Carl Zeiss Vision – ahol minden alkalommal valami különlegesre számíthatunk

A Carl Zeiss innovatív törekvései több mint 160 éve egyedülálló segítséget nyújtanak a látásjavításban.

A közelitől a távolba történő látásig, a Google Earth műholdjaiban használt űrteleszkópoktól a kutatásokban használt melektronikus mikroszkópokig; a precíziótól a maximum megbízhatóságig; a professzionális filmkamera-technológia megbízhatóságától a Nokia mobiltelefonokban lévő integrált kamera lencsékig: az innováció a Carl Zeiss Vállalat történetének egészét végigkísérte. Nyilvánvalóan ez igaz a szemüveggyártási technológia fejlesztésére, a gyártási folyamatokra, a látásvizsgáló eszközökre, és a látássegítő eszközökre is egyaránt.

Következésképpen a Carl Zeiss szemüveggyártó divíziójának vállalati történetében sok olyan mérföldkő van, amelyet számos innovatív megoldás felfedezése jellemez. 1937-ben a Carl Zeiss cég fedezte fel a reflexiócskökkentő bevonatot, és a vállalat 1959-ben alkotta meg az első, szemüveglencsén történő használatra alkalmas csillogáscsökkentő réteget.

1983-ban a Carl Zeiss bemutatta a világ első progresszív lencséjét optimális binokuláris látással, ezáltal lehetővé vált a szemüvegviselők számára, hogy újra élvezzék a végtelen látást úgy a közeli, mint a távolba történő látás során, egyetlen szemüveg segítségével.

Szintén a Carl Zeiss volt Európa első olyan szemüveggyártója, amely magas törésmutatójú műanyagból készített lencséket. E fejlesztés elérhetővé válásáig a gyártók nem voltak képesek vékony és pehelykönnyű szemüveglencsék előállítására. A ZEISS márkájú lencsék további egyedi tulajdonsága, hogy a lencse vastagsága a keret formájához igazítható.

Igazított progresszív lencsék

2000-ben a Carl Zeiss volt az első olyan vállalat, amely képes volt az egyéni felhasználói igényekhez igazított progresszív lencsék megfelelő gyártására. A személyre szabott progresszív lencsék ezen új generációja olyan előnyöket kínál viselőjük számára, mint a kényelmes látás közeli és távoli távolságokra egyaránt, köszönhetően a különösen széles látómezejének. Hogy azok a szemüveg-viselők is élvezni tudják ezen előnyöket, akik a divatos keskeny kereteket részesítik előnyben, a progresszív lencsék személyre szabott verziói elérhetőek keskeny kialakításban is, úgynevezett „Short-Design” néven.

2007-ben a vállalat egy újabb úttörő találmánnyal állt elő: az i.Profiler®-el. A precíziós csúcstechnológia használatával ez az eszköz egyéni látásprofilt is elérhetővé tesz. Az optometristák számára azt is lehetővé teszi, hogy olyan paramétereket mérjenek meg, amelyekre korábban nem volt lehetőség. Az ilyen paraméterek alapján, illetve a további látásvizsgálatok eredményeinek megfelelően a ZEISS precíziós lencsék elkészítését abszolút pontossággal lehet elvégezni.

A Carl Zeiss Vision kényezteti szemünket attól a pillanattól kezdve, hogy feltesszük a ZEISS lencsével ellátott szemüvegünket, annak érdekében, hogy azonnal élvezni tudjuk a tökéletes látás minden előnyét.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Hogy találhat jó optikust? Elmondjuk, mire figyeljen az első vizsgálattól kezdve a szemüveg illesztéséig
Ellenőrzőlista szemüvegvásárláshoz Közellátó szemüveg, távollátó szemüveg, progresszív szemüveg, sportszemüveg, olvasószemüveg, munkahelyi szemüveg. De mit kell egy szemüvegnek tudnia?
Árt a szemnek a nem megfelelő szemüveg, vagy az elégtelen világítás? Elmagyarázzuk Önnek, hogy mi történik, ha túlságosan megerőlteti a szemét
Tegye fel az alábbi kérdéseket a következő látásvizsgálat alkalmával!

Kapcsolódó termékek