Minden, amit a számítógép előtt végzett munkánál figyelembe kell venni

Miért könnyíti meg a munkáját a továbbfejlesztett olvasószemüveg vagy a beltéri multifokális szemüveg?

Az olvasószemüvegek gyakran nem ideálisak az irodai munkához. Tisztán lát mindent, amikor a dokumentumokat olvassa, de amikor egy kolléga jön be, nem ismeri fel? Vagy nehéz felváltva nézni a dokumentumokat és a beszélgetőpartnerét egy nagyobb értekezlet során. Milyen szemüveg a legjobb az olyan időskori látásromlásban szenvedők számára, akik képernyő előtt dolgoznak?

A számítógép állandó társunkká vált a munkánk során. A képernyő előtt végzett gyakori munka ugyanakkor nagyon igénybe veszi a szemet.

Sokszor feszülten ülünk a számítógép előtt, és nagyon kevés pihenést engedünk a szemünknek. Ez a nyakunk görcséhez, fejfájáshoz, és a szemünk kivörösödéséhez, könnyezéséhez vezethet. Azok számára, akik a közeli és távoli látást egyaránt befolyásoló időskori látásromlásban szenvednek, még nagyobb problémát okoz a megfelelő szemüveg kiválasztása ahhoz, hogy kényelmesebben tudjanak dolgozni.  

Milyen szemüveg a legjobb erre a célra? Sokan először az olvasószemüvegükhöz nyúlnak, amikor a számítógépen kell dolgozniuk. Nyílik az ajtó, a kollégája pedig ott áll, és feltesz egy kérdést. A szemüveg megakadályozza Önt abban, hogy távolra lásson, ezért nem látja őt tisztán. Ilyenkor elnéz a szemüvegkerete fölött, és talán erőltetnie is kell a szemét, hogy felfelé tudjon nézni.

Az univerzális multifokális szemüveg sem jelent tökéletes megoldást a munkahelyen. Lehetővé teszi, hogy tisztán lásson különböző távolságokra, de a közeli és közepes távolságokban a látómező gyakran túl kicsi a hosszan tartó munkához és állandóan erőlteti a szemét. Mit lehet tenni?

Beszéljen az optikusával a speciális multifokális felületkialakítással rendelkező továbbfejlesztett olvasószemüvegről. Létezik intelligens megoldás a zavartalan tiszta látásra közeli és közepes távolságokban - olyan megoldás, amelyet kifejezetten a munkahelyi vizuális igényeknek megfelelően fejlesztettek ki. Az olvasószemüveg és a multifokális lencse kombinációja segítségével kielégíthetők az irodai munkához szükséges különböző látási igények.

Látás az irodában

A továbbfejlesztett olvasószemüveg előnyei:

  • Ideális a nagy, egybefüggő közeli tartományhoz.
  • Szélesebb, kellemesebb látómező a köztes távolságban történő munkához is.
  • Kényelmes fej- és testtartást eredményező csatornakialakítás.
  • Nagyobb látáskomfort nem csak munkavégzésnél, hanem amikor a szemüvegét multifokális helyett használja, például olyan hobbikhoz, mint a főzés vagy a kézműves tevékenységek.

A beltéri multifokális lencsék előnyei a képernyős munkahelyeken:

  • Különösen széles középső és közeli tartomány.
  • Ideális tiszta és akadálymentes látás az egész szobában, maximum 4 méteres távolságig.
  • Kényelmes látás erőltetett fejmozgások nélkül.
  • Tökéletes számítógépes munkához, illetve kézműves tevékenységekhez és hobbihoz is.

Nemcsak a szeme lesz hálás a tehermentesítésért – Ön is nyugodtabb lesz, miközben irodai munkáját végzi.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Mire kell még figyelnie annak érdekében, hogy a számítógépen végzett munkája kevésbé legyen az egész testére megterhelő?

Az ergonómiailag megfelelő ülő helyzet a képernyő előtt, valamint a képernyő, a billentyűzet és a dokumentumok megfelelő párhuzamos elrendezése különösen fontos a pihentető és kényelmes látáshoz a számítógépes munkahelyen. A karfa vagy egy új szék gyakran segíthet abban, hogy a munka kevésbé legyen fárasztó.

Ügyeljen rá, hogy a képernyő a lehető legnagyobb frissítési sebességet és képstabilitást biztosítsa. A monitor beállításával hozzon létre megfelelő kontrasztot és éles képet. A betűméretet pedig úgy válassza meg, hogy könnyen és kényelmesen tudja olvasni a szöveget.

Tippünk: Tudatosan pihentesse szemét időnként, ha hosszan tartó munkát végez a számítógépen. Járassa a szemét körös-körül a szobán, nézzen ki az ablakon, masszírozza meg a szem körüli területet és időről időre csukja be a szemét egy pillanatra, hogy regenerálódjon. Reméljük, ezek a tippek segítenek abban, hogy kevésbé erőltesse a szemét. Sok sikert kívánunk a munkájához!

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Szemüveg vezetők számára – kiváló minőségű lencsék és keretek, személyre szabott kényelemmel a szemnek Tiszteletteljesség, elegancia és maximális funkcionalitás – a vezető beosztásban lévő emberek szemüvegének sok elvárásnak kell megfelelnie.
Szemüvegek pilótáknak - tökéletes látás még a felhők fölött is Akár hivatásosak, akár amatőrök, a pilótáknak olyan szemüvegre van szükségük, amely lehetővé teszi, hogy tisztán lássanak még szélsőséges fény- és időjárási viszonyok között is.
Jobb látás és nagyobb kényelem a munkahelyen Az új ZEISS officelens szemüveglencsék kényelmesebb látást biztosítanak az íróasztal, a számítógép, vagy a termelőgépek mellett egyaránt
Mindegy, hogy Ön fogorvos vagy kozmetikus – élvezze a tökéletesen éles látást professzionális szemüveggel Néhány tevékenység különleges és nagy teljesítményű szemüveglencsét igényel. Az innovatív ZEISS technika már mikroszkópikus területen is segít a jó látásban.

Kapcsolódó termékek