Milyen napszemüveg passzol tökéletesen a kedvenc elfoglaltságához?

Minden alkalomra van tökéletes napszemüveg

Több, mint a jó megjelenés záloga. Egy minőségi napszemüveg nem egyszerűen egy stílusos kiegészítő. Élénk napsütésben segíti az optimális képalkotást, és védi szemünket a káros UV-sugárzással szemben. Azonban nem minden helyzetben ideális ugyanaz a napszemüveg. Ha sportoláshoz, strandoláshoz vagy magashegyi időtöltéshez keres napszemüveget, attól függően, mikor fogja használni, különböző tényezőkre kell figyelnie. A napvédő kategóriák segítenek megtalálni az Önnek ideális napszemüveget. Elmagyarázzuk, milyen szintű védelemre van szüksége; miben különböznek az egyes napvédő kategóriák; és adott tevékenységhez melyik a tökéletes napszemüveg.

Védelem, stílus és kényelem egész évben

Egy minőségi napszemüveggel az élet napos oldala csak jó dolgokat fog hozni Önnek. Azonban ehhez az igényeinek és szokásainak megfelelő napszemüveglencsére van szüksége. Ne feledje, hogy minél jobban illeszkedik a napszemüveg egyedi viselőjéhez, annál kényelmesebb is. Így, ha a szeme érzékeny az élénk fényre, akkor sötétebb színezést válasszon! A világos és átmenetes színezések borús napokon ideálisak, amikor kevés a napfény; a sötét színek erős napsütésben is védik szemét.

Fontos: amikor napszemüveget vagy színezett lencsés szemüveget választ, győződjön meg arról, hogy az teljes UV-védelmet biztosít egészen 400 nm-ig1. A napszemüveglencsék a ZEISS-től ilyen védelmet kínálnak. Kivétel nélkül. De ezzel nincs vége az előnyös tulajdonságaik listájának. A megfelelő extrákkal egy lencse javíthatja a kontraszt- és színérzékelést és csökkentheti az élénk napsütés vagy a zavaró visszatükröződések kellemetlenül vakító fényét.

Alkalmazkodó napszemüveg

Szemüvegviselőként tudjuk, hogy szemüveg nélkül nem látunk élesen. Ezért nagyon kényelmes, ha van egy korrekciós napszemüvegünk. Azonban sokszor ez egyszerre túl sötét, például ha bemegyünk az utcáról egy boltba; a napfényről az árnyékba; vagy éppen beborul az ég, amikor a szabadban sportolunk. És az nem megoldás, hogy levesszük a napszemüveget, mivel akkor nem látunk tisztán, és a szemünk nincs védve. Ez azt jelenti, hogy meg kell barátkoznunk azzal, hogy folyamatosan cserélgetjük a szemüvegeinket? Az igazán kényelmetlen. Az AdaptiveSun a ZEISS-től egy olyan napszemüveglencse, ami a konkrét helyzethez alkalmazkodik: világosabb lesz, ha kevesebb a fény, de nem világosodik ki teljesen, így folyamatosan optimális látást biztosít. A hagyományos fényre sötétedő lencsékkel ellentétben ez a napszemüveg továbbra is napszemüvegként funkcionál. Divatos, stílusos, és természetesen 400 nm-ig biztosít teljes UV-védelmet.

Ne feledje: mivel az UV még borús napokon is kárt tehet a szemben, a színtelen lencsének is védelmet kell nyújtania az UV-sugárzással szemben. Itt olvashat bővebben a színtelen lencsék UV-védelméről...

Sötét és sötétebb – változó fényviszonyokhoz alkalmazkodó intelligens napszemüveglencsék.
Melyik a kedvenc színe és stílusa?


Milyen napszemüveg passzol tökéletesen egy adott helyzethez?

Lényegében három fő csoportra bontjuk, hogy mikor van szükség a napszemüvegre: a városban, vezetés közben és sportolásnál. Mindegyik helyzethez van optimális árnyalat annak érdekében, hogy a napszemüveg ne legyen se túl sötét, se túl világos. Az árnyalatot 0 és 97 százalékos fényelnyelés között választhatja meg annak megfelelően, hogy mikor és milyen erős fényben fogja használni a napszemüveget.

Napszemüveg városi elfoglaltságokhoz és beltérbe (nagyon alacsony fényerősség)

Napszemüveg városi elfoglaltságokhoz és beltérbe (nagyon alacsony fényerősség)

A tökéletes társ vásárláshoz, és stílusos kiegészítő beltérben. Borús városi napokra vagy beltérbe. A 0 és 20 százalék közötti fényelnyeléssel rendelkező napszemüveglencsék tökéletesen megfelelnek a városi környezethez. És átmenetes vagy egységes színezésükkel, ami lehet például szürke, élénk kék vagy rosé, bárhol felhívják magukra a figyelmet. Nézze meg a szinte határtalan színválasztékunkat! Biztosan megtalálja kedvenc színét. Egyedi stílusához vagy szokatlan keretéhez passzoló színezést keres? Ez nem probléma. Meg fog lepődni, hogy milyen lehetőségeket kínálunk.

Napszemüveg enyhe napsütéshez (alacsony fényerősség)

Napszemüveg enyhe napsütéshez (alacsony fényerősség)

Lehet, hogy felhős az ég, de azért néha-néha előbukkan a nap. Az ilyen enyhe napsütéshez a 20 és 60 százalék közötti közepes fényelnyeléssel rendelkező napszemüveglencse tökéletes társ a városi időtöltéshez. Az olyan divatos színezések, mint a kék, zöld vagy rózsaszín tökéletesen összhangban vannak a fényviszonyokkal. Ha kimondottan kényelmes megoldást keres, válassza a PhotoFusion X® technológiával rendelkező fényre sötétedő lencsét a ZEISS-től.

Napszemüveg strandra és vízpartra (közepes fényerősség)

Napszemüveg strandra és vízpartra (közepes fényerősség)

Kék ég, élénk napsütés, a közelben egyetlen felhő sincs. Tökéletes az idő a nyaraláshoz. Ha közepes fényerősségnél vízközelben vagy strandon tölti idejét, javasoljuk, hogy 57 és 82 százalék közötti fényelnyelésű napszemüveglencsét válasszon. Ebben a kategóriában a színezések és egy tükrös réteg kiemelkedő védelmet és laza megjelenést biztosítanak. Igazi nyerő kombinációt! Az AdaptiveSun napszemüveglencsék a ZEISS-től mindenkinek ideálisak, aki szeret napfény és árnyék között mozogni: alapszínezésük napsütésben még jobban besötétedik. Optimális és megfelelő UV-védelmet biztosítanak.

Napszemüveg biciklizéshez (közepes fényerősség)

Napszemüveg biciklizéshez (közepes fényerősség)

biciklizők tudják, milyen élmény, amikor gyorsan váltakozik az erősen napsütötte és az árnyékos terep. Van, hogy a napszemüvegük túl világos, máskor túl sötét, pedig bármilyen fényviszonynál optimális látáskomfortra lenne szükségük. Ezért biciklizéshez a legjobb választás az 57 és 82 százalék közötti fényelnyelésű ZEISS napszemüveglencse egy viszonylag világos színezéssel. A sárga és a rosé például ideális biciklizéshez, amikor nem vagy alig süt a nap. Ezeknek az élénk, nagy kontrasztot nyújtó színezéseknek a segítségével a szem gyorsan és élesen észleli az apró részleteket is. Még akkor is, ha nincs túl sok fény. Azonban sötét színezés mellett a szem már nem tud elég gyorsan alkalmazkodni a változó fényviszonyokhoz. Emiatt a biciklizéshez nem ajánljuk a fényre sötétedő lencséket. Itt megtalálja, mely szemüvegek passzolnak legjobban biciklizéshez.

Napszemüveg golfhoz (közepes fényerősség)

Napszemüveg golfhoz (közepes fényerősség)

A golfpálya számos kihívást tartogat a szemnek. Élénken süt a nap, bonyolult átmenetek vannak. És mindig a labdán kell tartanunk a szemünket, hogy par alatt teljesítsük a szakaszt. Egy olyan napszemüveg, ami nem a golfpályához van optimalizálva, korlátozza a látásunkat, így talán a kimagasló teljesítményünk esélyét is. Ezért egy golfozóknak szánt minőségi napszemüvegnek amellett, hogy besötétedik, a kontrasztérzékelést is javítania kell. A zöld felületeken főleg a világos és sötét lila valamint a sárgás-narancsos színezések fokozzák a kontrasztot, így optimalizálják a kontrasztérzékelést és kiemelik a kontúrokat fairway-en. Így a golfozó könnyebben figyelembe tudja venni a hajlatokat a greenen, és tisztán ki tudja értékelni ütés előtt a labda pályáját. Így golfozóknak tökéletes napszemüveglencse a 40 százalékos fényelnyelésű egységes „ProGolf” színezés vagy a 75 és 25 százalékos átmenetes „ProGolf grad” színezés, ami azonban nem alkalmas vezetéshez. Itt bővebben olvashat arról, mire érdemes odafigyelniük a golfozóknak, amikor szemüveget választanak.

Napszemüveg vezetéshez (közepes és erős fényerősség)

Napszemüveg vezetéshez (közepes és erős fényerősség)

Érezze magát biztonságban maximális látáskomfort mellett! Ahhoz, hogy a kormány mögött optimális legyen a látása, mindenképpen szüksége van egy vezetéshez megfelelő színezésre és egy polárszűrőre ami csökkenti (a napfény vagy a vizes út visszatükröződéseinek) zavaróan vakító fényét. Autóvezetéshez ajánlott 57 és 92 százalék közötti fényelnyelésű napszemüveg- vagy normál lencsét használni, továbbá egy speciálisan kialakított színezést, mint például a Skylet® Road a ZEISS-től. Ennek a lencsének a kékszűrője növeli a kontrasztérzékelést, így élesebbek lesznek a kontúrok és intenzívebbek a színek. A Skylet® Road árnyalata tökéletesen megfelel az átlagtól élénkebb fényviszonyoknak, de akkor is tökéletes látást biztosít, amikor a felhők mögé bújik a nap. Ha egy kabrióban szeretne nekivágni az útnak, érdemes ívelt lencsét választania az extra védelem érdekében. Itt olvashat a vezetéshez ideális lencsékről.

Napszemüveg vízi sportokhoz (közepes és erős fényerősség)

Napszemüveg vízi sportokhoz (közepes és erős fényerősség)

A vízen töltött idő számos különböző kihívást tartogat a szemnek. A víz felszíne visszaveri a napfényt, így gyakran találkozni vakító fénnyel és visszatükröződésekkel. Ezért a vízi sportok szerelmeseinek, például a szörfösöknek és a vitorlázóknak kimondottan hasznukra válik egy polárszűrővel és tükrös réteggel ellátott napszemüveglencse. Ez minimálisra csökkenti a vakító fényt és problémamentes látást biztosít. Ha vízparti tevékenységekhez keres színezést, általában az 57 és 92 százalék közötti fényelnyelés ideális. A 90 százalékos fényelnyelésű ZEISS SkyPol Sport napszemüveglencsét kimondottan a vitorlázás és szörfözés közben kihívást jelentő vizuális feladatoknak megfelelően alakítottuk ki. Megjegyzés: az oldalról vagy alulról érkező tükröződések kiszűréséhez vízi sportoknál használjon ívelt napszemüveget. Itt bővebben tájékozódhat arról, mire érdemes figyelniük a vízi sportok szerelmeseinek, a szemüveg kiválasztásánál.

Napszemüveg magashegyi időtöltéshez (extrém fényerősség)

Napszemüveg magashegyi időtöltéshez (extrém fényerősség)

Síeléshez, túrázáshoz és hegymászáshoz egy jó napszemüveg nélkülözhetetlen! Nagy tengerszint feletti magasságokon védenünk kell a szemünket, hogy az UV-sugárzás ne okozzon kárt, mivel itt általában káros szintet ér el az UV-sugárzás akkor is, amikor felhős az ég vagy ködös az idő. Extrém fényviszonyok mellé, például ha extrém magasra egy gleccserre megyünk, akkor a 80 és 95 százalék közötti fényelnyelésű nagyon sötét színezésű napszemüveget érdemes választani. Ajánlott az ívelt lencsék és keretek használata is az oldalról érkező fény kiszűréséhez.

Láthatja, hogy bármilyen tevékenység mellé meg lehet találni az ideális napszemüveget akár beltérben, akár a golfpályán, akár a hegyekben szeretné használni azt. Ha nem biztos benne, hogy Önnek melyik a megfelelő árnyalat vagy szín, beszéljen látszerészével. És nem számít, milyen színt választ, a karcokkal szembeni védelem érdekében mindenképpen kérjen keményréteget és antireflex réteget is, hogy megakadályozza a lencsén jelentkező zavaró tükröződéseket.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Gyors sötétedés. Gyorsan kivilágosodik: modern fényre sötétedő lencse A ZEISS PhotoFusion X fényre sötétedő lencsével a nap 24 órájában kitűnő látásban lehet része kint a szabadban, és beltérben is

Életmód + divat 2022. szept. 16.

Tags: Napszemüvegek

Fényre sötétedő lencsék a kényelmesebb látás, a rugalmas használat és a szem védelme szolgálatában 10 tipp a JOBB LÁTÁS-tól: kiknek ideálisak a ZEISS fényre sötétedő szemüveglencsék, és mikor érdemes viselni őket?

Életmód + divat 2022. szept. 16.

Tags: Napszemüvegek

Hogyan fertőtleníthetem a szemüvegemet, és hogyan előzhetem meg a párásodást maszkviselés közben?
Nem minden napszemüveg egyforma A Jobb Látás Útmutató elmagyarázza, hogy mit kell tudnia az UV-védelemről, a színezett és polarizált lencsékről, a tükrös réteggel ellátott lencsékről és minden egyéb tényezőről, ami segíthet Önnek megtalálni az egyéni igényeinek megfelelő napszemüveget.

Sport + szabadidő 2019. jún. 25.

Tags: Napszemüvegek

Kapcsolódó termékek