Állandó tiszta látás a csúcstechnológiás rétegeknek köszönhetően

Innovatív szemüveglencse-rétegek, melyek optimálisan védik szemüveglencséjét és növelik látáskomfortját

Természetesen mi, szemüvegesek, tudjuk, hogy a szemüveglencse-rétegek mennyire fontosak. Ma már magától értetődő, hogy minden új szemüveg tükröződéscsökkentő és kemény rétegű lencsét kap. Ugyanakkor egy új autó felszereltségéhez hasonlóan, a lencsék minőségében és tulajdonságaiban is vannak eltérések, melyeket a szemüvegviselő egyénileg választhat ki optikusával.

A szemüveglencse-rétegek védelmet, kényelmet és jobb megjelenést kínálnak egyszerre. Az optimális felületi rétegek egyedi mesterművekké alakítják a szemüveglencséket, melyek tökéletesen megfelelnek tulajdonosaiknak és az ő elvárásaiknak. Megmutatjuk, hogy mire figyeljünk.

A kemény réteg

A legtöbb szemüvegviselőnek a szemüveg olyan, mint egy második bőrréteg. A szemüveglencse és a keret napi szinten nagy kihívásnak van kitéve. A sportoláshoz vagy erőgépekkel végzett munkához szemüveget viselők, de még a gyermekek is olyan szemüveget szeretnének, ami masszív, és még a megerőltető fizikai tevékenységek végzésénél is ellenálló.

A szemüveglencsén már egyetlen kis karcolás is károsíthatja a látást. Elhomályosíthatják látásunkat annak ellenére, hogy a megfelelő szemüveglencse lett felírva a számunkra. Ez megerőltetéshez vezet, és ha más nem is, jelentős szemfáradtság jelentkezik. Ráadásul a szemüveglencse élettartama is csökken. A műanyag lencsékre különösen jellemző a kis súly és a viselési komfort, habár az üveglencsékhez viszonyítva ezeknek a puhább anyaga védtelenül érzékeny. Abban is biztosak lehetünk, hogy minél vékonyabb a műanyag lencse – például a magas törésmutatójú műanyag lencsék –, annál fontosabb a kemény réteg.

Ezért szemüvegvásárláskor nem szabad megfeledkeznünk a kemény réteg minőségéről és élettartamáról sem. Minél aktívabb életet élünk, annál fontosabb a szemüveglencsénk védelme.

Szemüveglencse kemény réteg nélkül és kemény réteggel
Szemüveglencse kemény réteg nélkül és kemény réteggel
ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Tükröződéscsökkentő réteg

A tükröződéscsökkentő réteg lényege, hogy jól látunk és jól nézünk ki. Ez annak köszönhető, hogy a tükröződéscsökkentő réteggel nem kezelt lencsék olyan fényvisszaverődéseket vagy tükröződéseket idéznek elő, amelyek a viselőt és annak beszélgetőpartnerét is zavarják – egyrészt a szemüvegviselő lencséjén keresztül a viselő szemébe, másrészt pedig a szemüveglencsén a szemlélő felé tükröződő fények miatt. Mindkettő egyformán zavaró. A tükröződéscsökkentő réteg nélküli szemüveglencsék különösen éjszakai vezetéskor, esős, nedves úttesten, és a szembejövő járművek fényszóróival szemben gyengítik a látást. A vezetőt könnyebben elvakíthatja a fény és bizonyos körülmények között előfordulhat, hogy gyengén megvilágított személyeket vagy tárgyakat, például kerékpárosokat nem veszünk észre időben.

Éppen ezért érdemes beruházni egy jó tükröződéscsökkentő rétegbe, még akkor is, ha szemünknek csak gyenge korrekcióra van szüksége. A tükröződéscsökkentő réteg hatékonyságát a tükröződés mértéke alapján osztályozzák: „egyszerű”, „közepes” és „szuper” szintjei vannak a tükröződéscsökkentő rétegnek. Az úgynevezett „maradvány-visszaverődés” határozza meg a tükröződéscsökkentő réteg minőségét. Egy optikus könnyen felismeri a felhasznált tükröződéscsökkentő réteg minőségét, még régebbi szemüveglencséken is, mivel a tükröződéscsökkentő rétegnek jellegzetes színe van.

Különösen azoknak a szemüvegviselőknek van szükségük a lehető legjobb tükröződéscsökkentő rétegre, akik sok időt töltenek személyes beszélgetéssel, és/vagy sokat vezetnek.

Szemüveglencse tükröződéscsökkentő réteggel és anélkül
Szemüveglencse tükröződéscsökkentő réteggel és anélkül

Clean Coat réteg

Képzelje el, hogy egy csodálatosan puha gyapjúpulóvert visel, ám a finom gyapjúpihe sajnos állandóan a szemüveglencséjére tapad. Munkája során gyakran poros, zárt térben kell lennie. Ezután szemüveglencséje úgy néz ki, mintha sivatagi viharban lett volna. Esni kezd az eső, és nincs Önnél esernyő. Az esőcseppek a szemüveglencséjére hullanak, így Ön szinte semmit sem lát. Ezek a példák jól érzékeltetik a szemüveglencse-rétegek valódi teljesítményét.

A Clean Coat és antisztatikus rétegek (például azok, amelyek megtalálhatók a Zeiss prémium DuraVision Platinum rétegében) antisztatikussá és hidrofóbbá teszik a szemüveglencséket. A szemüveglencsékhez kapható egy olyan bevonat, amely a mindennapi életből az autófestékekkel vagy más lótusz hatású sima felületekkel kapcsolatban ismert. A felületet a réteg úgy simítja ki, hogy a porrészecskék vagy vízcseppek nem tudnak olyan erősen rátapadni a lencsére és leperegnek, mint egy lótuszlevélről. Éppen ezért, a DuraVision Platinum rétegű szemüveglencséket könnyebb és nem kell olyan gyakran tisztítani. Még a zsíros ujjlenyomatok is egyszerűen eltávolíthatók a szemüveglencséről.

Szemüveglencse hidrofób réteg nélkül/hidrofób réteggel/LotuTec réteggel
Szemüveglencse hidrofób réteg nélkül/hidrofób réteggel/LotuTec réteggel

A ZEISS DuraVision Platinum terméke azoknak készült, akik valamennyi minőségi réteget egyben szeretnének megkapni

Nem kell nehéz döntést hoznunk. A ZEISS 3 az 1-ben DuraVision Platinum terméke hihetetlenül leegyszerűsíti a döntést, mert ez a csúcstechnológiás réteg sokoldalú védelmet nyújt: kemény réteg, tükröződéscsökkentő réteg, CleanCoat réteg és antisztatikus funkció egyben.

A legnagyszerűbb pedig az, hogy a hidrofób hatásnak köszönhetően a DuraVision Platinum kevésbé párásodik, ezért látásunk sokkal kevésbé lesz korlátozva, amikor hirtelen a hideg levegőről meleg helyre érünk.

Javaslatunk: kérje meg optikusát, hogy pontosan mutassa be a különböző szemüveglencse-rétegek közötti minőségkülönbségeket. Döntse el, mire van szüksége a mindennapokban, annak alapján, hogy milyen körülmények között viseli majd új szemüvegét és hogy milyen élettartamú szemüveget szeretne. A ZEISS-szel az Ön egyedi igényei alapján kombinálhatja a különböző rétegtípusokat.

Szemüveglencse antisztatikus réteg nélkül/DuraVision Platinum réteggel
Szemüveglencse antisztatikus réteg nélkül/DuraVision Platinum réteggel
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Kék fény: a jó és a rossz Mennyi kék fényre van szükségünk? Mikor és hogyan kell védekeznünk vele szemben?
Tíz tanács a megfelelő réteg kiválasztásához JOBB LÁTÁS új rétegekkel a nagyobb kényelem és tartósság érdekében

Kapcsolódó termékek