Üveg szemüveglencsék progresszív szemüveglencsét viselőknek: lencsék az üveg rajongóinak

További fejlesztések a ZEISS szemüveglencse-kínálat terén – Miért kihagyhatatlan ajánlat az üveg progresszív lencse?

Az olyan tulajdonságaiknak köszönhetően, mint az alacsony súly és a kiemelkedő ellenállóság, a műanyag lencsék fokozatosan megelőzték az üvegből készült lencséket – legalábbis az eladási adatok erre engednek következtetni. Azonban a ZEISS-nél mi továbbra is ugyanúgy nagy hangsúlyt fektetünk az üveg lencsék fejlesztésére, mivel az üvegből készült lencséknek szintén megvan a maguk előnye. A figyelem középpontjában a ZEISS progresszív lencsekínálat áll. Nem hiába, hiszen ismereteink szerint a világ első szemüveglencséjét is ásványi üvegből készítették. Kitűnő optikai tulajdonságaikból adódóan az asszír mesteremberek által időszámításunk előtti 8. században kifejlesztett üveg lencsék pont olyan tökéletesek voltak a szemüvegviselők számára, mint amilyenek napjainkban is.

Kedvenc szabadidős elfoglaltsága közben kimondottan sok kosszal és porral kerül kapcsolatba? Rajong az üveg lencsék nyújtotta tisztaság és optikai teljesítmény iránt? Vagy éppen a lencséje kimagasló tartóssága az, ami különösen fontos Önnek? Akkor könnyen lehet, hogy a ZEISS üveg lencséi jelentik a megoldást.

A műanyag lencsék nyilvánvalóan az elsődlegesen választandó opciót képviselik a sportszemüvegek vagy a gyermekszemüvegek esetében, mivel könnyebbek és robusztusabbak. Nem véletlen azonban, hogy a precíziós optikák, mint például a fényképezőgép-objektívek, mikroszkópok és távcsövek lencséi, vagy a modern okostelefonok kijelzői ásványi üvegből készülnek. Az üveg kimagaslóan tartós, sima és karcolásálló felülete segít megelőzni a poros környezetben a finom karcok kialakulását.

Mi több, a magasabb törésmutató lehetővé teszi, hogy vékonyabb, légiesebb lencséket gyártsunk, így vonzóbb megjelenést szavatolnak, mivel szemei a lencsén át is természetesebben néznek ki – még magasabb dioptriák esetén is.

Az üveg lencse előnyei röviden:

  • Kiváló az optikai teljesítménye
  • Nagyszerű felületi keménységgel rendelkezik
  • Különösen ellenáll a karcolódásnak
  • Kimagaslóan tartós

Sajnos sok szemüveglencse-gyártó már nem fektet be az üveg lencsék fejlesztésébe. Még sincs okuk az üveg lencsék rajongóinak az aggodalomra, hiszen az üvegből készült ZEISS progresszív lencsék kedvező termékkínálata a segítségükre van. Az FaceFit® Technológiával készült progresszív lencsék a freeform technológiának köszönhetően olyan mértékben személyre szabhatóak akár egy méretre szabott öltöny, és most már bármilyen keret, lencse és korrekció kombinációval rendelhetők. Mi több, az üvegből készült ZEISS progresszív lencséket már a viselő közeli és köztes tartományokkal szemben támasztott egyedi igényei alapján is személyre szabhatják. Azért hogy kimondottan éjszaka, szürkületben és hajnalban is nagyszerű látásban lehessen része, ZEISS optikusa üveg lencséit i.Scription® optimalizálással is egyedibbé teheti.

Mitől ennyire tartósak az üveg lencsék?

Mitől ennyire tartósak az üveg lencsék?
1,6-os törésmutatójú ásványi üveg lencse rendezett molekuláinak vázlatos ábrázolása (balra) a műanyag rendezetlen molekuláihoz képest (jobbra).

Az ásványi üvegből készült lencsék titka a molekulák erős keresztkötésében és az anyag tömör háromdimenziós szerkezetében rejlik. Ez hosszú élettartamot is biztosít, mivel a kemény, sima felület alapvetően megnehezíti a finom karcok kialakulását.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Progresszív lencsék – apró remekművek A progresszív lencsével ellátott szemüveg ideális látást biztosít azok számára, akiknek különböző távolságok esetén van szükségük szemkorrekcióra.
A ZEISS újradefiniálja a progresszív lencséket! A látásunkat egyre extrémebb módokon tesszük próbára az utóbbi években. Laura Rochaval arról beszélgetünk, hogyan számol ezekkel a kihívásokkal az új ZEISS Progressive kínálat.
Különleges progresszív szemüvegek Minden helyzethez létezik tökéletes progresszív szemüveg? A munkánkhoz? Kedvenc sportunkhoz vagy hobbinkhoz?

Kapcsolódó termékek