Gyerekszemüveg: Gyerekkel az optikában

Néhány tanács a gyerekek szemével és szemüvegével kapcsolatban

A szemünk a legfontosabb érzékszervünk? Még a bőrünknél, orrunknál, fülünknél és nyelvünknél is fontosabb? Nehéz ezt megmondani. Azonban egy dolog biztos: ha valaki - és ez a gyerekekre különösen igaz - látáskárosodásban szenved, az a tájékozódására és a mindennapi boldogulására is rossz hatással van. És ez különösen igaz a mai világban, amikor a vizuális benyomások uralkodóak. Így nekünk, szülőknek kivételes figyelmet kell fordítanunk gyermekeink szemére és látásuk fejlődésére. A JOBB LÁTÁS összegyűjtött néhány tanácsot a gyerekek szemére és szemüvegére vonatkozóan, hogy könnyebben eligazodjunk ebben az összetett és fontos kérdésben.

Így ismerje fel a látásproblémát gyerekeknél –

Legyen a gyerekek látásvizsgálata egy számukra élvezetes játék.

Hendrik Gausepohl optikus azt javasolja, hogy mindig figyeljünk a gyerek látásának fejlődésére. Ha a kancsalság, izomrángás vagy a pupilla szürkülésének bármilyen jelét tapasztalja, azonnal forduljon szakemberhez. Ugyanez vonatkozik arra is, ha a családban szembetegség vagy látásprobléma van. Egy másik intő jel, ha a babák nem próbálnak szemkontaktust teremteni azzal, aki hozzájuk beszél. 

A csecsemők szemlencséje még nagyon puha és nagyon hatékonyan tud alkalmazkodni, azaz a különböző távolságok között nehézségek nélkül képes váltogatni a fókuszt. Ha az egyik szem gyengébben teljesít a másiknál, a szülők gyakran nem veszik észre, hogy a „jó” szem valójában kompenzálja a „rossz” szem munkáját. Ezért ajánlott már nagyon kicsi, ideális esetben 3 éves korban megvizsgálni a gyerekek szemét. 

Iskolakezdés előtt mindenképp el kell látogatni az optikushoz. 14 éves korban kimondottan fontos szemvizsgálatot végezni, hogy a serdülő szemének változásait figyelemmel kövessük, és az esetleges rövidlátást felismerjük. A következő vizsgálat normál esetben akkor következik, amikor a fiatal felnőtt jogosítványt szerez.

A megfelelő szemüvegkeret gyermekek számára

A döntés sosem könnyű. A gyermekszemüvegek kiválasztásánál pedig nemcsak a megjelenés a fontos.

Tökéletes látás gyermekeknek

A gyermekszemüvegeknek szigorú követelményeknek kell megfelelniük

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén