A pontosság a hivatásunk

Az optikai innováció nem a véletlen terméke a Carl Zeiss-nél

Ha a legfontosabb dolgot szeretnék megfogalmazni, amely meghatározza a Carl Zeiss vállalat elért teljesítményét és fő mozgatórugóját, vessünk egy pillantást a több, mint 160 éves cég történetére: a kulcsszó a precízió, azaz a pontosság.

 A Carl Zeiss gyártott a világon legelsőként egyéni, személyre szabott multifokális lencséket.
A Carl Zeiss gyártott a világon legelsőként egyéni, személyre szabott multifokális lencséket.

A Carl Zeiss a világ egyik vezető vállalata az innováció és technológia területén. A félvezető iparág chipgyártó üzemei a fél mázsás ZEISS csúcsteljesítményű lencséktől függnek a litográfiai optikáikat illetően – , amelyek gyártógépeik agyát képezik. A gépjármű- és repüléstechnikai ipar termékei és komponensei pontosságát a CNC koordinációs méréstechnológia felfedezője, a Carl Zeiss által szállított eszközök segítségével garantálják.

A Carl Zeiss Meditec AG a látásproblémák diagnosztizálásához és kezeléséhez szükséges orvostechnológiai eszközök vezető globális szintű szállítója, és piacvezető az idegsebészet és fül-orr-gégészeti beavatkozásokhoz szükséges alkalmazások innovatív vizualizációs megoldásainak terén.

A Google Earth szintén ZEISS lencséket használ teleszkópjaiban, amelyekkel a Földről készít felvételeket. Az első holdra szállás 1969-ben került megörökítésre – szintén ZEISS lencsékkel. A Nokia mobiltelefonjai napjainkban ZEISS lencsékkel vannak felszerelve. Közismert, hogy a Nobel-díjjal kitüntetettek is a ZEISS mikroszkópjaira szavaznak.

A Google Earth is ZEISS lencséket használ teleszkópjaiban
A Google Earth is ZEISS lencséket használ teleszkópjaiban

A ZEISS egyben a tükröződéscsökkentő bevonat feltalálója is, és 1935-ben szabadalmi védettséget szerzett a gőzölési folyamatára, amely minimumra csökkenti az üvegfelületek tükröződését. Ezt követően, a technológiát világon elsőként a Carl Zeiss alkalmazta szemüveglencsék gyártási folyamataiban is. A Carl Zeiss volt a legelső vállalat, amely egyéni, személyre szabott multifokális lencséket volt képes előállítani.  

Az elem, amely összeköti a vállalat sokéves történetének egyes epizódjait, a lenyűgöző pontosság: a képvisszaadás pontossága; a tény, hogy a lencsék bármilyen tárgyat képesek lebontani annak legminiatűrebb részletéig. A szakemberek számítanak a Zeiss termékek megbízhatóságára, hasonlóan ahhoz a több millió emberhez, akik szemüveglencseként a Carl Zeiss lencséit választják.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Kezdje itt az online vizsgálatot Végezze el az Online Látásellenőrzést és ellenőrizze látásának minőségét!
A szemöldök nem hazudik Mit árul el rólunk a szemöldökünk

A látás részletesen 2019. ápr. 23.

Tags: Látás alapjai

Így készül a szemüveglencse ZEISS műanyag és üveg lencsék – minden, amit a szemüveglencsék gyártásáról tudni szeretne

A látás részletesen 2018. márc. 28.

Tags:

Látásproblémák felismerése Rövidlátás, távollátás, asztigmia és így tovább: Melyek a tipikus látásproblémák és hogyan lehet őket korrigálni?

Kapcsolódó termékek