosztását. Kombinálja a volumenszeleteket 3D-s nézetekkel és táblázatokkal vagy bármely más nézettel. A hibák mérése vagy ellenőrzése minden munkaterületen lehetséges.

Multiview

Volumenterület szétválasztása / Kötegelt szkennelés

Szkenneljen be több, ugyanazon sorozathoz tartozó alkatrészt egyidejűleg. Az automatikus volumenszétválasztás ezt követően rendezi az adatokat. Így a szokásos módon elemezheti alkatrészeit, miközben értékes szkennelési időt takaríthat meg.

Volumenterület szétválasztása / Kötegelt szkennelés

Region of interest (Kiemelt régió)

Különösen az összetett alkatrészek esetében van értelme az összeszerelést digitálisan visszavonni és az egyes elemeket meghatározott tűréshatárokkal ellenőrizni. A szoftver segít a különböző régiók szerinti hatékony felosztásban.

Region of interest (Kiemelt régió)

Továbbfejlesztett hibaelemzés

A ZEISS INSPECT X-Ray támogatja az alkatrészek teljes körű elemzését a felületek értékelésétől a geometriai méretezésig és tűréshatárok beállításáig vagy a geometriai dimenziók vizsgálatáig – még a belső szerkezetek esetén is. Az alkatrész névleges és valós CAD-adatainak (STEP/IGES) importálásával hatékony összehasonlítást végezhet.

Továbbfejlesztett hibaelemzés

Videojelentések készítése

Nyűgözze le hallgatóságát az eredmények videón történő bemutatásával. Haladjon végig az alkatrészen rétegről rétegre – ez az összetett elemzési eredmények bemutatásának igazán egyedülálló módja.

Videojelentések készítése

ZEISS INSPECT Airfoil

Lapátos tárcsák kiértékelése

A ZEISS INSPECT Airfoil a megoldás a hatékony, de összetett mérési eljárásokhoz a lapátos tárcsák és dobok esetében. Még az alkatrészeken található nagyszámú szelvény, pont vagy akár bonyolult geometria sem befolyásolja az ellenőrzés pontosságát. A szoftver teljes körű adatokkal és gyorsabb, megbízhatóbb folyamatokkal javítja a lapátos tárcsák gyártásának minden területét. Egyszerűen csak hozzon létre egy speciális ellenőrzést egy lapáton, és vigye át azt a lapátos tárcsa összes többi lapátjára. Az eljárás különleges előnye, hogy az automatikus pozíciógenerálás megkönnyíti a teljes lapátos tárcsa mérését, és így megkönnyíti az ellenőrzést.

Lapátos tárcsák kiértékelése

3D-s lapátköz

Elérkezett a lapátköz-elemzés digitális korszaka. A ZEISS INSPECT Airfoil segítségével 3D-s számításokat végezhet két szárnyszelvény közötti lapátközre vonatkozóan. A szoftver a kiszámított minimális felület alapján elvégzi a lapátköz területének háromdimenziós mérését, és kijelzi azt. Jelenleg ez a legpontosabb módszer a geometriai és az aerodinamikai lapátköz közötti összefüggés megteremtésére – függetlenül attól, hogy részleges felületről vagy teljesen zárt átjáróról van szó.


Virtuális kiegyensúlyozás

Határozza meg egy lapát szárnyszelvényeinek ideális sorrendjét a tényleges összeszerelés előtt. A digitális ikerpárral a lapátos tárcsákat digitálisan szerelheti össze, hogy megelőzze az egyensúlyproblémákat, és így összeszerelési és tesztelési időt takaríthat meg.