Mini stíluskalauz, amely a végletekig mehet: szemüveg és divat – verhetetlen csapat

Ezek az ötletek garantálni fogják, hogy minden alkalommal magára vonja a figyelmet.

Sokan ugyanazt a divatstílust követik reggeltől estig, életük majdnem minden napján. Az ilyen emberek számára viszonylag könnyű megtalálni a tökéletes szemüveget. De mi van azokkal a spontán emberekkel, individualistákkal vagy divatőrültekkel, akik soha nem elégszenek meg csak egy pár szemüveggel, hanem állandóan váltogatják őket a hangulatuktól függően? Ők ihletet meríthetnek a JOBB LÁTÁS összeállításából, mini stíluskalauzunkból, ami segít önnek megtalálni a tökéletes szemüvegmodellt az alkalomtól vagy az ön által kedvelt divatstílustól függően. Itt található javaslatainkkal kombinálhatja a divatot és a szemüvegkereteket, hogy a megjelenése igazán trendi legyen.

A szemüveg, amely egykor idegesítő szükségszerűség volt peches kevesek számára, melyet a tiszta látás érdekében fogcsikorgatva viseltek, mára már elérte a legnépszerűbb divatkiegészítő státuszt. Az egykor gúny tárgyát jelentő látássegítő eszköz ma odáig jutott, hogy a mai hipsterek dioptria nélküli lencséket tartalmazó szemüvegeket viselnek egyszerűen azért, mert a divatos szemüveget viselők körébe akarnak tartozni. A szemüveg még Hollywoodban is majdnem kötelező kellékké vált. A vörös szőnyeges ceremóniák tele vannak sztárokkal és sztárjelöltekkel, akik sportból a legújabb szemüveg irányzatokat hordják. De hogyan kell helyesen használni ezt a kiegészítőt? Igazából nagyon egyszerű: bármi jöhet, ami tetszik önnek. A szemüveg alakjának természetesen illenie kell a viselője arcához. Egyszerűen kifejezve ez azt jelenti, hogy a szemüveg alakjának inkább ellentétesnek kell lennie az arc formájával, és nem utánoznia kell azt. A kerek arcot tehát szögletes szemüveggel kellene kiegészíteni. Megbízható optikusa hozzáértő tanácsot tud adni a különböző lehetőségekről.

Tehát a szemüveg egy újabb olyan kiegészítő, amelyre a divat szabadsága vonatkozik – van azonban néhány alapszabály, amit figyelembe kell venni, nehogy a megjelenése túlságosan különc legyen:

Üzleti stílusú szemüvegek

Ha olyan szemüveget keres, amelyik pozitív hatással lesz a karrierjére és kiegészíti mind az elegáns, mind a konzervatív ruházatot, akkor a klasszikus és kevésbé feltűnő szemüvegkeret a legjobb választás. A keret nélküli szemüveg, amely mindenféle férfi és női ruházathoz alkalmas kiegészítő, megfelelő alternatíva ilyen esetben. A klasszikus fémkeret szintén kitűnő választás. A szaruból vagy fekete műanyagból készült szögletes keretek - bár talán kissé feltűnőnek látszanak - egészen divatosak. Vonzó kontrasztot jelentenek a ceruzaszoknya és blúz kombinációhoz vagy a szűk ingruhához. Általános szabály, hogy amikor üzleti stílusú környezethez választ szemüveget, kerülni kell a túl színes kombinációkat vagy a túlságosan feltűnő formatervezési elemeket.

Itt a szabadidő!

Akik szeretik a sportos megjelenést a szabadidejük alatt, tudják, hogyan mutassák meg igazi színeiket. A színes szemüveg megnehezítheti az életünket, különösen, amikor ki kell választani, hogy mit vegyünk fel, mivel igazából az egyszínű ruha az egyetlen lehetőség. Aki boldogan viseli a kedvenc színét újra és újra, divatos kreációkat hozhat létre a változatosság kedvéért. A szokásos szűk nadrág, blézer és magas sarkú cipő trendet ki lehet egészíteni egy kis színfolttal. A zöld, lila, piros és kék a legnépszerűbb színek a domináns műanyagkereteknél. Ha a szabadidejében jobban szereti a college stílusú megjelenést, akkor a klasszikus pilótaszemüveg vagy a mindig divatos szarukeretes szemüveg a legjobb választás, ha trendi akar maradni. Még Uma Thurman színésznőt is kiszúrták, amikor vásárláshoz szarukeretes szemüveget viselt.

Akit a kreativitás ösztönöz: retro stílusú szemüvegek

Sok szemüveges számára, legyen akár egyetemista, (élet)művész, vagy reklámőrült, a szemüveg nem csak kiegészítő és látássegítő eszköz, hanem kifejezi az élethez való hozzáállását is. Az ilyen kreatív típusú embereket retro stílusú, sötét műanyag szemüvegkereteikről lehet felismerni. Évtizedekig régimódinak tartották ezeket az úgynevezett „nerd szemüvegeket”, de ma kötelező viselet a divatrajongók, sztárok és kreatív beállítottságúak körében. A szemüveg, amelyre mindig egyszerűen csak „szarukeretes szemüvegként” utaltak, bármilyen stílushoz megy, függetlenül attól, hogy mennyire feltűnő, extravagáns vagy szexi az a stílus. Azonban később még jobban részletezzük a nerd szemüvegeket.

A divattrendek beállítói között legújabb ötlet a kör alakú szemüveg, amelyet Whoopi Goldberg tesz híressé évek óta. A Beatles rajongók itt közbevethetik, hogy John Lennon is jelentősen hozzájárult az ilyen stílusú szemüveg sikeréhez. De függetlenül attól, hogy műanyagból vagy fémből készül, mondanunk sem kell, hogy kedvelt és divatos kiegészítő. A kerek vagy szögletes kreatív szemüveg tökéletesen illik a 70-es évek stílusát követő trapéznadrágokhoz és rojtos mellényekhez, és ugyanúgy lehet viselni virágmintás ruhákkal, maxi szoknyákkal és forrónadrágokkal. Természetesen a kreatív iparágakban közkedvelt egyszerű, kifinomult és hagyományosan fekete ruhákkal is párosítható.

A vörös szőnyeg: szemüvegek estélyi ruhákhoz

Milyen lehetősége van, ha szemüveget mindenképpen viselnie kell, de olyanra lenne szüksége, ami illik az estélyi ruhájához? Sok sztár keret nélküli szemüveget választ estélyi ruhájához, példa erre Faye Dunaway. Michelle Pfeiffert viszont szarukeretes szemüvegben kapták lencsevégre legalább egy alkalommal, ami tökéletes ellentétben áll finom tulajdonságaival. Amikor a szemüveget estélyi ruhával kombinálja, mindenképpen figyelembe kell vennie, hogy „az ellentétek vonzzák egymást”. Ha a ruha gondosan összeállított és önmagában is szembetűnő, akkor bizonyára ajánlatos szerényebb szemüveg stílust választani – kivéve, persze, ha Sophia Lorenre akar hasonlítani. Ebben az esetben a mottó ez: "Ne legyen szerény, ha van, büszkén viselje". A színésznő imádja a hatalmas, finom kidolgozású szemüvegeket. Azok a nők, akik kedvelik a kosztümöt, jól teszik, ha kerek szemüveggel kombinálják az öltözetüket, mivel ez finomítja szigorú megjelenésüket. Ezzel ellentétben, egy csinos ruhához tökéletesen illik a szögletes szemüveg.

A modell, ami bármihez felvehető: az univerzális szemüveg

Aki a különböző alkalmak és stílusok között röpköd, de ettől függetlenül ugyanazt a szemüveget akarja viselni, örömmel fogja venni a „félkeretes szemüveg” irányzathoz tartozó úgynevezett damilos szemüveget. Ez a modell semmiképpen sem jelentéktelen a többi stílushoz képest, mert mindenkinek jól áll, és bármilyen megjelenés mellett, bármilyen alkalomra felvehető. A félkeretes szemüvegek egészen komolynak tűnnek, ugyanakkor nagyon divatosak.

Nerd szemüveg: egyáltalán nem régimódi

Térjünk vissza a nerd szemüveghez, amelyet korábban már említettünk. Sok sztár számára alapvető divatkellék, és kétségtelenül nagyon népszerű Scarlett Johansson, Britney Spears, Lindsay Lohan és Hugh Grant kedvelői körében. A fekete vagy barna mintázott műanyagkeretek valóban egészen megszokottak a divat világában, de egyúttal divatosak is. Nehezen találna olyan alkalmat vagy ruhát, amihez nem tekintenék megfelelőnek ezt a kiegészítőt. Egyesek annyira rajonganak a szemüvegekért, hogy ha jó a látásuk, akkor dioptria nélküli lencsével készült vagy lencse nélküli nerd szemüveget viselnek.

Ezek a szemüvegek divatos védjeggyé váltak. Kitűnő példa erre a görög énekesnő, Nana Mouskouri. Évtizedek óta fekete, domináns szemüvegéről ismert, amit romantikus stílusú ruhákkal és elegáns estélyikkel kombinál. Fiatalabb korában kigúnyolták, amiért állítólag ódivatú szemüvegkereteket visel. Ma már csak újítónak tekinthető, mert a meglehetősen komoly megjelenésű és fekete modell, amit ő visel, jól beilleszthető a nerd szemüveg kategóriába. De kérem, bocsássák meg, hogy csak egy szemüvegről beszélek, mert a nemzetközi sztárnak természetesen több szemüvege van. Az a hír járja, hogy az énekesnőnek több mint 100 különböző modellje van ilyen stílusú szemüvegekből.

Stílustippjeink:

  • Az ellentét mindig jó dolog. Ez azt jelenti, hogy a romantikus stílusú, selyemből készült ruhák jól néznek ki a szarukeretes szemüvegekkel, míg a komolyabb megjelenésű öltözéknek előnyére válik a kerek, hippi stílusú szemüveg lágysága. 
  • Mutassa meg a valódi színeit! Egy lila blúzt miden bizonnyal lehet viselni világos piros szemüveggel! Legyen óvatos azonban, amikor pasztellszíneket visel. Ilyen esetben csak fekete, barna vagy hasonló pasztellszínű fém vagy műanyag keret alkalmazható. 
  • A feltűnő formatervezésű szemüvegek nagyon nehezen kombinálhatók a különböző külsőkkel. Legjobb, ha egy színhez ragaszkodik, amikor kiválasztja, mit vegyen fel.
  • Legyen óvatos a szélsőségekkel! A bonyolult díszekkel, nagy ívekkel vagy méretes csavarokkal ellátott szemüveg önmagában is eléggé szembetűnő. Az ilyen szemüveghez legjobban az egyszerű ruházat illik, nehogy „extravagáns” legyen a megjelenése.
  • Minden alkalomra megfelelő: a keret nélküli, fémkeretes vagy szarukeretes szemüvegek mindenhez mennek, és minden alkalomra megfelelőek. Tippünk: válasszon ilyen modellt, amikor először vásárol szemüveget, hogy legközelebb más fajtával kísérletezhessen.

 

Image: © Jane Doe - Fotolia.com

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Ívelt, vékony vagy színes: A ZEISS lencsék mindig minden kritériumnak megfelelnek! Divatos keret és precíziós szemüveglencse? Ez a kihívás a legkiemelkedőbb optikai szaktudást teszi szükségessé.

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags:

Egyszerűség és elegancia: LINDBERG szemüvegkeretek ZEISS napszemüveglencsékkel – egy nyári sláger A JOBB LÁTÁS megkérdezte a LINDBERG keretek gyártóját, hogy mi teszi különlegessé a LINDBERG napszemüvegeket.
Tippjeink a pihentetőbb nyaraláshoz Amit a szemüvegviselőknek tudniuk kell nyaralásuk előtt

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags:

Keretek egy lépéssel a trend előtt Mit rejt az idei keretdivat? És mihez illenek a legjobban?

Kapcsolódó termékek