Tippjeink a pihentetőbb nyaraláshoz

Amit a szemüvegviselőknek tudniuk kell nyaralásuk előtt.

Nyaralás – a legjobb időszak az évben. De mit kell tenni, ha szemüvege megsérül vagy egyéb látásproblémája merül fel, miközben otthonától távol van? És hogyan tud felkészülni előre, hogy a rossz látás ne tegye tönkre a nyaralását? A JOBB LÁTÁS tanácsait követve élvezni fogja az utat.

Készüljön nyaralására okosan – óvintézkedések, hogy biztosan jól lásson

Minél jobban függ szemüvegétől, annál fontosabb, hogy legyen tartalékszemüvege vészhelyzet esetére. Utazás előtt szerezzen be egy pótszemüveget, így az mindig kéznél lesz, ha normál szemüvege esetleg megsérül vagy elkallódik. Különösen fontos ez akkor, ha vezet is, hiszen ha bekövetkezik a legrosszabb, és valami történik szemüvegével, nem fogja tudni folytatni az utazást. Néhány országban, mint például Spanyolországban és Svájcban, előírás, hogy legyen tartalékszemüvege, ha vezet.

Nélkülözhetetlen: hatékony védelem szemüvegének

Sem a szemüvegek, sem a napszemüvegek nem bírják jól az extrém magas hőmérsékletet. Figyeljen oda: az autóban erős napsütésben hamar 40°C-nál is melegebb lesz, a műszerfal akár 80°C fölé is hevülhet. Egyik szemüvegét se hagyja a napon, mindenképpen helyezze biztonságos helyre, ha éppen nem viseli! A nagy meleg kárt tehet a rétegben és a keretben is. Az a legjobb, ha mindig tokban tartja szemüvegeit, amikor éppen nem viseli őket. Egy jó tok megvédi a szemüveget a közvetlen napsütéstől és más káros hatásoktól is. A kontaktlencse-viselők tartsák lencséjüket hűvös helyen, hiszen a lencse sérülhet, ha a tisztítófolyadék hőmérséklete 30°C fölé megy. Szemüvege tisztításához pedig semmiképp ne használjon meleg vizet. A langyos víz a legjobb.

Amikor nyaralás közben törik el a szemüveg – mit tehetünk ilyenkor?

Ha otthonától távol van és megkarcolódik lencséje, sérül a kerete vagy problémája adódik kontaktlencséjével, egy helyi látszerész is örömmel fog segíteni! Az apró keretproblémák szinte azonnal orvosolhatók, ha lencséje megkarcolódik, a látszerész általában hamar be tudja szerezni a megfelelő cserelencsét.

Ne feledje: mivel a ZEISS egy nemzetközi vállalat, szerte a világban talál ZEISS látszerészt. A ZEISS látszerészkeresővel mindig megtalálja a legközelebbi szakembert, nem számít, hová viszi útja.

Megjegyzés: ha komoly látásproblémát tapasztal, a legjobb, ha orvoshoz fordul.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Lásson élesen a strandon is

– és ne legyen naptejes a lencséje

A strandon kimondottan nagy a csábítás, hogy a lencse gyors tisztításához törölközőnket vagy pólónkat használjuk. Ez lehet, hogy kényelmes, de az apró homokszemcsék miatt akár azonnal megkarcolhatja a lencsét, így az használhatatlanná válhat. A ZEISS nedves törlőkendő kíméletesen tisztítja a lencsét, nem hagy nyomot rajta és pont annyira gyors, mintha a ruháját használná. A ZEISS nedves törlőkendő rendkívül finom textúráját egyedi tisztítószer-kombináció nedvesíti, hogy lencséje ne legyen kitéve a tisztítókban elterjedten használatos agresszív szereknek. Jó önnek – jó a szemüvegének.

Lásson élesen a strandon is

Zavaró látvány a tűző napon

Utazás közben sokszor zavarja szemünket az erős napfény visszaverődése, például amikor vitorlázunk, szörfözünk, síelünk, vagy épp a hegyekben túrázunk. Ilyenkor nagy segítséget jelent egy hatékony, személyre szabott napszemüveg. A vízi sportok szerelmeseinek jól jöhet egy polárszűrős lencse, amely minimálisra csökkenti a zavaró visszatükröződéseket, a sípályákra pedig praktikus választás egy ívelt, színezett sportszemüveg, hiszen teljes körű védelmet nyújt napfénnyel, széllel és egyebekkel szemben. Széles kínálatból választhatunk. Szánjon időt arra, hogy ezt a témát átbeszéli látszerészével.

Tökéletes színezés bármilyen helyzethez

Tökéletes színezés bármilyen helyzethez

A napszemüveg több, mint egy egyszerű divatos kiegészítő. Ne bízzon semmit a véletlenre, amikor színezést választ. Bármilyen időjárási viszonyhoz és tevékenységhez talál ideális megoldást. Legyen szó vezetésről, belvárosi barangolásról, vagy arról, hogy vitorlázás vagy szörfözés közben szeretné védeni szemét az erős napfénnyel szemben, megtalálja a megfelelő színezést. A színezések a visszafogottól a mutatósig terjednek, és persze mind nagyon divatosak.

De melyik színezés melyik tevékenységhez ajánlott? Kézzelfogható összefoglalónkból kiderül. Hogy könnyebben megértsük és besoroljuk, hogy a lencse milyen fény elleni védelmet nyújt, öt szűrőkategóriába soroljuk a védelem szintjét.

  1. Amikor alig van fény – ideális felhős városi napokra vagy beltérbe: 0 és 20 százalék közötti színezés. Ajánlott szűrőkategória: 0-tól 3-ig – a várostól és a napfény erősségétől függően.
  2. Enyhe napsütéshez – például hogy a divatos színezés egyedi stílusának kiegészítője lehessen: 20 és 57 százalék közötti színezés, vezetéshez alkalmas. Ajánlott szűrőkategória: 2-es és 3-as.
  3. Közepesen erős napsütéshez és a vakító fénnyel szembeni fokozottabb védelemhez – például vezetéshez, és ívelt lencsékhez is: 57 és 82 százalék közötti színezés. Ajánlott szűrőkategória: 2-es és 3-as.
  4. Erős napsütéshez – például vitorlázáshoz, szörfözéshez vagy változó fényviszonyokhoz polárszűrővel együtt: 82 és 92 százalék közötti színezés. Ajánlott szűrőkategória: 2-től 4-ig.
  5. Extrém fényviszonyokhoz – például jégmezőkre vagy magas hegyekbe: 92 és 97 százalék közötti színezés. Ajánlott szűrőkategória: 2-től 4-ig.

És természetesen mondanunk sem kell, hogy az összes napszemüveglencsénk 100%-os védelmet biztosít az UV-A és UV-B sugarakkal szemben.

Tudjon meg többet a ZEISS napszemüveglencséiről

 

Tudjon meg többet a ZEISS napszemüveglencséiről

A szemüvegviselők se feledjék, hogy a kontaktlencse praktikus és kényelmes megoldást jelenthet nyaraláskor

Attól függetlenül, hogy a szemüvegre vagy a kontaktlencsére esküszik-e, a kontaktlencse kimondottan kényelmes választás utazáshoz. A napi kontaktlencse nem igényel speciális ápolást, számos különböző helyzetben ideálisan alkalmazható. Például kényelmesen helyettesítheti szemüvegét, ha strandra megy. A kontaktlencse kiváló úszáshoz, jól passzol búvárszemüveghez, és még víz alatt is különösen éles látást biztosít. Egy napi kontaktlencse egy dioptria nélküli napszemüveggel is kitűnő kombináció. A napi kontaktlencsével megspórolhatja a tisztítással és tárolással járó vesződést. Egyszerűen eldobja, amikor kiveszi, amikor pedig ismét szüksége van rá, csak kibont egy újat. Ez egy jelentős plusz kényelmi és higiéniai szempontból is.

Tanácsaink, hogy ne száradjon ki a szeme, ha repül

A kontaktlencse-viselőknek különösen ismerős az a kellemetlen érzés, ami a repülőgépen töltött idő után vár rájuk: szemük kiszárad, kontaktlencséjük pedig meglehetősen kényelmetlenné válik. A műkönny, vagy más néven nedvesítőcsepp, praktikusan kis flakonban kapható, tökéletesen passzol a kézipoggyászba. Szembe csepegtetve tartós kényelmet garantál. Beszéljen látszerészével. Örömmel fog segíteni.

De a plusz szemüvegről se feledkezzen meg! Hallott már a ZEISS EnergizeMe szemüveglencséről? Ezt a lencsét speciálisan kontaktlencse-viselők számára, a lencse kivétele utánra fejlesztettük ki.

 

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Ívelt, vékony vagy színes: A ZEISS lencsék mindig minden kritériumnak megfelelnek! Divatos keret és precíziós szemüveglencse? Ez a kihívás a legkiemelkedőbb optikai szaktudást teszi szükségessé.

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags:

Maximális komfort az ultravékony, szuperkönnyű szemüvegekkel A kevesebb néha több! Az alábbi tippeket követve szuperkönnyű szemüveglencsékhez és keretekhez juthat.
Mini stíluskalauz, amely a végletekig mehet: szemüveg és divat – verhetetlen csapat Ezek az ötletek garantálni fogják, hogy minden alkalommal magára vonja a figyelmet

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags: Szemüveg divat

Szupervékony, szuperkönnyű lencse, amely kiváló látást biztosít A középvastagság-optimalizálás még jobbá teszi a szemüveglencséket: lássunk jobban, és nézzünk ki még jobban

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags:

Kapcsolódó termékek