Hálószerkesztés a ZEISS INSPECT szoftverben

Minőség még az ellenőrzés előtt

A ZEISS INSPECT szoftverrel simíthatja, ritkíthatja és finomíthatja a sokszöghálókat. Ki is töltheti a hálón lévő lyukakat. A hálószerkesztés görbülettől függ és tűréshatáron alapul.

Sokszöghálók létrehozása pontfelhőkből

A ZEISS INSPECT 3D-s pontfelhőkből számítja ki az alkatrészek és komponensek 3D-s hálóit. Ezeket a hálókat megjelenítésre, szimulációra, reverse engineering-re és névleges–tényleges összehasonlításra használják. A különböző forrásokból származó méréseken alapuló virtuális összeszerelésre is alkalmasak, és olyan gyakori formátumokban menthetők, mint az STL, G3D, JT Open, ASCII vagy PLY. A hálók STL-formátumban is exportálhatók különböző alkalmazásokhoz, például 3D-s nyomtatáshoz.

Pontfelhőkből készült sokszöghálók illusztrációja
A hálószerkesztés illusztrációja

Hálószerkesztés

A létrehozott hálót simítással, ritkítással vagy finomítással, lyukak kitöltésével vagy görbületi vonalak kinyerésével szerkesztheti. A ZEISS INSPECT egy előnézeti ablakban jeleníti meg a feldolgozás állapotát. Ezenkívül a legjobb háló vagy egy átlagos háló kiszámításával meghatározható egy aranyháló. A háló szerkesztése után importálhatja a CAD-fájlokat, és elkezdheti a 3D-s ellenőrzést.

Még több ZEISS INSPECT funkció

A ZEISS INSPECT legnépszerűbb funkcióit itt egyértelműen összefoglaltuk az Ön számára: A CAD-importtól a különböző vizsgálatokig és a jelentéskészítésig. Ismeri már mindet?