Szupervékony, szuperkönnyű lencse, amely kiváló látást biztosít

A középvastagság-optimalizálás még jobbá teszi a szemüveglencséket: lássunk jobban, és nézzünk ki még jobban.

Azok, akik új szemüveget szeretnének választani, többre vágynak, mint egy pusztán stílusos darabra – mindenekelőtt a lehető legnagyobb viselési kényelemre vágynak. A műanyag szemüveglencséknek köszönhetően a modern lencséknek szinte alig van súlya. Többé nem hagynak zavaró nyomot az orron. A szemüvegviselőknek nem kell többet a nehéz szemüvegek által okozott súlyos fejfájástól szenvedniük – hála a megfelelően beállított szemüveglencséknek. A legújabb fejlesztések még több jó hírrel szolgálnak számunkra: köszönhetően a középvastagság-optimalizálásnak, most a még vékonyabb szemüveglencsék is elérhetővé váltak, miközben a minőség terén sem kell kompromisszumot kötnünk.

Szemüveglencsék, amelyek leginkább az üvegtégla vastagságához hasonlítottak – nos, szerencsére mindez már a múlté. Az optika terén szembetűnő a haladás egy számítógép által vezérelt módszernek köszönhetően, melynek neve OPTIMA. Ez a folyamat lehetővé teszi a szemüveglencsék látható szélének és a középvastagságának csökkentését a technikailag megvalósítható minimumszintre.

Jó hír: az OPTIMA-val a szemüveglencséket gyakran sokkal vékonyabbra is le lehet gyártani, mivel pontosan a kiválasztott szemüvegkeret alakjához kerülnek kiszámításra.

A középvastagság optimalizálásának legfontosabb előnye: a szemüveglencse alapvetően vékonyabb. Természetesen ezt anélkül valósítják meg, hogy módosítani kellene a lencse dioptriás vagy prizmatikus hatását. Az ilyen szemüveglencsék egy fontos szempontból különböznek a hagyományos lencséktől: ahelyett, hogy olyan kerekre gyártanák őket, mint egy cső, a végső szemüveglencse alakjához igazítják őket. Mindez lehetővé teszi, hogy a lencsét olyan vastagra, vagy épp vékonyra csiszoljuk, amennyire szükséges.

A következő tényezők fontos szerepet játszanak:

  • A szemüveglencse alakja és nagysága
  • A keret típusa: teljes keret, damilos vagy keret nélküli szemüveg
  • Centrálási adatok
  • Szemüveglencse alapanyaga
  • Dioptriás és prizmatikus hatás
  • A szemüveglencse típusa (egyfókuszú, bifokális, trifokális vagy progresszív lencse)

Az OPTIMA éppen ezért egy nagyszerű megoldást jelent, ha egy legalább 0,5 mm-es vastagságcsökkentést érünk el a rendelkezésre álló keret-, valamint centrálási adatok figyelembevételével. Valamennyi OPTIMA megrendelésnél a ZEISS rendszere ellenőrzi, hogy ez a célkitűzés elérhetőe.

Vékony és könnyű szemüveglencsék

1.5

0%

1.5

0%

1.6

20%

1.6

20%

1.7

35%

1.67

40%

1.9

40%

1.74

50%
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Ívelt, vékony vagy színes: A ZEISS lencsék mindig minden kritériumnak megfelelnek! Divatos keret és precíziós szemüveglencse? Ez a kihívás a legkiemelkedőbb optikai szaktudást teszi szükségessé.

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags:

Tippjeink a pihentetőbb nyaraláshoz Amit a szemüvegviselőknek tudniuk kell nyaralásuk előtt

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags:

Maximális komfort az ultravékony, szuperkönnyű szemüvegekkel A kevesebb néha több! Az alábbi tippeket követve szuperkönnyű szemüveglencsékhez és keretekhez juthat.
Mini stíluskalauz, amely a végletekig mehet: szemüveg és divat – verhetetlen csapat Ezek az ötletek garantálni fogják, hogy minden alkalommal magára vonja a figyelmet

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags: Szemüveg divat

Kapcsolódó termékek