Minden, amit a ZEISS precíziós szemüveglencséiről tudnia kell

A jobb látás éles látást jelent. A ZEISS már több mint 160 éve egyet jelent ezzel. A lencsén elhelyezett diszkrét lézergravírjellel a ZEISS kimagasló precizitást és minőséget garantál. Annak érdekében, hogy új szemüveglencséi a mindennapjai során előforduló összes szituációban megbízhatóan helytálljanak, összegyűjtöttünk néhány információt és tanácsot Önnek. Amennyiben szemüveglencséivel kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, ZEISS optikusa örömmel segít Önnek szakértői tanácsaival.

Az ígéretünk

Ez a jelölés garantálja Önnek a kimagasló minőséget.

A lencsén ez a diszkrét "Z" lézergravírjel garantálja ZEISS precíziós szemüveglencséjének eredetiségét, ennek következtében az optimális viselési komfortot is.


Ez a prémium minőség a kiváló technológiai szakértelem eredménye.

 • Az alapanyag tisztaságát innovatív szűrőtechnológiák biztosítják.
 • A prémium minőséget a szigorú minőség-ellenőrzés garantálja. 
 • Az optimális fényáteresztésről a nagy teljesítményű antireflex réteg gondoskodik.


A lencsék kiváló minőségének bizonyítékaként minden Zeiss márkanév alatt gyártott szemüveglencsénkbe belegravíroztuk a védjegyünknek számító Z szimbólumot. A szemüveglencse formára csiszolása és keretbe való behelyezése után előfordulhat, hogy a gravírjel kívül esik a kereten. Amennyiben hiányozna ZEISS szemüveglencséjéről a Z gravírjel, kérje optikusától a minőségi tanúsítványt.

Tisztítás

A szemüveglencsék helyes tisztítása

Csak egy pillanat műve: hirtelen zsíros ujjlenyomat bukkan fel szemüveglencséjén, a kosztól és a portól rosszabbul lát vagy a vékony nedvességrétegtől bepárásodik a szemüvege.

Mitévő legyen?
Szemüveglencséi tisztításához először is használjon mikroszálas törlőkendőt (pl. a ZEISS-től)! Ezek anélkül távolítják el a zsíros szennyeződéseket és a nedvességet, hogy megkarcolnák a szemüveglencséit vagy foltot hagynának rajtuk. A tisztítás során először öblítse le szemüvegét folyó vízzel, hogy eltávolítsa a koszt és a port. Ezután használjon pH-semleges mosogatószert, majd öblítse le ismét, végül finoman törölje szárazra a lencséket egy mikroszálas törlőkendővel (soha ne dörzsölje őket erősen)!

Tanács:
A mindennapi ápoláshoz praktikus segítséget nyújtanak a speciális szemüveglencse-tisztító megoldások (kaphatóak spray vagy nedves törlőkendő formájában pl. a ZEISS-től). Ezek alaposan tisztítják lencséit anélkül, hogy kárt tennének bennük. Antisztatikus hatásuknak köszönhetően segítenek, hogy lencséi hosszabb ideig tiszták maradjanak, mivel nem vonzzák annyira a koszt és a port. Ha egyszer már megjelentek, a karcokat nem lehet eltüntetni sem az üveg, sem a műanyag lencsékről, így a legjobb, ha megelőzzük kialakulásukat.

Tisztítási javaslat:
A mikroszálas törlőkendőket maximum 40°C-on mossuk, ne használjunk öblítőt, mivel ellenkező esetben nyomot hagyhatnak a szemüveglencsén a következő tisztítás során.

Szállítás

Szemüvegének is saját otthonra van szüksége. A legjobb hely a szemüveg számára egy kemény tok, amikor nem viseli. Ha leteszi valahova, és nincs a közelben kemény tok, akkor győződjön meg róla, hogy biztonságos helyre tette, valamint hogy a lencsék mindig felfelé néznek.

Ne feledkezzen meg róla, hogy a műanyagból készült szemüveglencséket nem szabad magas hőmérsékletnek vagy nagy hőmérséklet-ingadozásnak kitenni. Ezek negatívan befolyásolhatják a réteg (például az antireflex réteg) élettartamát. Az extrém hőmérséklet-ingadozás repedéseket is okozhat az alaplencse és a réteg eltérő szerkezetéből adódóan. Azonban fagypont alatti téli időjárási körülmények között eddig még nem figyeltek meg negatív hatást a ZEISS lencsék esetében.

Ne feledje:
A 80°C fölötti hőmérséklet még a legellenállóbb szemüveglencsében és keretben is kárt tesz. Szaunában, a nyári napon vagy az autó műszerfalán eltöltött hosszú idő nem tesz jót sem a toknak sem a szemüvegnek.

GYIK

1. Mit kell tudnom az új progresszív szemüvegemhez való hozzászokásról?

A legtöbb viselőnek nem akad nehézsége a ZEISS progresszív szemüveglencséivel vagy csak rövid időre van szüksége a megszokásukhoz. Segít, ha folyamatosan viseljük az új szemüveget, és az alábbiakat észben tartva "gyakorolunk" egy kicsit.

Először fejünket viszonylag egyenesen tartva olvassuk a szöveget, majd lassan vigyük lejjebb tekintetünket. Ezután tisztán fogunk látni a lencse alsó részén keresztül. Amikor oldalra fordítjuk a fejünket, a szöveg lassan kikerül a fókuszból. A progresszív lencsék oldalsó részei tájékozódási célt szolgálnak, az éles látáshoz egyenesen nézzünk előre a szövegre. Amikor tekintetünket ismét felemeljük olvasás után, akkor a progresszív lencsék távoli zónáján nézünk át és a távolban látunk élesen tárgyakat. Nézzünk ki az ablakon és döntsük hátra fejünket. A kép homályossá válik, mivel már nem a lencse távoli zónáját használjuk. Mozdítsuk fejünket ismét a normál helyzetbe, és ismét élesen fogunk látni.  Tudjon meg többet!

Nézzünk valamit a köztes tartományban, például egy számítógép képernyőjét. Ha fejünket enyhén felfelé vagy lefelé mozdítjuk, hamar megtaláljuk a lencse adott távolságnak megfelelő területét. Egy rövid gyakorlás után automatikusan a lencse megfelelő részén fogunk átnézni.

Ezt is érdekesnek találhatja: ZEISS Officelens

2. Miért bajlódok az új progresszív szemüvegemmel?

Általában? Azoknak az embereknek, akik korábban nem hordtak szemüveget vagy progresszív szemüveget, kicsit több időre van szükségük, hogy hozzászokjanak.

A progresszív szemüveglencsék segítségével minden távolságra jól láthatunk. Az eltérő távolsághoz tartozó zónák között folytatólagos átmenet van, aminek köszönhetően minden egyes részletet a közelben és a távolban is a kép ugrása nélkül láthat. A megszokási időszakban folyamatosan viselje szemüvegét!

A progresszív szemüvegre való váltás akkor is nehézkes lehet, ha hosszabb ideig voltak látásproblémái, de nem viselt szemüveget. Az agy látóközpontjának is hozzá kell szoknia eleinte az új körülményhez.

Ha ennek ellenére továbbra sem elégedett, és látása nem javul, ellenőriztesse szemüveglencséit optikusával, hogy meggyőződjön róla, hogy a korrekciójának megfelelő dioptriával készültek-e, és a szemüveglencsék helyesen vannak-e centrálva.

Ezt is érdekesnek találhatja: Tanácsok a progresszív szemüveglencsék nagyobb viselési komfortja érdekében. 

3. Miről ismerem fel a ZEISS márkázott szemüveglencséket?

Kiszállítás előtt az összes ZEISS márkázott szemüveglencsét ellátjuk a ZEISS minőség jelével, a Z gravírjellel. Bifokális, trifokális és progresszív szemüveglencséknél ezt a márkajelzést úgy helyezzük el, hogy a becsiszolás után is minden valószínűséggel látható maradjon. Az egyfókuszú szemüveglencsék becsiszolásához szükséges becsiszolási és centrálási adatok miatt előfordulhat, hogy a márkajelzés becsiszolás után már nem lesz látható a szemüveglencsén.

A Z gravírjel garantálja a ZEISS szemüveglencsék magas minőségét, és azokat a fontos jellemzőit, amelyek megkülönböztetik a márkajelzés nélküli szemüveglencséktől.

A ZEISS Vision Care DIN EN ISO 9001/2000 tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez a tanúsítvány jóval túlmutat a CE jelölés törvény által előírt minimális követelményein, valamint magas minőségi szabványokat tartalmaz a termékre nézve, és kimondottan szigorú követelményeket támaszt az alkalmazottak alkalmasságával szemben. Ezenfelül a ZEISS a gyártási folyamatok során válogatott belső teszteket folytat le.

Garantáljuk, hogy az optimális képalkotás fontosabb minden egyéb termékelőírásnál.

A ZEISS szemüveglencséinek terjesztése során biztosítjuk, hogy kizárólag szakképzett optikusok végzik a becsiszolást.

A Z gravírjel egy érintkezésmentes folyamat során kerül lézerrel a lencse hátsó felszínére pontosan meghatározott távolságban az optikai referencia ponttól. A lézer olyan hullámhosszon üzemel, amely csak kis mértékű behatolást tesz lehetővé, hogy a gravírjel látható legyen a külső szemlélő számára, de ne zavarja a szemüveg viselőjét a szemüveg használata közben.

4. Milyen garanciális szolgáltatásokat nyújt a ZEISS?

A garancia az összes márkajelzéssel ellátott szemüveglencsére kiterjed. Amennyiben a szemüveg megvásárlását követő három hónapon belül elégedetlen szemüveglencséi optikai teljesítményével, kicseréljük őket egy pár más típusú, azonos dioptriájú szemüveglencsére a ZEISS kínálatából. Ettől függetlenül az aktuális 24 hónapos gyártói garanciánk természetesen minden ZEISS szemüveglencsére érvényes.

Ha azonos értékű csere nem lehetséges, magasabb értékű termék esetén többletköltség jelentkezhet. A garancia nem vonatkozik esztétikai vagy súlyra vonatkozó okokból vagy nem megfelelő használatból adódó cserére. 

Hogyan tud segíteni nekem a ZEISS a garanciális problémámmal kapcsolatban?
Kérjük, lépjen kapcsolatba optikusával. Ő tud Önnek megfelelő segítséget nyújtani.  

5. Vásárolhatok szemüveglencsét közvetlenül a ZEISS-től?

A ZEISS termékeit kizárólag optikusokon keresztül értékesíti.

Információs progresszív

A progresszív szemüveglencsék négy zónára oszthatóak

A progresszív szemüveglencsék négy zónára oszthatóak

 1. Távoli zóna
  A lencse azon része, amely személyes dioptriájának megfelelően készült, hogy kitűnő távoli látásban lehessen része.
 2. Köztes tartomány
  A lencse azon része, amely személyes dioptriája alapján készült, hogy kitűnő látásban lehessen része a köztes tartományban, mint például számítógépes munka során.
 3. Tájékozódási zónák
  A lencse periférián lévő részei a tájékozódást szolgálják.
 4. Olvasórész
  A lencse azon része, amely személyes dioptriájának megfelelően készült, hogy kitűnően láthassa a közeli tárgyakat.

 

Optimális látás távolra a szemüveglencse felső részén, a távoli zónán keresztül.
Optimális látás távolra a szemüveglencse felső részén, a távoli zónán keresztül.
Optimális látás távolra a szemüveglencse felső részén, a távoli zónán keresztül.
Optimális látás távolra a szemüveglencse felső részén, a távoli zónán keresztül.
Optimális látás közeli tárgyakhoz a szemüveglencse alsó részén, az olvasórészen keresztül.
Optimális látás közeli tárgyakhoz a szemüveglencse alsó részén, az olvasórészen keresztül.

Az optimális látáshoz fontos, hogy a progresszív szemüveglencse megfelelő részén nézzünk át.

 1. Optimális látás távolra a szemüveglencse felső részén, a távoli zónán keresztül.
 2. Optimális látás a köztes távolságban a szemüveglencse középső részén, a köztes zónán keresztül.
 3. Optimális látás közeli tárgyakhoz a szemüveglencse alsó részén, az olvasórészen keresztül.

 

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Kezdje itt az online vizsgálatot Végezze el az Online Látásellenőrzést és ellenőrizze látásának minőségét!
Látásproblémák felismerése Rövidlátás, távollátás, asztigmia és így tovább: Melyek a tipikus látásproblémák és hogyan lehet őket korrigálni?
A szemüveg története A kezdeti „olvasókövektől” a divatos kiegészítőkig
Látásjavító segédeszközök munkavégzéshez: Amikor a jobb látás egyszerűen nem elég ZEISS precíziós nagyítók azok számára, akiknek élesen kell látniuk a részleteket a munkájuk során

Kapcsolódó termékek