Az élet sokkal többet tartogat számunkra annál, hogy csupán egyetlen szemüveggel éljük át a kalandokat

Ha Ön is hasonlóan gondolkodik, mint a legtöbb ember, valószínűleg szép számban sorakoznak szekrényében a legkülönfélébb színű és típusú cipők – mi a helyzet azonban a szemüvegünkkel?

Tökéletes szemüveg nem létezik. Néhányunknak ez a kijelentés nevetségesnek tűnhet. Ha így van, gondoljunk csak bele: minden egyes élethelyzet, tevékenység és az állandóan változó fény- és időjárási viszonyok mindegyike másképp terheli a szemünket. Emiatt a személyre szabott pót- vagy kiegészítő szemüveg nagyon jól jöhet, mivel általa könnyebbé és nyugodtabbá válhat a szemüvegviselők élete.

Kiegészítő szemüvegek: napszemüveg
Kiegészítő szemüvegek: napszemüveg

Minden bizonnyal már rendelkezik egy szemüveggel, amelyet magánál tart, bárhová is megy éppen. Egy jó szemüveg sokunk számára nélkülözhetetlen kellék a mindennapokban. Mindemellett számos okot sorolhatnánk fel, miért bizonyulhat hasznosnak, ha legalább egy, vagy több pótszemüveggel is rendelkezünk. Végtére is, látásjavító eszközeinknek igazodnia kell bármihez, amit csinálunk.

Válassza ki kiegészítő vagy pótszemüvegét az Ön személyes igényeinek megfelelően: foglalkozása, szabadidős tevékenységei, és divatszokásai alapján.

Az első és legfontosabb hogy legyen egy pótszemüvegünk vészhelyzetek esetére. Gondoljunk csak bele, mi történne, ha reggel, munkahelyünkre való elindulás közben véletlenül leejtenénk a szemüvegünket, vagy egyszerűen csak elvesztenénk azt? Hűséges társunknak rendkívül fontos szerep jut életünkben. Más szóval, alkalomadtán jó lehet, ha kéznél van egy éppannyira hasznos pótszemüveg.

Kiegészítő szemüvegek: szemüveg tárgyalásokhoz
Kiegészítő szemüvegek: szemüveg tárgyalásokhoz

Néhányunkat valószínűleg az átlagnál jobban érdekli a divat, mint másokat. Mindazonáltal, egy a szokásostól eltérő szemüveg, amelyet csak a különleges alkalmakra használunk, vagy egy divatos szemüveg, amely kifinomult ízlésünket tükrözi, olyan megengedhető luxust jelenthet számunkra, amely bővíti stílusunkat – csak a szórakozás kedvéért, de divatos kiegészítője is lehet egy márkás ruha-összeállításnak, vagy elegáns alkalmakkor, ha például színházba megyünk, vagy esküvőre vagyunk hivatalosak. A legtöbb ember jól érzi magát a tudattól, hogy kifogástalanul néz ki. Ne habozzunk, valósítsuk meg önmagunkat, legyünk bátrak és divatosak! Váltogassuk megjelenésünk kiegészítőit és hangsúlyozzuk ki személyiségünket. Válasszunk egy másik, kényelmesebb szemüvegkeretet szabadidős tevékenységeinkhez is.

A sportszemüvegek kiváló eszközök professzionális és amatőr sportolók számára. Amit kínálnak: biztonság, védelem és tökéletes látás, tekintet nélkül arra, hogy épp napszemüvegre, golfszemüvegre, vagy vízben viselhető szemüvegre van épp szükségünk.

Kiegészítő szemüvegek: sportszemüvegek
Kiegészítő szemüvegek: sportszemüvegek

A tökéletes látás óriási különbségeket okozhat sporttevékenységekben nyújtott teljesítményünk terén. Ha nem látunk jól, nemcsak az fordulhat elő, hogy elvétünk egy labdát, amit el kellett volna kapni, vagy kihagyunk egy gólt, hanem sokkal sebezhetőbbé is válunk. Ne feledjük, hogy minden egyes sporthoz hibátlan mélység- és mozgásérzékelésre van szükségünk, hasonlóan látásunk gyors, a pillanatnyi körülményekhez való reagálásához, annak érdekében, hogy egy játékos gond nélkül rá tudjon fókuszálni az ellenfeleire, csapattársaira és a sporthoz használt eszközökre. A legtöbb esetben, a szokványos szemüvegek ilyenkor cserbenhagyhatnak, éppen ezért kulcsfontosságú a megfelelő sportszemüveg viselése. A különféle sport- és napszemüvegek nemcsak szemünk védelmében nyújtanak segítséget a káros UV-sugarakkal szemben, hanem a légáramtól, portól, rovaroktól, esetlegesen faágaktól is védik a szemet az út mentén. Gondoskodjunk róla, hogy sportszemüvegünk kényelmes legyen és megfelelően, biztonságosan illeszkedjen arcformánkhoz. Számos sportszemüveg elasztikus sportpánttal vagy puha orrnyereggel van ellátva.

Olyan munkát végez, amely során egész nap a számítógép előtt kell ülnie? A billentyűzetet még tisztán látja, a képernyő viszont már időnként homályos? Előfordul, hogy olykor a szemüvegkerete felett kukucskál, vagy már a fejét is le kell biccentenie, ha látni szeretné, melyik kolléga lépett be az irodába? Amennyiben igen, a progresszív szemüveglencse Ön számára is a megfelelő választás lehet. Kiválóan alkalmasak ugyanis mindazok számára, akik munkájukból adódóan hosszú órákat töltenek a számítógép előtt, mivel a hosszú irodai napokat könnyebben elviselhetővé teszik a szem számára.

Azt is fontolóra vehetjük, hogy beszerezzünk-e egy vezetéshez használt szemüveget is, amely mindig kéznél van a kesztyűtartóban. Ezáltal a vezetés is sokkal kényelmesebbé és biztonságosabbá válhat, különösen, ha nagy távolságokat vezetünk le: akár éjszaka, akár nappal. A változó fényviszonyok, az éjjel nehezen látható útjelző táblák, valamint esős időben a vizes útfelszínről érkező tükröződések: mind-mind olyan gyakorta előforduló helyzetek, amelyekkel meg kell birkóznia szemünknek vezetés közben.

Egy jó minőségű napszemüveg, amely 100%-os UV-sugárzás elleni védelmet biztosít, mindenképpen legyen rajta a kiegészítő szemüvegünket tartalmazó bevásárló listánkon. A megfelelő UV-védelem elengedhetetlen szemünk számára. A lencséket rendszeresen igazíttassuk hozzá a legfrissebb látásigényeinknek, hasonlóan a szokásos, mindennap viselt szemüvegünkhöz. Ha nem szeretné, hogy állandóan váltogatnia kelljen a normál szemüvegét és a napszemüvegét az állandóan változó fényviszonyok miatt, fontolóra vehet egy beltérbe és a szabadba is egyaránt alkalmas megoldást az olyan lencsék segítségével, amelyek automatikusan alkalmazkodnak a változó fényerősséghez: PhotoFusion X.

Ön is nagy könyvrajongó? Nem csoda, hiszen az olvasás szórakoztat és megnyugtat. Azonban, szemünk közben fárad, mivel gyorsan egymás után kell felismernie nagy- és kisbetűket. A hosszú ideig egy bizonyos távolságba történő koncentráció nem megfelelő világítással kombinálva különösen megterhelővé teheti szemünk számára a hálószobában, vagy a kanapén történő olvasást. Az ilyen követelmények figyelembevételével személyre szabottan készített, megfelelő olvasószemüveg nagyban tehermentesítheti szemünket a hosszú ideig tartó olvasás során is.

Végül, de nem utolsósorban: szabadidős tevékenységeinkhez is szükségünk lehet egy speciális szemüvegre. Bármikor is végezzük a kedvenc gyakorlatainkat, ügyeljünk rá, hogy közben tökéletes legyen a látásunk – tekintet nélkül arra, hogy épp sportolunk, pulóvert kötünk, horgolunk, vagy épp a kiskertünkben tevékenykedünk. Egy igazán ellenálló szemüveg, amely segítséget nyújt szemünknek, még élvezhetőbbé teheti kedvenc tevékenységeinket.

Mostanra nagyon valószínű, hogy az Ön számára is nyilvánvalóvá vált: több mint egy szemüvegre van szüksége. Legszívesebben máris kiválasztana és megvásárolna egyet.

Több információért keresse optikusát. Biztosan örömmel tájékoztatja a számos rendelkezésre álló megoldásról egyéni igényeihez és elvárásaihoz mérten. Válassza azt, ami a legjobb az Ön számára – egy személyre szabott szemüveget, amely kiválóan illeszkedik mindennapjaihoz.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Keretek egy lépéssel a trend előtt Mit rejt az idei keretdivat? És mihez illenek a legjobban?

Kapcsolódó termékek