Szemüvegben nyáron

10 tanács, hogy idén nyáron se okozzon kellemetlenséget a szemüveg.

Ha nyár, akkor napszemüveg. A rossz és kényelmetlen látás egy bosszantó szemüvegben viszont nem üdítő. A ZEISS tanácsai segítenek, hogy idén nyáron se okozzon kellemetlenséget a szemüveg.

1//

Divatos napszemüveg

Mire jó egy divatos napszemüveg, ha nem jól látunk benne? Szerintünk a dioptriás napszemüveglencse a nyár elengedhetetlen kelléke. Sok optika kínál nagyszerű akciókat második szemüveg vásárlása esetén – amiben lehet akár a nyolc trendi DuraVision® Mirror tükrös réteg egyikével ellátott ZEISS színezett napszemüveglencse is. Napszemüveg vásárlásakor fontos odafigyelnünk arra, hogy a keret jól illeszkedjen arcformánkhoz és tökéletesen be legyen állítva.

2//

Szemüveg le, napszemüveg fel...

Szemüveg le, napszemüveg fel, napszemüveg le, szemüveg fel... És mi legyen a másik szemüveggel? Nyáron igazi nyűg, ha folyton cserélgetnünk kell a szemüvegeinket. Ezért javasoljuk, hogy egy mindenhez ideális szemüveget használjon, amely 100%-os UV védelmet is nyújt: egy modern fényre sötétedő lencséjű szemüveg egész évre tökéletes megoldás. Modern színeiknek és gyors reakciójuknak köszönhetően az ilyen szemüvegek nagyon kellemes viseletet jelentenek.

Sötét és sötétebb – változó fényviszonyokhoz alkalmazkodó intelligens napszemüveglencsék.
Melyik a kedvenc színe és stílusa?


3//

Egy pehelykönnyű műanyag lencse

A nyár a pihenésé. Lenge ruhák, könnyű ételek és italok. Nem illik a képbe egy nehéz lencse. Egy pehelykönnyű műanyag lencse legalább olyan könnyed, mint egy pohár pezsgő.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

4//

Pehelykönnyű ruházat és szemüveg

Pehelykönnyű ruházat és szemüveg – ez a nyerő kombináció a barátokkal és családdal töltött nyáresti pihenéshez. Próbálja ki látszerészénél a fúrt, titán, pehelykönnyű műanyag és a hajlékony kereteket! Semmi sem lehetetlen!

5//

A szemüveg lecsúszik

Senki sem szeret izzadni a párás, meleg nyári napokon. Teljesen kiborító tud lenni, ha a szemüveg lecsúszik, bepárásodik vagy nyomot hagy az orrunkon. Ilyen esetben mindenképp forduljon látszerészéhez, aki beállítja szemüvegét!

6//

ívelt sportszemüvegekhez

Süt a Nap! Húzzon tornacipőt, pattanjon fel biciklijére, mozogjon és érezze, ahogy izmai dolgoznak! De mindenképp viseljen optimális látást biztosító robusztus sportszemüveget! Magas dioptriák esetén is van megoldás ívelt sportszemüvegekhez, amelyek éles látást nyújtanak még a periférián is. És ne feledje: egy fejpánt vagy egy sisak védheti szemeit az izzadtságcseppekkel szemben.

7//

Elsőrangú réteg, amelytől a lencse kemény, könnyen tisztítható és ellenáll a szennyeződésekkel szemben

Napszemüvegünkre nem vigyázunk annyira. Tok nélkül tesszük a táskánkba, pólónkra akasztjuk vagy a fejünk tetejére toljuk. Ilyenkor sérülhet a lencsén lévő réteg. A lencsén lévő apró karcok pedig zavaróak lehetnek napsütésben. Egy elsőrangú réteg, amelytől a lencse kemény, könnyen tisztítható és ellenáll a szennyeződésekkel szemben garantálja, hogy napszemüvegünk hosszú ideig éles látást biztosítson számunkra.

8//

Szemüveglencse tisztításához való

Ha vízcseppek, hajlakk vagy egy kutyapuszi kerül a lencsénkre, mindenképp nedves törlőkendővel próbáljuk eltávolítani! És lehetőleg olyannal, ami kimondottan szemüveglencse tisztításához való – például ZEISS nedves törlőkendővel. A szemüveglencse meg fogja hálálni a törődést.

9//

Progresszív lencsét

Tudta, hogy napszemüvegébe is kérhet progresszív lencsét? A speciális ZEISS technológiának köszönhetően pontosan ugyanúgy érhető el a közeli rész, mint a hagyományos szemüvegnél.

10//

Kontaktlencsék

UV-védelmet nyújtó kontaktlencsék is léteznek, de fontos, hogy akkor is viseljünk napszemüveget, ha ilyet használunk, mivel a kontaktlencse nem fedi a szaruhártya teljes felszínét!

Images: ©stock.adobe.com

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Gyors sötétedés. Gyorsan kivilágosodik: modern fényre sötétedő lencse A ZEISS PhotoFusion X fényre sötétedő lencsével a nap 24 órájában kitűnő látásban lehet része kint a szabadban, és beltérben is

Életmód + divat 2022. szept. 16.

Tags: Napszemüvegek

Fényre sötétedő lencsék a kényelmesebb látás, a rugalmas használat és a szem védelme szolgálatában 10 tipp a JOBB LÁTÁS-tól: kiknek ideálisak a ZEISS fényre sötétedő szemüveglencsék, és mikor érdemes viselni őket?

Életmód + divat 2022. szept. 16.

Tags: Napszemüvegek

Így készül a napszemüveg Milyen lépésekből áll a napszemüveggyártás? Ismerje meg, milyen alapanyagokat használunk a napszemüveggyártásban, és hogyan keltik életre az ötleteiket a tervezők!

Életmód + divat 2018. júl. 3.

Tags: Napszemüvegek

A divatos napszemüveg története Minden évtizedet igen egyedi stílus jellemez.

Életmód + divat 2018. júl. 3.

Tags: Napszemüvegek

Kapcsolódó termékek