Győződjön meg róla, hogy a szemüveglencséje mindig összhangban van sminkjével

Tökéletes sminkek színezett lencsékhez.

Csodáljuk őket a hírességeken, ők a nemzetközi kifutók legnagyobb becsben tartott színes kiegészítői: szemüvegek színezett lencsékkel. De nem csak a sztárok és a modellek nézhetnek ki (és láthatnak) jól ezzel a kiegészítővel. Megfelelő sminkkel párosítva a színezett lencsék mindenkinek jól álnak.

A legszebb festményeket szemet gyönyörködtető színekkel keltik életre, és a ZEISS is használja őket, hogy igazán elragadó szemüveglencséket hozzon létre: egyszínű lencséknél feketét, barnát, szürkét, szürkésbarnát, kéket és rozét kínál; átmenetes színezésnél feketét, barnát, szürkét, szürkészöldet, kéket és szürkéskéket ajánl; kettős színezésnél pisztáciát, fahéjat, követ, farmert és más stílusos árnyalatokat biztosít.

Az ZEISS szemüveglencsék új kínálata minden korosztály számára tartogat valamit. A divattudatos viselők általában nem félnek az erős színektől, ugyanakkor a konzervatívabb megjelenés hívei leginkább visszafogottabb tónusokat választanak. Azok, akik a két csoport között valahol félúton helyezkednek el először a pasztell árnyalatokat választják, majd fokozatosan eljutnak egészen az élénk narancs vagy a rózsaszín világáig.

De a színezett szemüveglencse nem minden! A szemüveglencse színe a viselő arcával és stílusával is harmóniában lehet.

Az alapozó: a tökéletes arcszín nem csak a szem alatti sötét karikákat rejti el

Stílusunk lehet feltűnő vagy visszafogott, ez nem számít – az arcszínnel összhangban lévő alapozó segítségével bőrszínünk egyenletes lehet. Korrektorral tűntessük el a bőrproblémákat és a szem alatti sötét karikákat, majd a legjobb, ha egy speciális szivaccsal alapozót viszünk fel a bőrre, végül fixálás és befejezésként felviszünk egy leheletnyi világos púdert! A színezett lencsék a szarkalábakat is jótékonyan elfedik. Napközben ellenőrizzük sminkünket többször is, és a problémás részeken javítsunk, ha szükséges! Számos gyártó kínál olyan púderezett sminkkendőket, amelyek segítségével felitathatjuk, és hatékonyan csökkenthetjük a fénylő foltokat – használatuk nagyon ajánlott nagyszabású partikon.

 

A szemek bírják a színt

Lássuk a termékeket, amelyek színt hoznak arcára! Ezek legyenek összhangban a szemüveglencse színével és a bőr tónusával is, különösen hangsúlyos színek esetén. Általános szabály szerint a rikító színek a világos bőrszíneken mutatnak a legjobban.
Ha színezett szemüveglencsét viselünk, általában valamivel hangsúlyosabb sminket kell feltenni a szemre, de nem szabad túlharsogni a szemüveglencse színét. A kérdés leginkább az, hogy kontrasztos vagy a szemüveglencse színével megegyező színt alkalmazzunk-e. A válasz egyértelmű: a szemüveglencse színével megegyező sminktől a szem unalmasnak hat. Használjunk például kobaltkék szemhéjpúdert zöld szemüveglencsével, feltéve, hogy ez a bőrszínnel és az öltözettel is harmonizál. Ez a párosítás hihetetlenül jól mutat. A felső szemhéj szempillái feletti és az alsó szemhéj szempillái alatti tiszta vonal ideális keretet ad a szemnek és nem engedi, hogy a szemüveglencse látványa elnyomja a szemét.

Egy réteg bőkezűen felvitt fekete szemspirál kötelező minden szemüveges hölgy számára, hiszen segít nyitottabbá tenni a tekintetet. A szemek nagyításának egy másik trükkje az alsó szemhéj belső vonalában szemceruzával felvitt fehér vagy bőrtónussal megegyező színű vonal.

Az egyetlen kivételt a távollátás korrekciójára használt szemüvegek jelentik; mivel azok már önmagukban nagyobbnak mutatják a szemet, így jobb, ha visszafogjuk magunkat szemünk sminkelésénél.

A szemöldök sminkelésére nagy gondot kell fordítani ha viselünk szemüveget, ha nem, mivel jelentős befolyással van az arckifejezésünkre. Mindig hangsúlyt érdemel, de ez ne legyen se túl sok, se túl kevés. Az aktuális trend szerint a szemöldök legyen minél természetesebb. Ez azt jelenti, hogy ne legyen túl keskeny, inkább valamivel vastagabb, de mindig legyen határozott formája. Manapság már sablonokat használva is megformázhatjuk szemöldökünket, majd eldönthetjük, hogy kiemeljük, vagy csak visszafogottan kihúzzuk a szálakat egy ceruzával vagy porral.

 

Egy csipetnyi frissesség

Egy lágy pirosító frissességet kölcsönöz az arcnak, és segít kiemelni a kontúrjait. De fontos a helyes felvitele, a túlzott használat tilos! A pirosító púdert a legjobb, ha az alapozóra visszük fel, és az ecset segítségével elhalványítjuk a halánték irányába. Az aranyszabály: ha élénk színű szemüveglencsét viselünk, akkor a smink és a lencse színe legyen egy (meleg vagy hideg) színcsaládból, ez harmonikus megjelenést eredményez.

A legszebb mosoly

Az ajkak sminkelése nélkülözhetetlen. A szem és az ajkak között mindig legyen harmónia! Röviden, ha a szemeket enyhén kihangsúlyozzuk, akkor az ajkainkon is legyen egy leheletnyi szín. Egy fényes ajakbalzsam hasznos lehet, hiszen csodálatosan megmutatja a száj természetes bőrszínét, és még hidratál is. Természetesen a divattudatos szemüvegviselők bátran használhatják a színeket is. Csak arra kell figyelni, hogy az ajkakra pontosan vigyük fel a színt, mivel a ragyogó szemüveglencseszínek vonzzák a tekintetet, így a figyelem az arcra terelődik. Így lehet tökéletes ajkainkon a smink: kezdésként az alapozót vigyük fel az ajkakra is; egy kontúrceruzával húzzuk ki az ajkak körvonalait; majd egy apró ecsettel vigyük fel pontosan a színt. Ezután nyomjunk ajkainkhoz egy kozmetikai papírtörlőt, és vigyünkn fel még egy réteget a színből, de mindig ügyeljünk arra, hogy ne lépjünk ki az ajkak természetes körvonalaiból. Végül, ha szeretnénk, vigyünk fel egy kevés színtelen szájfényt.

Elegáns kombinációk

A kifinomult vagy nagyon színes hatás mellett a színezett lencsékkel elegáns megjelenést is elérhetünk – pont, amire egy üzleti vagy esti programnál szükségünk van. A különösen finom hatás kedvéért kombináljuk az arany és kék szemfestéket és szemüveglencsét barackszínű rúzzsal. A zöld és az arany vagy a homokszín és az arany remekül harmonizál egy természetes rúzzsal.

Színezett lencsékkel számtalan stílust alakíthatunk ki. Fedezze fel a színekkel való kísérletezésben rejlő örömöt és saját egyedi, kedvenc viseletét!

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Így készül a napszemüveg Milyen lépésekből áll a napszemüveggyártás? Ismerje meg, milyen alapanyagokat használunk a napszemüveggyártásban, és hogyan keltik életre az ötleteiket a tervezők!

Életmód + divat 2018.07.03.

Tags: Napszemüvegek

A divatos napszemüveg története Minden évtizedet igen egyedi stílus jellemez.

Életmód + divat 2018.07.03.

Tags: Napszemüvegek

Gyorsan sötétedik. Gyorsan világosodik: fényre sötétedő lencsék a ZEISS-től Szabadban vagy zárt helyiségben: 24 órán át kitűnő látás a ZEISS által gyártott PhotoFusion fényre sötétedő lencsékkel

Életmód + divat 2017.11.24.

Tags: Napszemüvegek

Egyszerűség és elegancia: LINDBERG szemüvegkeretek ZEISS napszemüveglencsékkel – egy nyári sláger A JOBB LÁTÁS megkérdezte a LINDBERG keretek gyártóját, hogy mi teszi különlegessé a LINDBERG napszemüvegeket.

Kapcsolódó termékek