Mindegy, hogy Ön fogorvos vagy kozmetikus – élvezze a tökéletesen éles látást professzionális szemüveggel

Néhány tevékenység különleges és nagy teljesítményű szemüveglencsét igényel. Az innovatív ZEISS technika már mikroszkópikus területen is segít a jó látásban.

Mire kell ügyelnie ha egy olyan szakmához vásárol szemüveget, ahol elengedhetetlen a részletek látása? Melyik szemüveglencsék a legmegfelelőbbek? Hogyan vásároljunk szemüvegkeretet? Milyen réteget válasszunk? És végül a szemüveg nemcsak a funkcionalitása miatt fontos, a viselőnek tekintélyt és egyéniséget is kölcsönöz.

Mindegy, hogy Ön fogorvos vagy kozmetikus – élvezze a tökéletesen éles látást professzionális szemüveggel

Amennyiben szakmájánál nélkülözhetetlen a részletek látása, akkor precíziós megoldásra van szüksége: egy egyénre szabott szemüvegre, munkavégzéshez használt ZEISS szemüvegre a közeli területekhez, nagyító látásjavító segédeszközre vagy egy, a saját szakmánkhoz kialakított progresszív szemüvegre. A JOBB LÁTÁS áttekintést nyújt Önnek a különböző foglalkozásokhoz kínált szemüvegekről, szemüveglencsékről, rétegekről és professzionális megoldásokról.

A legfontosabb feltétel egy tökéletes, munkavégzéshez használt szemüvegnél is: a kiváló minőségű szemüveglencse és az igényekhez való igazítás optikusa által

Néhány szakmánál nagyon fontos az egészen pontos látás: A fogorvos vagy fogtechnikus mikroszkópikus nagyságú részleteket dolgoz fel a fogsornál, az órás egy fogaskerék apró alkatrészeit szereli össze és a kozmetikusnak tökéletes látásra van szüksége, ha a vendégek bőrét vizsgálja. Ezek olyan követelmények, amelyeket csak egy egyénre szabott szemüveg képes teljesíteni. Ugyanis a szemüveg a leghatékonyabb eszköze annak, hogy a látási hibákat korrigáljuk. A szemüveget lehet a legjobban a viselője szeméhez igazítani és segítséget nyújt csaknem minden esetben. Általános javaslat: –legyen szó bármilyen foglalkozásról vagy felhasználási célról- a szemüveg súlyát a lehető legkisebbre kell minimalizálni. Ez azt jelenti, hogy a szemüveglencséknek és a szemüvegkeretnek is könnyű anyagokból kell készülniük. Mivel minél kevésbé veszi észre az ember, hogy szemüveget visel, annál természetesebbnek és kevésbé megerőltetőnek fogja találni a látást. Ez a munkehelyi környezetben nagy kényelmet nyújt és a ZEISS többfajta modern szemüvegkereteinek és szemüveglencséinek hála az ügyfél számára abszolút lehetséges a kívánt szemüveg teljesen egyéni összeállítása.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Olyan precíz, mint egy ujjlenyomat: az egyénre szabott szemüveglencse

Az egyénre szabott, munkavégzéshez használt szemüvegnél fontos tényező többek között az úgynevezett munkatávolság. Annak megfelelően, hogy pl. az ékszerész milyen távolságból szeretné megmunkálni az ékszert, készítteti el az optikus pontosan az erre a távolságra optimalizált szemüveglencsét. Ezt követően figyelembe kell venni a tevékenység további jellemzőit: Melyik a jobb, a műanyagból vagy az üvegből készült szemüveglencse? Például az ügyfelekkel dolgozók számára a magas törésmutatójú alapanyagok ajánlottak. Ezek vékonyabb szemüveglencsét eredményeznek. Tipp: A ZEISS vékonyított szemüveglencséi erős dioptria esetén is lehetővé teszik az esztétikusan vékony szemüveglencse kialakítást.

Melyik keret a legjobb a számomra?

Éppolyan fontos a megfelelő keret kiválasztása, mint az optimális szemüveglencse megválasztása. A javítandó látáshiba itt is döntő szerepet játszik: Kizárólag egy távolságra korlátozódik a megoldás? Vagy a progresszív lencse segít? A munkavégzéshez használt szemüveghez először is ajánlatos praktikus keretet választani. A keretnek a szokásostól is erősebbnek kell lennie, mivel nemcsak az orrunkon van, hanem gyakran lerakjuk a munkalapra vagy székre és ott hamarabb sérülhet. Ehhez érdemes lánccal ellátott szemüvegkeretet választani. A lánccal rendelkező szemüvegkeret további előnye, hogy akár egy kézzel is feltehető vagy levehető szükség esetén. Ez abszolút szükséges több szakmánál is, mivel munkavégzés közben legtöbbször legalább az egyik kezünket használjuk, mint pl. a kézműves szakmában vagy fogászati területen. Tipp: A legújabb speciális munkahelyi szemüvegek ideálisak közelre látásra és a köztes távolságokhoz (tehát az íróasztalnál vagy egy gyártógépnél).

A leghatékonyabb rétegek a nagyobb kényelem és a hosszú élettartam érdekében

A szemének relaxációt az jelent, ha látása tükröződés és irritáció mentes. Ehhez alapfeltétel a megfelelő bevonattal ellátott magas minőségű szemüveglencse és a szemüveg viselőjének igényeihez történő személyre szabottság. Másszóval: Minél jobb a szemüveglencse rétegének minősége és minél jobban az egyéni igényekre van szabva a szemüveglencse pl. az adott foglalkozás követelményeinek megfelelően, annál kényelmesebb lesz a látásunk. A ZEISS szemüveglencse-bevonatai, mint pl. a Clean coat vagy az antisztatikus réteg, ezt lényegesen elősegítik. A nagy ügyfélforgalmú tevékenységekhez különböző modern szemüvegrétegek állnak rendelkezésre, pl. tükröződéscsökkentő és ezzel egyidejűleg szennyeződéstaszító bevonatok. Például a felső megvilágítású irodákban végzett tevékenységek tükröződéscsökkentő réteg nélkül nagyon megerőltetőek, mivel a fényvisszaverődések a szemüvegen tükröződnek és irritálják a szemet, így az ember adott esetben még a munkaidő lejárta előtt elfárad. Hasonló érvényes éjszakai autóvezetéskor is, pl. a hazaúton. Tükröződéscsökkentő réteg nélkül hamar fáradtnak érezzük magunkat, mivel minden fény tükröződik az autó szélvédőjén is és a szemüvegen is. Ezen okból is ajánlatos speciálisan a munkavégzéshez használt szemüvegeknél megfelelő tükröződéscsökkentést és réteget választani, mint pl. a ZEISS csúcsteljesítményű rétegét. A magas minőségű ZEISS réteggel ellátott szemüveglencsék olyan simák, hogy a szennyeződésrészecskék vagy vízcseppek csak nehezen tudnak rátapadni és leperegnek. Így jobb és pihentetőbb a látás a páciens számára és mindezen felül professzionálisabban is néz ki, mivel nem homályosítja szennyeződés a látást a szemüveglencse mögött. A modern szemüveglencse-bevonatok további előnye, hogy a műanyag lencséket ellenállóbbá teszik. Így az eredmény egy kívánságunk szerinti, fölöttébb könnyű és ugyanakkor nagyon erős szemüveg. A lehetőségek annyira sokszínűek, hogy minden igényhez optimális megoldás található.csúcsteljesítményű rétegét.

Progresszív lencsék munkahelyi használatra – jobban a szemeihez vannak alakítva, mint valaha

Ha nem munkahelyi szemüveget vagy speciális nagyító látásjavító segédeszközt szeretne, a ZEISS Progressive Individual technológiával kialakított progresszív lencsék optimálisan teljesítik az adott foglalkozás legkülönbözőbb követelményeit. Az optikussal folytatott beszélgetés során a páciens először is részletesen elmondja, hogy milyen célra szeretné használni a szemüveget, végül ehhez kerül kialakításra a szemüveglencse, egyénre szabottan, akár csak egy méretre szabott öltönynél!

A legfontosabb, hogy elegendő időt szánjon a legmegfelelőbb látásjavító segédeszköz kiválasztására.

Alapvetően érvényes: Minél inkább egyénre szabott és minél pontosabb egy szemüveg igényekhez történő illesztése, annál könnyebb a megszokás. Ezért fontos: Aki egy bizonyos foglalkozáshoz választ szemüveget, az szánjon időt és kérjen részletes tanácsot optikusától a mindenkori tevékenység figyelembe vételével. Megfelelő optikus keresése…

Ha már a szemüveg nem elég: A ZEISS nagyító látásjavító segédeszközei gondoskodnak a tökéletesen éles látásról akár mikroszkópikus méretek esetén is

A követelményeknek és az igényeknek megfelelően van, amikor már a különböző foglalkozásokhoz kialakított tökéletes szemüveg sem elég. Így például a mikroszkópikus nagyságú tárgyaknál, pl. egy finommechanikus, fogorvos vagy restaurátor esetében olyan precíz kézi műveletek szükségesek, hogy egy kiegészítő nagyító látásjavító segédeszközre van szükség professzionális felhasználásra, talán még kiegészítő megvilágítással is? A ZEISS precíziós nagyítószemüvegek (például a G 2,5 TTL innovatív távcső-nagyítószemüveg) a legkisebb részletekig gondoskodik a precíz, megerőltetés nélküli látásról: igény esetén akár még xeonmegvilágítással is és a látómező többszörös felnagyításával. Teljesen mindegy, hogy a fogorvosnál, elektrotechnikusnál vagy a bőrgyógyásznál kerül-e felhasználásra: Egy ilyen professzionális felhasználású precíziós nagyítószemüveggel minden részlet látható.

Kényeztesse szemét és iktasson be egy-egy szünetet!

A szemünk mindig hálás egy kis pihenésért. A következő gyakorlatok a munkahelyen is gyorsan és kényelmesen elvégezhetők és rövid, de hatékony pihenést nyújtanak szemünknek:

  • A lehető legmesszebbre történő látás
    Szemünkkel legtöbbször ugyanabba a távolságba fókuszálunk, ez olyan mintha hosszú időre befeszítenénk egy bizonyos izmot. Ha munkavégzés közben többször levesszük a tekintetünket a képernyőről és a távolba nézünk (ajánlatos legalább hat méterre), egyértelműen pihentetjük a szemünket. A következmény egy jelentősen pihentetőbb és kellemesebb látásérzés.
  • Melegítés tenyérrel
    A meleg és a sötétség jót tesz a szemünknek. Ezért lazítsuk el 2-3 percre a szemünket és tenyerünkkel gyengéden takarjuk le a szemünket (anélkül, hogy megnyomnánk a szemgolyót!). Majd nagyon lassan vegyük el újra a kezünket úgy, hogy ne vakítson el bennünket rögtön a napfény. Egyébként ezt a technikát „tenyeres gyakorlatnak” nevezik (az angol „palm“, tenyér szó miatt).
  • Gyors segítség: kis masszázs a megerőltetett szemnek
    Megerőltetett szemek esetén klasszikus módszer a három ujjal végzett masszázs. Ennek során fogja meg a hüvelykujjal és a középső ujjal az orrgyökért, közben helyezze a mutatóujjat a két szemöldök közé. Ezt követően végezzen kis körzéseket a három ujjal, ezáltal enyhe nyomást gyakorolva az orrgyökérre - kb. 15 másodperc múlva a teljes terület ellazul.
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Szemüveg vezetők számára – kiváló minőségű lencsék és keretek, személyre szabott kényelemmel a szemnek Tiszteletteljesség, elegancia és maximális funkcionalitás – a vezető beosztásban lévő emberek szemüvegének sok elvárásnak kell megfelelnie.
Jobb életminőség és nagyobb függetlenség: jobb látás a nagyító látásjavító eszközökkel Milyen lehetőségek vannak, amikor már a szemüveg sem elég?
Minden, amit a számítógép előtt végzett munkánál figyelembe kell venni Miért könnyíti meg a munkáját a továbbfejlesztett olvasószemüveg vagy a beltéri multifokális szemüveg?
Szemüvegek pilótáknak - tökéletes látás még a felhők fölött is Akár hivatásosak, akár amatőrök, a pilótáknak olyan szemüvegre van szükségük, amely lehetővé teszi, hogy tisztán lássanak még szélsőséges fény- és időjárási viszonyok között is.

Kapcsolódó termékek