ZEISS INSPECT X-Ray

Volumenadatok hatékony elemzése

Jelenítse meg és elemezze alkatrészeit egészen a legbelső részig a CT-adatok segítségével. Függetlenül attól, milyen CT-hardvert használ, a nagy teljesítményű ZEISS INSPECT szoftver segít az adatok megjelenítésében és elemzésében. Értékelje ki a hibákat, szerkezeteket és összeszerelési helyzeteket, és foglalja össze az eredményeket könnyen érthető jelentésekben – akár videóval is.

A ZEISS INSPECT X-Ray kiemelkedő elemei

Több nézet az abszolút áttekinthetőség érdekében

Jobb tájolás a Multiview funkcióval

Ossza fel a szoftver felhasználói felületét több munkaterületre. Így különböző perspektívákból tekintheti meg az alkatrészt. A követelményektől és a saját preferenciáitól függően kombinálhatja a metszeti nézeteket 3D-s ábrázolásokkal vagy táblázatokkal és más nézetekkel. A hibák áttekintése vagy ellenőrzése bármely munkaterületen lehetséges. Ez a Multiview új szintje.

Alkalmazásokkal történő kiegészítés

Hibaészlelés 2D-ben és 3D-ben

Még ha az adatai nem is optimálisak, a ZEISS INSPECT segítségével megbízhatóan kiértékelheti a pórusokat vagy zárványokat. Különleges kiértékelésre van szüksége – például a P203 vagy P202 előírásainak megfelelően? Ezek a funkciók kiegészítő alkalmazásként állnak rendelkezésre, amelyeket egyszerűen később is telepíthet.

Minden egyetlen műveletben

Kötegelt szkennelés a megnövekedett hatékonyság érdekében

Az egyes alkatrészek CT-szkennelése időbe telik. Könnyítse meg munkáját azzal, hogy egy sorozat több részét egyszerre szkenneli be, a szoftver segítségével újra szétválasztja, majd automatikusan kiértékeli őket.

Region of interest (Kiemelt régió)

A különböző alkatrész-szakaszok külön-külön történő kezelése

A különböző régiókra való felosztás különösen a több elemből álló összetett alkatrészek elemzésekor előnyös. Ez lehetővé teszi, hogy digitálisan visszavonja az összeszerelést, és minden esetben egyedi tűréshatárokkal elemezze a különböző területeket – ezzel jelentős időt takaríthat meg.

A ZEISS INSPECT X-Ray rövid bemutatása

Intuitív működés és kiemelkedő teljesítmény: a CT-adatok elemzése még sosem volt ilyen egyszerű. A ZEISS INSPECT végigvezeti a teljes munkafolyamaton, az adatok importálásától kezdve a jelentések generálásáig. Az intelligens funkciók egyszerűbbé teszik a CT-adatok elemzését.

Volumenadatok interaktív megjelenítése

2D vagy 3D: válassza ki az Önnek tetsző megjelenítést.

Belső hibák elemzése

Üregek, repedések, zárványok, porozitás és egyéb hibák felismerése – akár automatikusan is.

Több alkatrész kiértékelése

Automatikusan értékeljen ki több alkatrészt egy projektben, állítson be egyet referenciaként, és elemezze a különbségeket.

Méréstechnikai ellenőrzés

Ellenőrizze három dimenzióban az alkatrészeket – például a geometriai méretezés és tűréshatárok elemzése tekintetében.

Az eredmények érthető módon történő bemutatása

Az eltéréseket egy könnyen érthető színskála segítségével ismerheti fel.

Könnyedén automatizálja a folyamatokat

Rögzítse a műveleteket, és futtassa őket Python-szkriptként, vagy használjon további alkalmazásokat a folyamatok automatizálásához.

Funkciók kibővítése különböző alkalmazásokkal

De-Warp – Műanyag alkatrészek zsugorodásának virtuális kompenzálása

De-Warp – Műanyag alkatrészek zsugorodásának virtuális kompenzálása

Mérje meg az alkatrészeit befogóeszköz nélkül. A De-Warp alkalmazás kiszámítja a befogott állapotot, így láthatja, hogyan viselkedik az alkatrész beszerelt állapotban.

 • Idő- és költségmegtakarítás
 • Selejtek megelőzése
 • Növelje a hatékonyságát
Mesterséges intelligenciára alapuló elemzés a ZADD for ZEISS INSPECT X-Ray segítségével

ZADD – Az öntvényhibák felderítése mesterséges intelligenciával

A ZEISS Automated Defect Detection (ZADD Segmentation) alkalmazással automatizálhatja a hibák mesterséges intelligencián alapuló felismerését.

 • Értékelhető eredmények – rossz minőségű adatok esetén is
 • A modellek felhasználó által meghatározott betanítása
 • Vegyes és sűrű anyagokhoz használható

A ZEISS INSPECT használata röntgenalkalmazásokban

Akkumulátor ellenőrzése a ZEISS INSPECT X-Ray segítségével

Akkumulátor ellenőrzése

Cél: Az akkumulátor kritikus alkatrészeinek ellenőrzése és a hibák észlelése.

Megoldás: Miután az akkumulátort komputertomográffal beszkennelték, a CT-adatok kiértékelése a ZEISS INSPECT programban történik: a szoftver digitális metszeti képeket készít az akkumulátor bármely pontján, Ön pedig egyedileg meghatározhatja a képmetszetet és a kontrasztot. Így a legapróbb részleteket és anyagkülönbségeket is felismerheti; megbízhatóan észlelheti az anód túlnyúlásának tipikus problémás területeit, az idegen anyagok zárványait vagy a hibás ponthegesztéseket is.

Névleges és valós adatok összehasonlítása a ZEISS INSPECT X-Ray szoftverben

Méréstechnikai hibaelemzés

Cél: Fröccsöntött alkatrész 3D-s vizsgálata a GD&T ellenőrzése érdekében.

Megoldás: Az alkatrész CT-adatainak és CAD-adatainak importálása a további elemzés alapjaként. Ezek közé tartozik a névleges és valós adatok összehasonlítása, valamint a falvastagság elemzése az alkatrészminőség értékelése és a szerszámok optimalizálása érdekében. A szoftver egy színskála segítségével vizuálisan megjeleníti a névleges alkatrésztől való méreteltéréseket. Az alkatrész geometriai méretezés és tűréshatárok szempontjából történő ellenőrzése a belső elemeken is, valamint átfogó jelentés, amely teljessé teszi az ellenőrzést.

Műanyag inhalátor alkatrész hibaelemzése a ZEISS INSPECT X-Ray segítségével

Hibaelemzés műanyag alkatrészen

Cél: Belső hibák célzott módon történő elemzése.

Megoldás: Az elemzés nemcsak az alkatrészen belüli légbuborékok és üregek észlelését foglalja magában, hanem a méréstechnikai vizsgálatot is. Ehhez a vizsgálathoz a ZEISS INSPECT olyan funkciókat kínál, amelyek lehetővé teszik a porozitás, a hiba mérete vagy a külső héjtól való távolság elemzését. Ezzel hatékonyan és megbízhatóan értékelheti ki a hibákat és azok hatásait.

Ügyfeleink véleménye a ZEISS INSPECT szoftverről

Head of Corporate Quality Operations Support
Horst Lang Head of Corporate Quality Operations Support

A CT-technológia mellett az értékelés is nagy szerepet játszik, és ehhez fontos, hogy hatékonyan és magas színvonalon tudjunk dolgozni. Többé nem kell váltogatnunk a különböző szoftvermegoldások között. Ehelyett egy családban maradunk, és megállapításokat, értékeléseket tudunk végezni.

A Hansgrohe minőségbiztosítási részlegének méréstechnikai munkatársa
Claudia Belezni Metrologist in the Quality Management department at Hansgrohe, Germany

Roncsolásmentes módszerre van szükségünk ahhoz, hogy bele tudjunk látni az alkatrészek belsejébe és felismerhessük a szivárgásokat. A ZEISS INSPECT kiválóan alkalmas az alkatrészhibák elemzésére.

Az ODW-Elektrik mérőlaborjának vezetője
Bernd Föller Head of Measurement Laboratory of ODW-Elektrik, Germany

Véleményem szerint más CT-szoftvercsomagokkal összehasonlítva a ZEISS INSPECT vezető szerepet tölt be a szabadformájú felületek mérésében. (...) A korábban nem mérhető elemek ma már egyszerűbben elemezhetők és mérhetők.

A ZKW Lighting Systems tesztrendszer-fejlesztési vezetője és a minőségbiztosítási részleg vezetője
Bernhard Voglauer Manager Testing System Development, ZKW Lighting Systems, Austria

Döntésünkben a legfontosabb szerepet a jó, intuitív használhatóságra, valamint a hardver és a szoftver optimális együttműködésére való összpontosítás volt.

A Testo méréstechnikai alkatrészekkel foglalkozó csoportvezetője
Wilhelm Stehle Group Manager of Measurement Technology Parts at Testo SE & Co. KGaA, Germany

Amikor új alkatrészeket kell minősítenünk, a komputertomográfiát és a ZEISS INSPECT szoftvert használjuk a beérkező műanyag alkatrészek és bizonyos esetekben a magas nyomású öntvények méréstechnikai kiértékelésére. Régebben az alkatrészeket koordináta-mérőgéppel mértük. Két napig tartott, amíg 30–40 mérési pontot meg tudtunk mérni. Most már csak 2-5 órát vesz igénybe az alkatrész vizsgálata a ZEISS INSPECT segítségével, és sokkal részletesebb információkat kapunk az alkatrészről.

A ZEISS INSPECT által kínált előnyök

Rendszerfüggetlen

Nem számít, hogy milyen CT-szkennert használ: a ZEISS INSPECT támogatja az összes szokványos röntgen-fájlformátum elemzését. Ez biztosítja a befektetéseit.

Rendszeres frissítések és további fejlesztések

Fejlesztéseink középpontjában ügyfeleink állnak. Ezért minden frissítés és további fejlesztés közvetlenül segíti Önt a gyakorlatban.

Világszerte elérhető támogatás és szerviz

Bárhol és bármikor: támogatási szolgálatunk online vagy személyesen is segítséget nyújt. Átfogó szervizünk teljes körű hozzáférést biztosít a ZEISS INSPECT szoftver rendszeres optimalizálásaihoz.

Kezdje el a ZEISS INSPECT X-Ray szoftver használatát már most

Találja meg a tökéletes bevezetést a ZEISS INSPECT X-Ray szoftverrel végzett ellenőrzéseihez. Legyen szó akár próbaverzióról vagy élő bemutatóról – Öné a választás! Egyszerűen csak töltse le a ZEISS Quality Suite csomagot, amelyben majd telepíti a ZEISS INSPECT programot

Termékbemutató

Próbálja ki a ZEISS INSPECT szoftvert élőben

Személyes bemutató

Egy élő bemutató során megtapasztalhatja a ZEISS INSPECT Önnek fontos funkcióit. Szakértőink kifejezetten az Ön felhasználási területéhez igazodó esetet mutatnak be – ha szeretné, akár az egyedi alkatrészével kapcsolatban.

Mire számíthat:

 • Fejlett ellenőrzési képesség és térfogat-ábrázolás
 • Volumenhiba tesztelése
 • Felhasználó által meghatározott funkciók
 • Automatizált folyamatok és projektsablonok
Próbaverzió

Próbálja ki a szoftvert

14 napig ingyenesen a ZEISS Quality Suite csomagban

Ki akarja próbálni a szoftvert a döntés meghozatala előtt? 14 napos hozzáférést biztosítunk a ZEISS INSPECT X-Ray funkcióihoz. A próbaidőszak lejárta után a licenc automatikusan a szoftver ingyenes alapszintű verziójára áll vissza.

Az Ön próbalicence:

 • 14 napig ingyenes
 • Nincs szükség lemondásra
 • Teljes körű hozzáférés minden funkcióhoz
 • Hozzáférés az ingyenes alapszintű szoftverhez a próbaidőszak lejárta után
 • Kísérő képzések és szolgáltatások a ZEISS Quality Suite csomagban

Ismeri a ZEISS Quality Suite-ot?

Használja ki digitális ökoszisztémánk előnyeit:

 • Zökkenőmentes munkafolyamatok egy helyen
 • Olyan szolgáltatások, mint az eLearnings, az online segítség és a legfrissebb metrológiai hírek.
 • Mindig naprakész a frissítésekkel