Melyik keret milyen lencséhez való?

Tökéletes keret a kitűnő látáshoz és a stílusos megjelenéshez

Amint tudja, hogy milyen típusú lencsére lesz szüksége és kiválasztotta az extrákat, akkor már csak a tökéletes keretet kell kiválasztania. Nem minden szemüveg való mindenkinek és természetesen szem előtt kell tartani néhány dolgot annak érdekében, hogy a szemüveglencsék tökéletes keretet kapjanak.

Lehetetlen egy mindenkire egységesen érvényes javaslatot tenni a tökéletes keret ideális lencsével való párosítására. Egy aranyszabályt viszont érdemes figyelembe vennie: amikor a keretet kiválasztja, ne csak a vizuális szempontokat vegye figyelembe, hanem beszélje meg az alábbi kérdéseket is az optikusával: hol és hogyan fogja a szemüvegét leginkább használni? Milyenek a szokásai? Tervezi a szemüveg viselését például sportolás közben is?

Keret nélküli szemüvegek

A keret nélküli szemüvegek igen divatosak és elegánsak. Súlyuk is pehelykönnyű és nem zavarják meg az arcának a megjelenését. Viszont ezek a szemüvegek törékenyek lehetnek. A keret nélküli szemüvegek esetében érdemes műanyag lencséket választania, mivel ezek sokkal kevésbé törékenyek, mint az üveg lencsék.

Damilos szemüvegek

A damilos szemüvegek kifejezetten pehelysúlyúak. Ezeket a szemüvegeket egy damil tartja, amely a szemüveg felső vagy alsó részén fut, és egyes esetekben a keret oldalán is. Az eredmény egy részben keret nélküli szemüveg.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Gyermekszemüvegek

gyermekszemüvegeket rendszerint műanyag lencsékkel látják el, hogy minimálisra csökkentsék az üveg törése miatti sérülés kockázatát. Végső soron a gyermekszemüveg számára kiválasztott keretnek nagyon masszívnak és törésállónak kell lennie azért, hogy a szemüveg ne zavarja, és ne akadályozza a gyermek mozgását.

Sportszemüvegek

Amennyiben úgy tervezi, hogy a szemüvegét sportolás közben is viselni fogja, vagy ha a munkája sok fizikai tevékenységgel jár, feltétlenül érdemes egy masszív keretet választania műanyag lencsékkel. A fémből vagy műanyagból készült keretek szintén megfelelőek. Az olyan atlétikus tevékenységek során, mint a kerékpározás, futás, vagy labdajátékok, válasszon sportszemüvegkeretet, hogy megvédje a szemét a széltől, a rovaroktól, szennyeződéstől stb. Ha ezt a típusú keretet választja, speciális ívelt lencsére lesz szüksége.

Szemüvegek progresszív lencsékkel

Amennyiben a szemüvegében progresszív lencsék, lesznek, kérje meg optikusát, hogy segítsen egy speciális keret kiválasztásában azért, hogy optimálisan ki tudja használni a lencsék összes területét a különböző távolságokra való nézéskor. Mivel a progresszív lencsék alsó része az olvasásra van fenntartva, egy minimális illesztési magasságot mindig fenntartanak annak biztosítására, hogy az alsó, olvasó részt kényelmesen tudja használni.

Ezt a magasságot az optikus határozza meg, amikor megméri a távolságot a pupilla közepétől a keret alsó széléig. Emiatt nem lehet minden keretet progresszív lencsével használni.

A progresszív lencsék modern generációit, amelyek az úgynevezett „rövid kialakításban” jelennek meg, kifejezetten a manapság divatos keskeny keretekhez fejlesztették ki. A további részletekről kérdezze optikusát.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Kezdje itt az online vizsgálatot Végezze el az Online Látásellenőrzést és ellenőrizze látásának minőségét!
Látásjavító segédeszközök munkavégzéshez: Amikor a jobb látás egyszerűen nem elég ZEISS precíziós nagyítók azok számára, akiknek élesen kell látniuk a részleteket a munkájuk során
Mi a különbség a személyre szabott és a hagyományos szemüveglencse között? Hogyan segíthet a szemüveglencse abban, hogy visszanyerjük természetes látásunkat?
Hogyan hozhatják ki a látásából a legtöbbet a modern korrekciós szemüveglencsék? Beszélgetés a ZEISS-szel az átfogó látásvizsgálatról és a binokuláris látásra optimalizált korrekciós szemüveglencsékről.

Kapcsolódó termékek