Keretek egy lépéssel a trend előtt

Mit rejt az idei keretdivat? És mihez illenek a legjobban?

Nem meglepő, hogy a divat megszállottjai mindig egy lépéssel a hétköznapi vásárlók előtt járnak. És nem csak a ruhák terén. Pontosan tudják azt is, milyen keretet fognak választani legközelebb a divat szerelmesei. Végtére is a stílusos nők és férfiak mind azt akarják bizonyítani, hogy egy lépéssel a legújabb divat előtt járnak. Ha tovább olvas, megtudhatja, milyen keretek és lencsék lesznek felkapottak idén.

A tökéletes forma

Egy biztos: az idei szemüvegek nagyok lesznek. Az XL-es méretű bohém napszemüveg vezeti a divatlistákat ebben a kategóriában. A hippi stílus szerelmesei mindenképp oda lesznek ezekért a keretekért. A nagy méretű, acetát alapanyagú, dioptriás napszemüveg mindenképpen nagyszerű választásnak bizonyul. Ugyanakkor nagyon vékony keretes vagy akár fúrt, filigrán modellekkel is egyre gyakrabban találkozhatunk. Napszemüveghez a nagy keret illik legjobban, mivel a szemet jól takaró forma a káros UV-sugarak ellen is hatékonyabb védelmet nyújt. A kisebb, kerek szemüveg mellett ez a forma igen népszerű volt a 70-es években. John Lennon híres szemüvege ma már klasszikusnak számít, mind szarukeretes, mind fém kivitelben.

És ha már a fémet említjük! A szemüvegek világában a legújabb őrület a csillogó arany fém keret. A divatdiktátorok könnyen kiválaszthatják a nekik legjobban megfelelő formát, lehet az nagy, kicsi, kerek vagy akár könnycsepp alakú is. Ezek az ultra-finom keretek nemcsak stílusosak, hanem a viselő arcformájával is harmóniát alkotnak. Természetesen egy vékony kerethez megfelelő lencsére is szükség van, ami nem lehet túl törékeny. Szerencsére a DuraVision® Platinum gyártás technológiájának köszönhetően különösen kemény ZEISS lencséket tudunk gyártani. Ezek a lencsék antireflex bevonattal vannak ellátva, valamint rendkívül strapabíróak és ellenállóak a szennyeződésekkel szemben.

De térjünk vissza a jövőre: a legendás macskaszem formájú keretek ismét - vagy inkább még mindig - díszbe öltöztetik a divatdiktátorok arcát. Ebből a klasszikus szemüvegből beszerezhetünk egy diszkrét formájú darabot vagy akár egy szembetűnően íveltet is. Tökéletes kiegészítője az elragadó, divatos öltözéknek.

A tökéletes forma

Egy másik kultikus darab a panto szemüveg. Ez a keret volt az 1920-as években az értelmiség védjegye. 30 évvel később mindenki ezt választotta, ha szemüvegről volt szó. Ezekben a hagyományosan fekete vagy barna keretekben általában felül laposabb, kerek lencse van. Manapság bármilyen egyedi stílus remek kiegészítői, függetlenül attól, hogy viselője sportos vagy inkább elegáns.

A tökéletes forma

És van még egy tökéletesen kialakított szemüvegrészlet, amely a reneszánszát éli: az erősen ívelt híd. Régen csak a férfiak hordtak dupla híddal ellátott modelleket, de ma már a hölgyek is a sajátjuknak érzik ezt a stílust. A kulcslyuk híd is visszatér: segítségével nagyobbnak mutathatjuk az orrunkat, mivel a szemüveg a megszokottnál valamivel feljebb helyezkedik el rajta. A dupla híddal viszont épp ellenkező hatást érhetünk el, lévén az lejjebb helyezkedik el. A viselő döntheti el, hogy kihangsúlyozza az orrát vagy inkább kisebbnek láttatja azt.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Kedvenc színek

Kedvenc színek

A trendi színek nagy választékában bárki talál kedve szerinti színt, legyen az feltűnő, visszafogott, egyszínű vagy mintás. Kezdenek előtérbe kerülni a vízszintes és függőleges színátmenetet is felvonultató keretek is. Csak egy szabályt kell szem előtt tartanunk: minél feltűnőbb a keretünk, ruházatunk és lencsénk színe annál visszafogottabb legyen!

A fekete továbbra is egy hagyományos és elegáns szín, de a barna különböző árnyalatai sincsenek sokkal lemaradva. Választhat, mit szeretne: karamellt, mokkát vagy havannát, az összes földszín jót tesz a dioptriás és a normál napszemüvegeknek is. Leginkább a hagyományos vagy a kifinomult stílushoz illik. És ne feledje! Szemüveglencséje is remek lehetőséget biztosít arra, hogy színt vigyen a mindennapjaiba.

Kedvenc színek

Tükrös rétegek

Tükrös rétegek

A tükrös rétegek izgalmassá teszik a lencsét. A finom csillogás és a teljesen tükrös hatás között korlátlan a lehetőségek tárháza. A tükrös réteg erőssége függ a lencse alapszínezésétől. Színtelen vagy enyhén színezett lencséknél csak egy könnyű csillogást lehet tapasztalni.

Izgalmas színekben kínál a ZEISS rétegeket – a vöröstől a zöldön és a kéken át egészen az ezüstig és aranyig. Ezekkel a lencsékkel semmiképp sem marad észrevétlen. Tükrös réteggel ellátott lencse bármilyen alakú fém keretben vagy panto szemüvegben mutat a legjobban.

ZEISS tükrös színezések

Népszerű újdonságok

A természetes anyagok keresése is szembetűnő trend. A fa, a parafa vagy a bőr használata fenntartható és környezetbarát életszemléletet tükröz. Emellett a rozsdamentes acél és az acetát kombinációja is nagyon népszerű. Ilyenkor a színek és az alapanyagok is vegyülnek: arany vagy ezüst fém szárak és híd, fekete, barna vagy natúr színű acetáttal. Ezek a trendi keretek bármilyen megjelenéshez passzolnak, az összes bőrszínhez jól állnak, így nem csak egynyári darabnak számítanak.

Images: ©stock.adobe.com

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Egyszerűség és elegancia: LINDBERG szemüvegkeretek ZEISS napszemüveglencsékkel – egy nyári sláger A JOBB LÁTÁS megkérdezte a LINDBERG keretek gyártóját, hogy mi teszi különlegessé a LINDBERG napszemüvegeket.
Az élet sokkal többet tartogat számunkra annál, hogy csupán egyetlen szemüveggel éljük át a kalandokat Ha Ön is hasonlóan gondolkodik, mint a legtöbb ember, valószínűleg szép számban sorakoznak szekrényében a legkülönfélébb színű és típusú cipők – mi a helyzet azonban a szemüvegünkkel?
Mini stíluskalauz, amely a végletekig mehet: szemüveg és divat – verhetetlen csapat Ezek az ötletek garantálni fogják, hogy minden alkalommal magára vonja a figyelmet

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags: Szemüveg divat

Az ember szemüvege tükrözi a jellemét A szemüveg kiválasztása többet jelent a formai kritériumok kiválasztásánál – fontos a stílus kérdése is

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags: Szemüveg divat

Kapcsolódó termékek