Tanácsok a szemorvos kiválasztásához

A szakember kiválasztása fontos döntés. Tanácsok a szemorvos kiválasztásához az optimális látásélmény érdekében.

 1. Az egész életen át tartó jó látás megőrzéséhez fontos egészségügyi döntés a szemorvos kiválasztása.
 2. Rendszeresen kell ellenőriztetnie szemét még akkor is, ha nem tapasztal látásproblémákat. Ha látásproblémái vannak, akkor a problémák jellegétől függhet, hogy milyen típusú orvost választ.
 3. Két fajta szemorvos van:
  a. Az optometrista látásvizsgálatot végez, és látásjavító szemüveglencséket ír fel Az optometrista szemorvoshoz irányítja páciensét, ha szembetegséget fedez fel.
  b. A szemész orvos, aki a szem betegségeit és a szem egészségügyi problémáit kezeli. Szemész végzi a szürkehályog-műtétet, és egyéb szemműtéteket.
 4. Az optometristák és a szemészek refrakciós tesztet használnak a fénytörési (refrakciós) hibákat korrigáló szemüveglencse dioptriájának meghatározására. A fénytörési hiba azt jelenti, hogy a szem nem képes megfelelően fókuszálni a fényt. Érdeklődje meg szemorvosától vagy optometristájától, hogy milyen refrakciós vizsgálatot végez, mert a legújabb technológia többet árul el szeméről, így jobb látásjavítást eredményez.
 5. Egyes optometristák fejlett technológiát használnak, hogy jobban megértsék a látásában jelentkező problémákat, mint az átlagos látásvizsgálat során. Egy ilyen példa az i.Profiler®plus vizsgálat a ZEISS-től, amely feltérképezi a szem apró hiányosságait. Ez lehetővé teszi, hogy az optometrista olyan kimagaslóan precíz szemüveget írjon fel, amely javíthat az éjszakai látáson, a kontrasztérzékelésen, sőt még a színérzékelésen is.
 6. Az ideális látás csakis akkor érhető el, ha a szemüveglencsét hozzáigazítják viselési szokásaihoz . Számos optikus használja a ZEISS i.Terminal® -t, hogy a viseléshez lemérje a szemüveglencse és a szeme közötti távolságot, valamint a keret dőlésszögét és íveltségét. Ezek a mérések tizedmilliméter pontossággal készülnek, és figyelembe vesszük őket a szemüveglencse kialakításánál. about services, ask what types of lenses the practice offers as all lenses are not created equal. The lens choice can make a big difference in the quality of your visual experience.
 7. Ha a szolgáltatásokról érdeklődik, kérdezzen rá, hogy az optikus milyen szemüveglencsével dolgozik, mert nem minden szemüveglencse egyforma. A szemüveglencse kiválasztása nagy szerepet játszhat látásélményének minőségében.
 8. Ne felejtsen el másolatot kérni a receptről, ha szabadság vagy utazás alatt kellene pótolnia szemüvegét.  
ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Hogy találhat jó optikust? Elmondjuk, mire figyeljen az első vizsgálattól kezdve a szemüveg illesztéséig
Ellenőrzőlista szemüvegvásárláshoz Közellátó szemüveg, távollátó szemüveg, progresszív szemüveg, sportszemüveg, olvasószemüveg, munkahelyi szemüveg. De mit kell egy szemüvegnek tudnia?
Árt a szemnek a nem megfelelő szemüveg, vagy az elégtelen világítás? Elmagyarázzuk Önnek, hogy mi történik, ha túlságosan megerőlteti a szemét
Tegye fel az alábbi kérdéseket a következő látásvizsgálat alkalmával!

Kapcsolódó termékek