Milyen stílusú szemüveg ideális számomra?

Minden arcra van tökéletes keret.

Macskaszem, nerd vagy keret nélküli szemüveg. A keretkínálat olyan sokféle, hogy gyakran nagyon nehéz eldönteni, nekünk mi áll jól. A JOBB LÁTÁS tanácsait követve gyorsan és könnyen meg tudja határozni, milyen az arcformája és melyik szemüveg, keret és szín áll a legjobban.

Így állapíthatja meg, milyen az arcformája

Első ránézésre nem mindig könnyű megállapítani, kinek milyen formájú az arca. A jellemző vonások sokszor egyénenként eltérően mutatnak. Sőt, az arcformánk az évek során gyakran változik, például akkor, ha fogyunk. Mutatunk egy egyszerű módszert arra, hogyan határozhatja meg, milyen az arcformája. Először is álljon a tükör elé és nézzen előre. A haját fogja össze egy fej- vagy hajpánttal. Ha „szabaddá teszi az arcát”, könnyebben meg tudja majd határozni, milyen az arcformája. Az arc felső határa a hajvonal, az alsó az áll. A fül nem befolyásolja az arcformát. Azt is kipróbálhatja, hogy arca körvonalát körülrajzolja egy lemosható filccel a tükrön. Ha nincs tükör, egy fénykép (például egy okostelefonos szelfi) is megteszi, amin egyenesen előre néz. Ha megvan, hasonlítsa össze, hogy az alábbiak közül melyikre hasonlít legjobban az arca. Van egy még ennél is egyszerűbb módszer. Használja a ZEISS arcfelismerőjét!

Milyen az arcformám?

Az arcformája alapján könnyebben megtalálhatja a tökéletes keretet. Az arcformákat hat különböző kategóriába soroljuk:

1. Ovális

Ovális

Az ovális arcon szinte minden szemüvegkeret jól áll. Az ovális arcnál a körvonalak lágyak és harmonikusak, a homlok kicsi, az áll finoman kerek, az arccsont markáns. Szemüveg szempontjából ez az „ideális” arcforma, mivel szinte bármilyen kialakítás és méret jól áll rajta.

Milyen szemüveg áll jól az ovális arcon?
Szinte minden tökéletesen áll. Lehet szögletes, kerek, észrevétlen fúrt vagy egy hivalkodó keret (például egy macskaszem vagy széles peremű nerd) vagy akár speciális formájú is.

2. Kerek

Kerek

Ennek a formának az ismertetőjegyei a finom, egyenletes körvonalak, széles, markáns orca és a kerek áll. A kerek arc az oválisnál valamivel rövidebb és teltebb.

Milyen szemüveg áll jól a kerek arcon?
A diszkrét, vékony szemüvegek, amik nem hívják fel a figyelmet az arc szélességére; sarkos keretek (például szögletesek vagy enyhén téglalap alakúak) vagy szélesebb formák, amik hangsúlyos kontrasztot keltenek az arcon. Kerek archoz egy damilos keret vagy egy visszafogottabb színű alsó résszel rendelkező teli keret is nagyszerű lehetőség.

3. Szív vagy háromszög alakú

Szív vagy háromszög alakú

A szív vagy háromszög alakú arcon nagy a homlok, az arccsont markáns, az áll csúcsos.

Milyen szemüveg áll jól a szív vagy háromszög alakú arcon?
Kevésbé hivalkodó, vékony teli keretes, macskaszem, ovális, vagy kerek formájú a legjobb. Ezek jól állnak a szív alakú arcon, mivel a lencse alsó része kicsi, majd felfelé kiszélesedik, így kellemes és harmonikus kontrasztot nyújtanak a homlokkal.

4. Hosszúkás vagy téglalap alakú

Hosszúkás vagy téglalap alakú

Hosszúkás vagy téglalap alakú arc alatt azt értjük, hogy az arccsont, a homlok és az állkapocs széles, az arc külső vonalai egyenes, függőleges vonalakat alkotnak.

Milyen szemüveg áll jól a hosszúkás arcon?
Érdemes megnézni az ovális, kerek formákat, az ívelt, keret nélküli szemüvegeket, a markáns teli kereteket, vastag kereteket és a széles híddal és alacsonyan fekvő szárral rendelkező kereteket is. Egy markáns kerettől a hosszúkás arc rövidebbnek hat. Egy nagy lencse is megtöri az arc hosszú vonásait, így optikailag előnyös benyomást kelt.

5. Szögletes

Szögletes

A szögletes arc nagyon hasonlít a hosszúkásra, csak valamivel rövidebb és szélesebb. A szögletes arc oldalai szintén párhuzamos vonalakat alkotnak. Az áll, az állkapocs és a homlok markáns, az arccsont magasan van.

Milyen szemüveg áll jól a szögletes arcon?
Olyan darabot jó választani, ami hosszítja az arcot, például egy diszkrét keret nélküli szemüveget, egy enyhén lekerekített szögletes formát vagy kerek, ívelt keretet. Egy kerek keret kellemes kontrasztot mutat a viselő szögletes arcán, így esztétikus hatást nyújt. Remek választás egy széles szárú keret is, mivel kihangsúlyozza a viselő arcformájának hosszát. A magas arccsont miatt általában az azt takaró nagy lencse helyett a keskeny bizonyul a legjobb megoldásnak.

6. Trapezoid-shaped faces

Trapéz alakú

Fent keskeny, lent széles. A trapéz alakú arcnál a homlok és a halánték körüli rész keskenyebb, mint a hangsúlyos arccsont és állkapocs.

Milyen stílusú szemüveg áll jól a trapéz alakú arcon?
A legbiztosabb, ha markáns szélű keretet választ, ami az arc felső harmadát emeli ki. Lehet ez például egy szélesebb keret vagy egy átmenetes színezésű erőteljes felső vonallal rendelkező szemüveg. Így a viselő keskeny halántéka szélesebbnek tűnik, kiegyenlítődnek az arcvonásai. Ugyanezt a hatást érheti el, ha olyan keretet választ, aminek a szára a lehető legmagasabban helyezkedik el. A trapéz alakú arcon jól mutat a macskaszem és a pillangó szemüveg, a damilos és a markáns felső vonallal rendelkező teli keret is.

Mint minden tanácsnál, a megfelelő keret után kutatva is azt érdemes észben tartania, hogy a kivétel erősíti a szabályt.

Sokan pont az elütő darabokat keresik az öltözködésükben, mások épp azt szeretnék, hogy a szemüveg passzoljon a ruhájukhoz. Ez pedig azt jelenti, hogy más szempontokat is figyelembe kell venni. A legjobb, ha felpróbálja azokat a kereket, amelyek valamiért megfogják és kikéri optikusa tanácsát is.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Így befolyásolja a szemöldök a szemüvegválasztást

A szemöldök egyedivé teszi az arcot. Így mindenképp úgy válasszon szemüveget, hogy passzoljon hozzá! A szemöldök alakja, a két szemöldök közötti távolság és a szem is közrejátszik abban, melyik a megfelelő keret. A keret felső széle álljon a szemöldökkel párhuzamosan, ne takarja azt és ne vágjon bele.
Így a szemüveg tökéletesen illik az arcához és kihangsúlyozza a szemét.

Ugyanakkor a kivétel itt is erősíti a szabályt. A viselő szemöldöke gyakran eltűnik egy merész divatos keret és a nagy lencse mögött. Ebben az esetben az a lényeg, hogy a keret a teljes szemöldököt eltakarja, akkor lesz harmonikus a látvány.

A szemüvegkeret színe

Talán hallott már a különböző színtípusokról. Ezt a személy hajszíne, bőrtónusa és szemszíne segítségével határozzák meg és a négy évszakkal azonosítják. Ez a tipológia hasznos is lehet szemüvegkerete színének vagy színárnyalatának a kiválasztása során. 

Tél

Tél tipus

A tél típus bőrszíne az olíva és a sötétbarna között bármi lehet, de lehet világos kékes tónusú is. Ebbe a kategóriába tartoznak az ázsiai és mediterrán típusok is. A tél típus haja általában sötét vagy fekete, így világosabb bőr esetén smink nélkül könnyen sápadtnak tűnhet az arca. A tél típus híres példája Zooey Deschanel és Elizabeth Taylor vagy Johnny Depp. Szeme barna, kék vagy zöld.

Ajánlott színek:
Az olyan tiszta, erős és hideg színek, mint a fekete, fehér, szürke és a kék mind jól állnak ennek a típusnak. Az ezüst is ideális.

Tavasz

Tavasz tipus

A tavasz típus bőrszíne barackba hajlik, aranyló szeplőkkel. Ilyen például Nicole Kidman. A tavasz típus haja gyakran szőke vagy eperszőke, a szeme kék, kékeszöld, zöld, zöldesbarna vagy aranyló zöld.

Ajánlott színek:
A tavasz típust a következő színek egészítik ki ideálisan: természetes fehér, krémes bézs, orgonalila, lazac, búzavirágkék, rózsaszín vagy meleg barna árnyalatok és az arany, réz és bronz. Ajánlott az arany, a bézs, a homárvörös vagy a világosbarna keret.

Nyár

Nyár tipus

Ennek a típusnak általában hamvasszőke haja és világoskék, barna vagy zöld szeme van. Bőrszíne világos, rózsás, szinte pasztell színű. Két tipikus példa Hollywoodból Gwyneth Paltrow és Brad Pitt.

Ajánlott színek:
A nyár típus ideális színei hidegek és intenzívek, de nem túl rikítóak vagy sötétek, vagyis a szürke, kék, rózsaszín, piros, ezüstszürke és a pergamenfehér tökéletes. Szemüveg esetén nagyszerű választás a rózsaszín, a világoskék és az ibolya.

Ősz

Ősz tipus

Az ősz típus bőre aranyló, elefántcsontszínű vagy barackba hajló. Gondoljon a Florence and the machine énekesnőjére, Florence Welchre vagy Julia Robertsre. Sok ősz típus szeplős, aranyló vörös hajú, sötétbarna, zöldesbarna vagy zöld szemű.

Ajánlott színek:
Az ősz típusnak remekül állnak a földszínek, például a barna, a narancssárga, a sötétzöld árnyalatok és a piros mély változatai, az elefántcsontszín és a vanília. Az arany, a bronz és a réz is kitűnő választás. Szemüvegből válasszon aranyszínűt vagy bármilyen természetes színt, mivel ezek mind tökéletesen kiegészítik bőre, szeme és haja színét.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Keretek egy lépéssel a trend előtt Mit rejt az idei keretdivat? És mihez illenek a legjobban?
Egyszerűség és elegancia: LINDBERG szemüvegkeretek ZEISS napszemüveglencsékkel – egy nyári sláger A JOBB LÁTÁS megkérdezte a LINDBERG keretek gyártóját, hogy mi teszi különlegessé a LINDBERG napszemüvegeket.
Az élet sokkal többet tartogat számunkra annál, hogy csupán egyetlen szemüveggel éljük át a kalandokat Ha Ön is hasonlóan gondolkodik, mint a legtöbb ember, valószínűleg szép számban sorakoznak szekrényében a legkülönfélébb színű és típusú cipők – mi a helyzet azonban a szemüvegünkkel?
Mini stíluskalauz, amely a végletekig mehet: szemüveg és divat – verhetetlen csapat Ezek az ötletek garantálni fogják, hogy minden alkalommal magára vonja a figyelmet

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags: Szemüveg divat

Kapcsolódó termékek