A sárga lencsék valóban boldogabbá teszik az embert?

Jobb látás a színezett lencséknek köszönhetően.

A színezett lencsék valóban színt visznek az életébe. De vajon melyek a színezett lencsék előnyei? Mely színárnyalatok a legelőnyösebbek és mely színek vezetik a legújabb divattrendeket? Ez a cikk megmutatja, hogy mennyire szórakoztató lehet végigböngészni a boltokban kapható sokféle lencseszínt és kiválasztani azt az árnyalatot, amely bármely fényviszony mellett a legjobb a szemünknek.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy például a sárga lencsétől jobb lesz a hangulata, mivel a dolgokat ragyogóbban jeleníti meg. Ugyanakkor tisztán objektíven tekintve a dolgokat, ezek a szemüvegek nem élénkítenek fel semmit. Valójában a színezett lencsék, színárnyalattól függetlenül, csökkentik a fény általános intenzitását. Azonban a sárga szemüvegek megszűrik a külső kék fény nagy részét, és ez azt a benyomást kelheti, hogy jobban látjuk a kontrasztokat. Ahhoz azonban, hogy ezt a hatást elérjük, a fényfeltételeknek megfelelőknek kell lenniük. Ez azt is jelenti, hogy ez nem fog alkonyatkor vagy sötétben működni. A golfozók, sportrajongók és céllövők gyakran viselnek sárga szemüveglencséket azért, hogy tisztábban lássák a kontrasztokat a céltartományban esős vagy ködös időben is.

Az autósoknak, illetve a kerékpárosoknak tartózkodniuk kell a túl sötét lencsék viselésétől (4. kategória). Az ilyen szemüvegek viselése a szembe jutott fény mennyiségét 3-8 százalékra csökkenti, ami azt eredményezheti, hogy későn vagy nem megfelelően ismerik fel a féklámpákat, vagy a jelzőlámpák piros fényét.

Nemcsak egyszínű szemüveglencsét tudunk gyártani, hanem átmenetes színezést is alkalmazhatunk lencsék színezésére. Ezeknek a lencséknek a sötétsége fentről lefelé folyamatosan csökken. Az átmenetes színezéssel ellátott napszemüveg különösen hasznos lehet olyan helyzetekben, amikor a fényviszonyok fentről lefelé változnak. Következésképpen sok autós szívesen visel ilyen lencséket vezetés közben. Amikor a járművezető a műszerfalon lévő kijelzőket ellenőrzi, a lencsék csak minimálisan sötétítettek, viszont a szemüveg tetején lévő sötétebb árnyalat megvédi a vezető szemét a vakító fénytől, miközben a szemét az úton tartja.

Tanulmányok kimutatták, hogy nem minden ember fogadja el egyformán jól az összes színt. Amikor színezett lencséket választ, nagyon fontos, hogy valóban kényelmes színárnyalatot válasszon a szemüvegviselés idejére. A látszerésze színmintákkal rendelkezik, amelyeket próbáljon ki, mielőtt kiválasztja a kedvenc színét.

A polarizált lencsék a vízi sportok szerelmesei, valamint a járművezetők számára is hasznosak, akik a kontrasztokat tisztábban szeretnék látni, és minimálisra szeretnék csökkenteni a vakító csillogást.

Ajánlatunk azoknak, akik az egyedi termékeket szeretik: Divatszínek a Carl Zeiss-től: teljes színskálát kínál a karibi óceán árnyalataitól az égszínkékig és az intenzív neonszínig - a narancstól a barnáig –mindezt a tökéletes megjelenésért.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Gyors sötétedés. Gyorsan kivilágosodik: modern fényre sötétedő lencse A ZEISS PhotoFusion X fényre sötétedő lencsével a nap 24 órájában kitűnő látásban lehet része kint a szabadban, és beltérben is

Életmód + divat 2022. szept. 16.

Tags: Napszemüvegek

Fényre sötétedő lencsék a kényelmesebb látás, a rugalmas használat és a szem védelme szolgálatában 10 tipp a JOBB LÁTÁS-tól: kiknek ideálisak a ZEISS fényre sötétedő szemüveglencsék, és mikor érdemes viselni őket?

Életmód + divat 2022. szept. 16.

Tags: Napszemüvegek

Így készül a napszemüveg Milyen lépésekből áll a napszemüveggyártás? Ismerje meg, milyen alapanyagokat használunk a napszemüveggyártásban, és hogyan keltik életre az ötleteiket a tervezők!

Életmód + divat 2018. júl. 3.

Tags: Napszemüvegek

A divatos napszemüveg története Minden évtizedet igen egyedi stílus jellemez.

Életmód + divat 2018. júl. 3.

Tags: Napszemüvegek

Kapcsolódó termékek