Látásjavító segédeszközök munkavégzéshez: Amikor a jobb látás egyszerűen nem elég

ZEISS precíziós nagyítók azok számára, akiknek élesen kell látniuk a részleteket a munkájuk során

A távcsőszemüveg ideális az olyan foglalkozások esetén, mint a fogorvos vagy a precíziós mérnök, akiknek abszolút pontossággal kell látniuk a munkájuk során még akár a nagyon kicsi tárgyakat is. De csak a nagyfokú technikai precizitással rendelkező, egyedi megoldások biztosítják azt, hogy a szakemberek megkapják, amire a mindennapi munkájukban szükség van: pontos és fáradtságtól mentes látást egészen a legapróbb részletekig.

Ön fogorvos, fogtechnikus vagy bőrgyógyász, és kisebb sebészeti eljárásokat végez praktizálása során? Ön precíziós vagy villamosmérnök, restaurátor, ékszerész vagy kozmetikus? Akkor tudja, mennyire fontos a legapróbb részleteket is pontosan és kényelmesen látni. De milyen szempontokra kell odafigyelnie, amikor látássegítő eszközt vásárol, és melyek a legkorszerűbbek?

A látómező mérete kulcsfontosságú tényező a professzionális alkalmazásokban használt látássegítő eszközöknél. A felhasználónak látnia kell az egész teret. Ezért a látómező optimalizált a Carl Zeiss Vision által gyártott távcső szemüvegeknél és fejlupéknál.

ZEISS G 2.5 TTL 2.5x nagyítással + LED megvilágítás és
ZEISS G 2.5 TTL 2.5x nagyítással + LED megvilágítás és

A Carl Zeiss Vision azonban még tovább megy: a látásjavító segédeszközöket minden egyes felhasználó személyes igényeihez kell alakítani. Az új, innovatív G 2.5 TTL távcsőszemüveget ezért Galilei típusú rendszerként tervezték, amelynél mind az optikai rendszer, mind a szemüveg hordozólencséje dioptriás. Ezért minden G 2.5 TTL távcsőszemüveg rendszer egyedi, és optimális ZEISS minőségű. Az ön ZEISS optikusa pontosan az ön centrálási adatához tudja illeszteni a távcsőszemüveget. A személyre szabott távcsőszemüvegét ezután kifejezetten önnek készítik el ezen adat alapján. Ez biztosítja, hogy torzításmentesen, nagy kontraszttal láthassa a képet.

ZEISS távcsőszemüveg és magyarázat a végfelhasználói prospektusból.
ZEISS távcsőszemüveg és magyarázat a végfelhasználói prospektusból.

Végül, de nem utolsósorban, a kényelmes és – a látásjavító segédeszköz használata ellenére, vagy valójában éppen amiatt bekövetkező - fáradtságtól mentes munkavégzés is nagyon fontos. A nagyítás és a munkatávolság optimális párosítása kényelmes, majdnem egyenes testtartást tesz lehetővé a testmérettől és a munkavégzési helyzettől függetlenül. A ZEISS távcsőszemüveg rendszerei kényelmes munkavégzést és a részletek kitűnő megfigyelését biztosítják. Szárral és fejpánttal ellátott speciális keretük lehetővé teszi, hogy ezek a rendszerek tökéletesen illeszkedjenek a fejre.

Itt talál néhány brosúrát letölthető pdf fájlban -"Precíziós munka akár a legfinomabb részletig. ZEISS távcsőszemüveg rendszerek."

A Saphiro2 LED-es világító rendszer ideálisan illeszkedik a Carl Zeiss Vision távcsőszemüveg rendszereihez. Megbízható, árnyékmentes és pontos megvilágítást tesz lehetővé, a nappali fényhez hasonló, nagyon világos fénnyel. Ezen kívül valóban pillekönnyű, ami nem zavarja a viselőjét. A rendszer elemmel működik.

Ellenőrző lista: A látásjavító segédeszközökre vonatkozó minőségi kritériumok

  • Maximális képminőség,
  • és a lehető legnagyobb látómező
    => Mivel a látómező a nagyítás növekedésével csökken, különösen fontos, hogy a lehető legjobb optikát válasszuk ki, de a szükséges legkisebb nagyítással. Csak így kerülhetjük el a szem gyors kifáradását.
  • AR-coated lens surfaces for maximum visibility
  • Light and bright illumination system
  • Low vision devices are matched to specific tasks and situations and optimised to meet the individual requirements of the users. The optimum matching of magnification and working distance is taken into account for each user.
  • Easy to use, reliable and convenient to wear.
ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

További látásjavító segédeszközök a Carl Zeiss Vision választékából professzionális felhasználók számára

GTX nagyítószemüvegek

A közeli tartományban lévő tárgyak sztereoszkopikusan láthatók (vagyis 3D-ben) 2-szeres vagy 2,5-szeres nagyításban. A GTX nagyítószemüvegek több fix munkatávolsághoz is kaphatók 300 és 500 mm között, és a rövidlátást vagy távollátást is lehet korrigálni. A normál dioptriás szemüveghez hasonlóan a GTX nagyítószemüvegeket is optikusok állítják be.

GTX nagyítószemüvegek
GTX nagyítószemüvegek

KS fejlupék kitűnő

A KS fejlupék kitűnő viselési komfortját a rendszerhordozóval (fejpánttal) érik el, amelyet rugalmas beállítási lehetőségeinek köszönhetően bármilyen fejmérethez és alakhoz hozzá lehet igazítani.

KS fejlupék kitűnő
KS fejlupék kitűnő
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Kezdje itt az online vizsgálatot Végezze el az Online Látásellenőrzést és ellenőrizze látásának minőségét!
Mit értünk látásromlás alatt? A látásproblémák nemcsak az idős embereket érintik. A következő cikk a látásromlással küszködők számára rendelkezésre álló lehetőségekről szól, hogy a rugalmasság és öröm újra visszatérhessen életükbe.
Mi a különbség a személyre szabott és a hagyományos szemüveglencse között? Hogyan segíthet a szemüveglencse abban, hogy visszanyerjük természetes látásunkat?
Hogyan hozhatják ki a látásából a legtöbbet a modern korrekciós szemüveglencsék? Beszélgetés a ZEISS-szel az átfogó látásvizsgálatról és a binokuláris látásra optimalizált korrekciós szemüveglencsékről.

Kapcsolódó termékek