Sminkelési tippek olyan nőknek, akik szemüveget és kontaktlencsét viselnek

Trükkök a kiváló szemsminkhez, amely öltözteti szemeit a szemüveg mögött.

Sok nő, aki szemüveget és kontaktlencsét visel, ismeri a problémát: meglehetősen nehezen lehet művészi szemsminket készíteni, ha valaki szemüveget visel. Nem csak a szemüvegkeretet kell figyelembe venni, a korrigált látásprobléma típusa is fontos szerepet játszik. A szemei túl kicsinek vagy túl nagynak tűnhetnek, a szemsmink zavaró lehet, vagy a bőrön lévő sminkfoltok jobban látszanak a szemüvegen keresztül. Hogyan tudjuk kezelni ezeket a problémákat?

Tulajdonképpen a szemüveg szép és divatos kiegészítő lehet. Azonban különösen azok a nők, akiknek erős lencsét kell viselniük, találják kihívásnak a szemüveg és a smink összehangolását. Íme néhány tipp azoknak a hölgyeknek, akik ezzel a problémával küzdenek.

Az első dolog, amit figyelembe kell vennie, a megfelelő alapozó használata az arcon. Bizonyosodjon meg arról, hogy a sminkje törlés- és vízálló, hogy ezáltal ne alakuljanak ki csúnya, látható vonalak a szemüveg alatt és az orr oldalán. Mivel a szemüvegkeret gyakran vet árnyékot az arcra, segít, ha olyan alapozót használ, amely egy árnyalattal világosabb, mint az Ön természetes bőrszíne ezeken a területeken. Vigyen fel egy vékony réteget a szemhéjra és a szemek alá. Ha a bőre hajlamos a zsírosodásra, könnyű púder használata segít csökkenteni a fényes területeket a T-zónában (homlok, orr és áll).

Azoknak a nőknek, akik szemüveget viselnek, különös figyelmet kell fordítaniuk a szemük sminkelésére. Ha az Ön látása szemüveg nélkül nagyon homályos, érdeklődjön optikusánál az úgynevezett smink szemüvegekről. Ezek a szemüvegek lehetővé teszik az Ön számára, hogy külön-külön felhajtsa a lencséket. Így az egyik szeme nagyon jól lát, míg felviszi a sminket a másikra. Természetesen használhat sminktükröt is, nagyító hatású tükörrel. Ez egy másik módja a szemsmink felvitelének, egyszerűbbé tételének, és nagyszerű utazáshoz is.

Sminkelési tippek távollátó hölgyeknek, akik szemüveget viselnek (pluszos lencsék)

Különösen azok a nők ismerik a nagymértékben felnagyított szemek problémáját, akik erősen távollátók és pluszos lencséket viselnek. Ennek a hatásnak a kompenzálására használjon ügyes sminkelési technikát. A távollátó hölgyek, akik szemüveget viselnek, használjanak sötét, matt szemhéjfestéket (barna, szürke, vagy zöld árnyalatokat) a szemük vizuális kicsinyítéséhez. A folyékony vagy krémes állagú szemhéjfesték jobb az Ön számára, mint a por alapú változat, mert a szemüveg felnagyítja a kis, laza színrészecskéket, melyeket a por tartalmaz. Tartózkodjon a fényes vagy csillogó szemhéjfesték használatától, mivel ezeket a hatásokat a lencsék szintén kiemelik.

A szemhéjfestéket a szem belső sarka felől a külső felé vigye fel, anélkül, hogy túlmenne a szemhéj határvonalán. A szemhéj széleit sötét szemhéjtus vagy ceruza használatával hangsúlyozza. Ezáltal a szeme kisebbnek fog tűnni. Mindent nagy gonddal vigyen fel, mivel a szemüvege nagyító hatása a sminkje hibáit még inkább láthatóvá teszi. Felülre ne tegyen túl sok szempillafestéket, és alul ne használja, vagy csak nagyon keveset vigyen fel belőle.

Unflattering google eyes effect.
Unflattering google eyes effect.

Sminkelési tippek rövidlátó hölgyeknek, akik szemüveget viselnek (mínuszos lencsék)

A szemüveget viselő rövidlátó hölgyek pontosan az ellenkező problémával találják szemben magukat. Sajnos a szemüvegük miatt a szemük kisebbnek tűnik. Következésképpen a rövidlátó hölgyeknek kerülniük kell a sötét szemhéjfestéket, és a vastag szemkontúrt. Válasszanak világos és csillogó színeket, például rózsaszínt, levendulát, bézst, világosszürkét vagy fehéret.

Unflattering minimise effect.
Unflattering minimise effect.

Hogy a szeme tágra nyíltnak tűnjön, a szem belső sarkában használhat világosabb színű szemhéjfestéket, és a szemhéj közepétől válasszon egy kicsit sötétebb árnyalatot. Vigye fel végig kifelé a külső sarok felé, és tegye fokozatosan sötétebbé.

A belső szemhéjra válasszon fehér szemkihúzót. Ha jobban szereti a szemceruzát, válasszon világosabb árnyalatot, például szürkét vagy barnát, és a szemkihúzót csak a szem szélességének utolsó harmadától használja a külső sarok felé. Használjon sok szempillafestéket, hogy tovább növelje a szem méretét.

Néhány általános tipp

A polarizált lencsék és a színezett lencsék hajlamosak arra, hogy tompítsák a színeket, ezért vastagabban vigye fel a szemére a sminket.

Figyeljen arra, hogy a szemöldökét a szemüvegkerethez igazítsa. A fölösleges szálakat rendszeresen szedje ki, de ne menjen túl messzire – az aktuális trend a szép, természetes külsőt követeli meg. A szemöldöke kiemelésére használhat szemkihúzót is. Azonban figyeljen arra, hogy a választott szín ne legyen túl sötét.

A kontaktlencsét használók mindig tegyék be a lencsét, mielőtt felviszik a sminket. Ez megakadályozza, hogy a smink részecskéi bejussanak a lencse alá, ami a szem könnyezését okozhatja, és lefolyhat a smink. Mivel a por hajlamos arra, hogy bekerüljön a szem és a lencsék közé, a kontaktlencsét viselőknek feltétlenül folyékony vagy krémalapú szemhéjfestéket kell választaniuk. Szemkihúzót inkább a szemhéj felső részén használjon, ne az alsón, mert az szintén bejuthat a lencsék alá. Ez megakadályozza a szem viszketését, könnyezését és az irritációt.

Néhány tipp az ajak sminkeléséhez: ha Ön díszített vagy színes keretet visel, finomabb színű rúzst vagy szájfényt használjon. Ha a szemüvege kevésbé hangsúlyos, klasszikus kinézetű, feltétlenül válasszon határozottabb színű rúzst.

Természetesen tehet valamit annak biztosítása érdekében is, hogy a lencséi soha ne tűnjenek túl vastagnak. A modern, magas törésmutatójú anyagok lehetővé teszik az erős dioptriás szemüveget viselő nők számára, hogy véknyabb, divatos lencséik legyenek (Magas törésmutató), és a megjelenésük nagyon természetes legyen.

Modern high refractive materials allow small glasses.
Modern high refractive materials allow small glasses.
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Így készül a napszemüveg Milyen lépésekből áll a napszemüveggyártás? Ismerje meg, milyen alapanyagokat használunk a napszemüveggyártásban, és hogyan keltik életre az ötleteiket a tervezők!

Életmód + divat 2018.07.03.

Tags: Napszemüvegek

A divatos napszemüveg története Minden évtizedet igen egyedi stílus jellemez.

Életmód + divat 2018.07.03.

Tags: Napszemüvegek

Gyorsan sötétedik. Gyorsan világosodik: fényre sötétedő lencsék a ZEISS-től Szabadban vagy zárt helyiségben: 24 órán át kitűnő látás a ZEISS által gyártott PhotoFusion fényre sötétedő lencsékkel

Életmód + divat 2017.11.24.

Tags: Napszemüvegek

Ívelt, vékony vagy színes: A ZEISS lencsék mindig minden kritériumnak megfelelnek! Divatos keret és precíziós szemüveglencse? Ez a kihívás a legkiemelkedőbb optikai szaktudást teszi szükségessé.

Életmód + divat 2017.10.16.

Tags:

Kapcsolódó termékek