Tökéletes látás gyermekeknek

A gyermekszemüvegeknek szigorú követelményeknek kell megfelelniük

Fontos, hogy a gyermekszemüvegek erősek legyenek és ellenálljanak a sportolás, az iskola és a játék hatásainak. A gyermekszemüvegeknek törhetetlennek, rugalmasnak és a lehető legkönnyebbnek kell lenniük.

Napjainkban ez már nem probléma. Divatos keretek hatalmas választéka elérhető és rég elmúlt már az az idő, amikor a lencsék olyan vastagok voltak, mint a páncélozott üveg.

Ami a felnőttekre igaz, az természetesen a gyermekekre is vonatkozik: a szemüvegnek teljes mértékben javítania kell a látásproblémákat. Ez biztosítja, hogy a gyermekek tökéletesen tiszta látással és tapasztalással élhessék meg gyermekkorukat. A játék és a sport megköveteli, hogy gyermekének kitűnő szemüvege legyen. A kamaszkorúak koordinációs és motorikus képességei még fejlődésben vannak. Ezért még fontosabb, hogy a nem tökéletes látású gyermekek olyan szemüveget viseljenek, amely 100%-os látást biztosít.

Ezen múlik, hogy a fiatalok megfelelően tudják-e megítélni az akadályok és mozgó tárgyak távolságát és hatásait.

Sőt, ennél többre is hivatott. A gyermekek szeme állandó terhelés alatt áll, amikor könyvet vagy az iskolában a táblát olvassák, amikor másokkal játszanak, a számítógép előtt tanulnak, sőt, még tévénézés közben is. A forgalomban közlekedő gyermekeknek feltétlenül jó szemüvegre van szükségük. Győződjön meg róla, hogy gyermekének látásjavítása megfelel-e az alábbi követelmények mindegyikének és ne feledje – gyermeke szeme felbecsülhetetlen:

 

  • fokozott törésállóság
  • megbízható karcállóság
  • teljes tükröződéscsökkentő réteg
  • Clean Coat, hogy mindig tiszta látást és könnyű tisztíthatóságot biztosítson
  • tökéletes illeszkedés
  • optimális funkciókTipp: Most, hogy az iskola ismét elkezdődött – és ez nem csak az elsős tanulók szüleinek jó tanács -, különösen fontos, hogy: Vizsgáltassa meg gyermeke szemét! A látásvizsgálatot 14 éves kor felett optometrista is végezheti. Érdemes megkérdezni biztosítóját, hogy fedezik-e gyermeke szemüvegét. Egy látásellenőrzés nem tart sok ideig és biztosítja, hogy gyermekét nem hátráltatja a rossz látás, amikor a tábla vagy könyvek szövegeit próbálja elolvasni.

Kutatások megmutatták: Minél korábban tapasztalja meg a gyermek a világot minőségi lencséken és márkás szemüvegeken keresztül, annál jobban fog fejlődni látása az évek múlásával. Szerencsére manapság a gyermekeknek már nem kell problémákkal szembesülniük, ha szemüveget viselnek.

A modern regények hőseinek köszönhetően a legtöbben boldogan választják a jobb látást, akkor is, ha gyermekszemüveget viselnek. Még egy fontos szempont: A szabadtéren töltött idő jótékony hatással van gyermeke szemére. Ausztrál kutatók szerint napi két vagy három óra természetes fényben töltött idő csökkenti a gyermekek további látásromlásának veszélyét.

A rugalmas, könnyű fémekből készült keretek különösen alkalmasak a gyermekek számára. A lencséknek könnyű műanyagból kell készülniük, ami nagyban csökkenteni a sérülésveszélyt. Az Ön optikusa felelős azért, hogy gyermekének szemüvege tökéletesen illeszkedjen. A szemüveg nem lehet túl szoros vagy túl laza a fejen, és soha nem helyezhet nyomást a fülcimpákra.

Tipp: Győződjön meg róla, hogy olyan optometristához megy, aki készít gyermekének egy úgynevezett szemvizsgálati kartont. Ez garantálja, hogy a szakember támogatni fogja Önt a szemüveg megvásárlása után is.

Időszakos kiegészítő szolgáltatások, melyeket gyermeke szemvizsgálati kartonjának tartalmaznia kell:

  • Időszakos szemüveg ellenőrzés
  • Szemüveg igazítás
  • Ultrahangos szemüvegtisztítás
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Gyermekeink szeme világa Amikor egy gyermek megszületik, azonnal lát. Ugyanakkor a látásélességének később kell kialakulnia.

Kapcsolódó termékek