Látásjavulás = magasabb életminőség

Nem minden szemüveg egyforma.

Általános érvényű igazság, hogy az ördög néha a legapróbb dolgokban és a rafinált részletekben rejlik, amelyekkel szembetűnő változásokat érhetünk el. Ez a szemüvegekre is éppúgy érvényes. Az egyszerű szemüvegeket néhány fontos tulajdonság különbözteti meg a prémium kategóriás, személyre szabott szemüvegektől, amelyek használata jelentős előnyökkel jár. Felmerülhet a kérdés, hogyan javíthatja egy szemüveg az életminőségünket? Bizonyára, egy jutányos árú, tömeggyártott szemüveggel újra élesebben láthatunk, mint korábban, ráadásul meg is engedhetjük magunknak. Annak tudatában, hogy már hosszú ideje látási problémáink voltak, most mintha kicsit újra visszakapnánk a régi, élesebb látásunkat. Mi többet kívánhatnánk ennél? Egy még ennél is élesebb látás valóban elérhető cél a számunkra?

Valóban, azonban mindezt mégiscsak lehetséges elérni. Szemünk valamennyi optikai információt az agy felé továbbít. Agyunk értelmezi az információt és átalakítja térbeli vizuális benyomásokká. Valójában, a vizuális érzékelés minősége, amelyet az agyunk generál, közvetlenül függ a kapott információk minőségétől.

Mindkét szemünk tökéletes interakciója kulcsfontosságú. Az agy azon képessége, hogy tökéletes háromdimenziós képeket alkosson, valamint a tér természetes érzékelése valamennyi helyzetben, szintén ettől függ.

„Azelőtt valahányszor a kanapén oldalt feküdve próbáltam nézni a tévét, lehetetlen volt számomra, hogy tisztán lássam a képernyőt – mindig furcsán torz és elmosódott volt. Az új szemüvegemmel azonban, amelyben prémium minőségű ZEISS lencsék vannak, megoldódott a probléma. Újabban kényelmesen hátradőlve, bármely helyzetben tudom nézni a tévét a kanapéról,” meséli Manuela D., egy súlyosan rövidlátó hölgy.

A képességünk, hogy helyesen érzékeljük a terek mélységét, illetve az egyes tárgyak tőlünk való távolságát, és azok nagyságát, térlátásunktól függ. Ugyanakkor, minden szem éppannyira egyedi, mint egy ujjlenyomat. Mindezt figyelembe kell venni akkor is, amikor új szemüveget készíttetünk. Az olyan szokványos látásproblémák mellett, mint például a rövidlátás, távollátás, vagy szemtengelyferdülés, az innovatív mérőeszközök, mint például az i.Profiler® a Carl Zeiss-től, képesek ettől összetettebb tulajdonságok megállapítására is, és lehetővé teszik, hogy az érintett szem igényeihez mérten sokkal pontosabb szemüveget készíthessünk.

Az eredmény: a páciens olyan szemüveget kap, amely sokkal tisztább és ragyogóbb látást tesz lehetővé, élesebb kontrasztokkal.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

A különbség titka: a progresszív lencse-kialakítás

A lencsék optimális összehangolása kiemelten fontos a progresszív vagy multifokális szemüvegeknél. A progresszív lencse viselőknek, olyan lencsékre van szükségük, amelyek kialakításukból adódóan optimálisan követik a viselőjük nézővonalát az egyes lencsezónákon keresztül, ami által a vizuális élmény olyan tökéletes, amennyire csak lehetséges. A progresszív lencsét viselők gyakran szenvednek fejfájástól, esetleg lépcsőzés során támadnak nehézségeik. Ha viszont személyre szabott lencséket választanak, nagyban javulhat az életminőségük. Az előnyök szembetűnően nyilvánulnak meg a kitűnő mélység-érzékelésben, csakúgy, mint a sokkal természetesebb és nyugodtabb vizuális benyomásokban. A szem számára mindez sokkal kevesebb megerőltetést és fáradtságot jelent. Egy további előny, hogy az ilyen csúcsminőségű lencsék viselése egyúttal sokkal kényelmesebb is.

Az alábbiakban felsoroltunk néhányat a prémium-minőségű progresszív lencsék előnyei közül:

 • Természetes térérzékelés
  • Optimális térlátás minden távolság esetén, köszönhetően a progresszív zónák optimális összehangolásának
 • Nagyobb kihasználható látótér
  • 40%-al nagyobb binokuláris (kétszemes) látótér (mindkét szem vizuális benyomásainak egyidejű érzékelése) a hagyományos multifokális szemüveglencsékhez képest
  • Kiemelkedően széles távoli zóna
  • Kiegyensúlyozott köztes (átmeneti) látástartomány, összhangban az egyén fiziológiai igényeivel
  • Széles és éles olvasórész – a szemüveg viselőjének egyéni igényeivel összhangban, és azok alapján kiszámítva
 • Magas szintű elégedettség a vevők részéről, az új progresszív lencséjük első használatát követően
  • A páciensek könnyedén és gyorsan hozzászoknak e szemüvegek viseléséhez

   

Progresszív lencse-választék

Tudta, hogy az IfD-Allensbach nevű németországi közvélemény-kutató intézet felmérése szerint 2008-ban a német szemüvegviselők mindössze 49 százaléka volt teljesen elégedett a szemüvegével? További 45%-uk állította csak, hogy általában elégedett szemüvegével, míg 5% állította, hogy nem teljesen, vagy egyáltalán nem elégedett. A megkérdezettek 1%-a állította, hogy bizonytalan a választ illetően. A Carl Zeiss és a partnerek optometristái nap-mint-nap keményen dolgoznak annak érdekében, hogy a teljesen elégedett szemüvegviselő páciensek száma jelentősen növekedjen.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

10 tanács, hogy megőrizze szeme egészségét Így előzheti meg a száraz szem és a szemfáradtság kialakulását.

Egészség + megelőzés 2019.04.18.

Tags:

Glaukóma, azaz zöldhályog – minden, amit tudnia kell a vakság kialakulásának második legfőbb okáról A glaukóma egy súlyos, a szemnyomást érintő szembetegség.

Egészség + megelőzés 2019.03.14.

Tags:

Ezért kell egy gyerekszemüvegnek a lehető legjobb UV-védelmet biztosítania Amit minden szülőnek tudnia kell a gyerekek szemének káros UV-sugárzással (UV) szembeni védelméről.
Milyen napszemüveg passzol tökéletesen a kedvenc elfoglaltságához? Minden alkalomra van tökéletes napszemüveg

Kapcsolódó termékek