Jobb életminőség és nagyobb függetlenség: jobb látás a nagyító látásjavító eszközökkel

Milyen lehetőségek vannak, amikor már a szemüveg sem elég?

Akár betegség, akár baleset vagy kor miatt következik be, a gyengénlátás olyan dolog, ami bármelyikünknél bármikor előfordulhat. Az egyénhez igazított látásjavító eszközök segíthetnek a viselőjüknek, hogy jobban lássanak, normálisan és önállóan éljék az életüket.  

Szeretnénk tájékoztatást adni arról, hogy a korszerű látásjavító eszközök mit tudnak tenni, illetve mit kell tenniük, milyen szempontokra kell különösen figyelni a megvásárlásukkor, és milyen alternatívák léteznek.

Legtöbb ember a nagyító használatához folyamodik, amikor a látása annyira elromlik, hogy már a szemüveg sem elég az olvasáshoz vagy a hobbija élvezéséhez. De még az egyszerű nagyítók esetén is nagy minőségi eltérések vannak az olcsóbb modellek és a szakképzett optikus által speciálisan kiválasztott termékek között. Ezért valóban fontos először megismerkedni a látásjavító eszközökre vonatkozó minőségi kritériumokkal.

Alapvető követelmény a szem lehető legjobb látási teljesítményének elérése és a kényelmes használat

A ZEISS legfőbb célja, hogy a lehető legjobb látási teljesítményt érje el minden felhasználó, az elvégzendő feladat és a helyzet követelményeivel összhangban. Ezen túlmenően fontos a látásjavító eszközt a viselő látóképességeinek megfelelően kiválasztani, hiszen könnyen és erőfeszítés nélkül kell tudnia használnia. A ZEISS ezért nagy jelentőséget tulajdonít a könnyű használatnak.

A látásjavító eszközök minőségi kritériumai

A képminőség és a látómező mérete alapvető tényezők, amelyek meghatározzák a látásjavító termék minőségét. A ZEISS kiváló képminőséget és ugyanakkor a lehető legnagyobb látómezőt kínálja. Mivel a látómező a nagyítás növekedésével csökken, különösen fontos, hogy a lehető legjobb optikát válasszuk ki, de a szükséges legkisebb nagyítással. Ez az egyetlen módja, hogy elkerüljük a szem gyors kifáradását.

A látásjavító segédeszközökhöz keménylakk bevonattal ellátott műanyag lencsék ajánlottak az optimális karcolás és törés elleni védelem biztosítása érdekében. A ZEISS tükröződéscsökkentő bevonatokat is kínál, amelyek még jobban javítják a látáskomfortot.

A látásjavító segédeszközöket világító rendszerrel is fel lehet szerelni. Az idősebb embereknek különösen több fényre van szükségük, hogy jobban lássanak.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Milyen látásjavító eszközök kaphatóak?

1. Nagyítók

Klasszikus látásjavító termékek. Maximum 20 dioptriás kézi nagyítók, és akár 40 dioptriás zsebnagyítók is használatosak.

Világítással ellátott nagyítók a Carl Zeiss Vision-től:

Hand-held magnifiers from ZEISS

Egyszerű és célszerű, mégis egyénre szabott: mindenekelőtt az optika kialakítása határozza meg, hogy valóban jobb látásnak örvendhet-e. A ZEISS kézi nagyítói kiváló minőségű aszférikus lencsék, amelyek keménylakk védőréteggel készülnek. Ezek a lencsék kaphatók többrétegű, széles spektrumú tükröződéscsökkentő bevonattal is. A bevonat segíti a látást olyan feladatoknál is, amelyeknél a precizitás feltétlenül szükséges. A keménylakk védőbevonat – amely széria tulajdonság – hozzájárul az eszköz tartósságához és növeli a lehetséges használati területeket.

Világítással ellátott nagyítók a Carl Zeiss Vision-től:

Az olvasás kétszer olyan nehéz kedvezőtlen fényben: gyengébb kontrasztnál a látás minősége csökken. A világítással ellátott zsebnagyítók és állványos nagyítók pótolják a hiányzó fényt. Az alacsony fogyasztású és hosszú élettartamú homogén LED megvilágítás különösen előnyös.

Zsebnagyítók a Carl Zeiss Vision-től:

Egyszerűen tegye zsebre, és lásson jobban, miközben úton van:precíziós munka, legfinomabb részletek felismerése – ezek olyanfeladatok, amelyekkel bármelyikünk szembenéz a mindennapi élet során. ACarl Zeiss kiváló minőségű zsebnagyítókat kínál, amelyek még a legkisebbzsebben is elférnek, és a modelltől függően 3-szorostól 10-szeresnagyítást biztosítanak az egész látómezőben – mindezt ráadásul torzításvagy kromatikus aberráció nélkül.

Bankkártya méretű nagyítók:

Kis méretének köszönhetően a VisuCard® akár a pénztárcájában vagy a tárcájában is elférhet, és a segítségére lehet, amikor szükséges. A keménylakk védőréteg miatt ez a nagyító is ellenálló és tartós.

 

2. Nagyító szemüvegek

látásjavító segédeszközök, amelyek könnyen használhatók.

Nagyító bifokális lencsék a Carl Zeiss Vision-től:

Magnifying bifocals from ZEISS

Egyszerre távolra és közelre. Ahogy a neve is mutatja, ezek a lencsék két dioptriával rendelkeznek egyetlen lencsén belül. A felső résszel a környező dolgokat tudja nézni, az alsó résszel pedig közelre láthat.

3. Távcsőszemüveg rendszerek

Optikai technológia, ami könnyebbé teszi az életet.

Távcsőszemüvegek a Carl Zeiss Vision-től:

Telescopic spectacles from ZEISS

Rugalmasan használható közelre és távolra: a látási teljesítmény részlegesen javítható a távcsőszemüveggel, amelybe nagyító optikai rendszerek vannak beépítve. Elvben ezek a jobb távoli látás érdekében alkalmazott „mini távcsövek”. Egyszerűen csak további nagyító lencséket kell illeszteni a távcsőhöz, és máris használhatja az eszközt közelre nézéshez.

A nagyítókkal a munkatávolság az idő folyamán túl kicsivé válhat, például amikor könyvet olvas. A távcsőszemüvegek újra kényelmes munkatávolságot tesznek lehetővé. A kívánt nagyítás döntő fontosságú az olvasáshoz, és a távcsőszemüvegekkel különösen jól be lehet állítani. Azonban ezek a nagyító látásjavító eszközök csak közepes távolságokra használhatók, például TV nézéshez. Ezeknél a szemüvegeknél gyakran a gyengébb szem el van takarva, és a jobbik szem elé van szerelve egy kis távcső. A ZEISS maximális látómezőt nyújt, ami még komfortosabbá teszi a látást.

Kérjük azonban, ne feledje el, hogy a távcsőszemüvegek csak álló használatra alkalmasak, és mozgás közben nem használhatók, mivel az a szem megerőltetéséhez vezetne.

 

Kézi távcsövek a Carl Zeiss-től:

Hand-held telescopes from ZEISS

A kézi távcsövek nagyobb mozgási lehetőséget kínálnak. A kis dolgok gyakran teszik majdnem lehetetlenné, hogy más emberek segítsége nélkül mozogni tudjon egy csökkentlátó. Egyszerűen nem lehet elolvasni a távoli vagy közeli részleteket, mint például az utcaneveket, házszámokat vagy buszmenetrendeket. A kicsi, alig észrevehető kézi távcső további biztonságot nyújt, amikor a szabadban mozog. Akár a nyakában viseli, akár a kabátja zsebében helyezi el, mindig kéznél van, amikor használni akarja.

A praktikus és vonzó kialakítás mellett nagy látómezővel és természetesen magas minőségű, bevonattal ellátott optikával rendelkeznek.

4. Szűrőlencsék a Carl Zeiss Vision-től

Filter lenses from ZEISS

A szűrőlencsék azok számára jelentenek segítséget, akik érzékenyek a szórt fényre vagy a vakító fényre. Az ilyen helyzetben lévő embereknek a látás még normál megvilágítás esetén is fárasztó lehet.

A speciális szűrőlencséknek nincsenek egységes szabályai, objektív kritériumai. Ehelyett a páciensek, különösen degeneratív szembetegségek esetén, mint a retinitis pigmentosa vagy a diabeteszes retinopátia (cukorbetegségből eredő retinakárosodás), úgy választják ki a megfelelő szűrőlencsét, hogy különböző alternatívákban próbálgatják.

Az optimális lencsét a különböző színekkel biztosított látáskomfort összehasonlításával választják ki. Binokuláris lornyonok vagy szűrő csíptetők kaphatók erre a célra.

Sok páciensnek speciális szűrőlencsékre van szüksége a különböző fényviszonyokhoz. Nekik ezért gyakran több, különböző szűrőlencsével ellátott szemüvegük vagy szűrő csíptetőjük van.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Mindegy, hogy Ön fogorvos vagy kozmetikus – élvezze a tökéletesen éles látást professzionális szemüveggel Néhány tevékenység különleges és nagy teljesítményű szemüveglencsét igényel. Az innovatív ZEISS technika már mikroszkópikus területen is segít a jó látásban.

Kapcsolódó termékek