Saját vizuális profilom – másfajta látásvizsgálat a ZEISS-től

Határozza meg nézési szokásait, és találja meg saját, személyre szabott lencsemegoldását a ZEISS-nél

A "vizuális profilom a ZEISS-től” alapján megtudhatja, hogy milyen kihívásokkal találkozik a szeme a mindennapokban, valamint hogy a ZEISS melyik lencséje segít áthidalni ezeket.

Személyes életstílusáról megadott információk alapján egy vizuális profil jön létre, amelynek segítségével látszerésze a legjobb tanácsot adja a következő találkozó során. A látásvizsgálat eredményeivel együtt kifejezetten a személyes életstílusára és nézési szokásaira szabott ZEISS-lencsemegoldást nyújtunk.

Szemünket nem a digitális világhoz találták ki

A ZEISS látszerésze számára több szempontból is fontos, hogy személyes életstílusáról és nézési szokásairól minél többet megtudjon.
Az elmúlt években az új technológiák és a digitális eszközök térhódítása jelentősen megváltoztatta a személyes és a munkahelyen töltött mindennapjainkat. Naponta átlagosan öt órát töltünk az okostelefonjainkat, táblagépeinket vagy a TV-t bámulva. Átlagosan nyolcvanszor ellenőrizzük a mobiltelefonunkat naponta, és ez a trend gyorsulóban van.

Látásunkat most már a vezetés is próbára teszi. A rossz idő és a gyenge megvilágítás természetesen kihívást jelent, de a káprázás által okozott szemirritáció és az autókban levő navigációs rendszerek gyakoribb használata arra kényszeríti a szemünket, hogy folyamatosan közelről távolra váltson, és rendszeresen kisméretű kijelzőkre fókuszáljon. Ez rendkívül megterheli a szemet, amelynek eredménye 30 éves kor felett a szemfáradtság lehet.

A munkahelyünkön és az otthonunkban használt technológiai fejlesztések nemcsak forradalmasítják életmódunkat, hanem egyre nagyobb stressznek is kiteszik a szemünket – a munkahelyen és otthon egyaránt.

Határozza meg nézési szokásait

A ZEISS egy látásellenőrző eszközt dolgozott ki, amelynek segítségével meghatározhatja személyes nézési szokásait. A vizuális profilom a ZEISS-től elnevezésű alkalmazás a következő területeken határozza meg vizuális szükségleteit:

  • a munkahelyen;
  • a mindennapi tevékenységek során;
  • a digitális tevékenységek során;
  • a közlekedésben, valamint
  • a szabadidős tevékenységek során.

A végeredmény a saját vizuális profilja és a ZEISS által ajánlott, teljes mértékben személyre szabott lencsemegoldás - mindezt teljesen díjmentesen és mindenfajta kötelezettség nélkül.

Személyes vizuális profilját kinyomtatva vagy QR-kódként megmutathatja a környékén található ZEISS látszerészének. A szakember ezután ellenőrzi a látását, és megvizsgálja a szemét. A saját vizuális profilja és a látásvizsgálat eredményei alapján a szakember tanácsot ad, és az igényeinek leginkább megfelelő ZEISS-lencsemegoldást javasolja.