A legjobb napszemüvegek sportoláshoz

Milyen kihívásokkal kell szembenézniük a sportolóknak sportolás közben?

Sok szabadtéri sport különböző kihívásokat tartogat a szemünknek. A bennünket érő napsugárzás mennyiségétől függ, milyen sportszemüvegre van szükség ahhoz, hogy kiváló teljesítményt tudjunk nyújtani.

Futáshoz a legjobb napszemüveg például védelmet nyújt a napfénnyel szemben, és hosszan tartó használat során sem válik kényelmetlenné. A síszemüvegeknek a hóról érkező visszaverődést is ki kell szűrniük. A teniszhez vagy baseballhoz használt napszemüvegnek amellett, hogy megfelelő védelmet és éles látást kell biztosítania, nem szabad leesnie még szokatlan vagy gyors mozdulatoknál sem.

A ZEISS egy szenvedélyes horgásszal készült interjúban bemutatja egy hobbi sportoló személyes tapasztalatait, aki a lehető legjobb teljesítmény érdekében kedvenc sportjához napszemüveget használ.

Sötét és sötétebb – változó fényviszonyokhoz alkalmazkodó intelligens napszemüveglencsék.
Melyik a kedvenc színe és stílusa?


Bevezető:

A nevem Dennis Sullivan, értékesítési vezető vagyok a ZEISS kereskedelmi és irányított betegellátási részlegénél. Megszereztem az 50 tonnás hajó vezetésére jogosító tengerészkapitányi képesítést és megszállott horgász vagyok. Időm nagy részét part menti és nyílt vízi horgászattal töltöm a fiammal és barátokkal az USA északkeleti vizein. Kimondottan fiatalon kezdtem a vizen dolgozni, horgásztam már kikapcsolódásként és kereskedelmi céllal is.

Dennis Sullivan, értékesítési vezető a ZEISS kereskedelmi és irányított betegellátási részlegénél

Ha a látásra gondolunk, milyen nehézségekkel kell szembenéznie horgászás közben?

A víz felszínén keletkező visszatükröződések jelentik a horgászok számára a legnagyobb nehézséget. Különösen fontos, hogy lelássunk a víz alá és észrevegyük a kifogható vagy szigonyozható halakat. Sokszor egy kis halraj becsillanásán vagy a felszínt megtörő uszonyon múlik, hogy sikeres lesz-a a napunk. A szükséges vízhez igazított minőségi polarizált lencse sokat segít. Nyílt vízre inkább szürke vagy zöld polarizált napszemüveglencse ideális, édesvízi horgászathoz pedig a sárgás vagy barnás lencse alkalmas.

Elengedhetetlenül fontos, hogy az alapanyag a szem biztonságát óvó és ütésálló legyen, például polikarbonát vagy nylon. Állandóan horgok, műcsalik és egyéb éles tárgyak között vagyunk. Mindenképpen gondoskodni kell arról, hogy a napszemüveglencse alapanyaga garantálja a szem megfelelő védelmét. Sok más sporthoz hasonlóan a horgászatnál sincs mindig lehetőség a szemsérülések sürgősségi ellátására. Gyakran előfordul, hogy a nyílt vízi tonhalhorgászat esetén jóval több mint 100 mérföldre vagyunk a legközelebbi kikötőtől. Egyértelmű, hogy az ütésálló, például polikarbonát lencsék használatával elkerülhetjük vagy csökkenthetjük a lehetséges sérülések előfordulását.

Milyen tapasztalatai vannak a védelmet nyújtó napszemüvegekkel kapcsolatban horgászat közben?

Több mint 35 évet töltöttem szenvedélyes horgászként a vizen, és mindig is meg voltam győződve arról, hogy a bot, orsó és damil mellett a polarizált napszemüveg is az alapfelszerelés része. Egy polarizált sportnapszemüveg magához a horgászáshoz is, és a ki- és behajózáshoz is elengedhetetlen. Mindegy, hogy csak 10 vagy 100 mérföldre vagyunk a parttól, mindig akadnak nehézségek, amik tönkre tehetik a napot. Az éles látás révén észrevehetjük és kikerülhetjük az úszó hulladékokat, uszadékfát vagy zsinórokat. Ezzel több órás késéseket és több ezres javítási költségeket előzhetünk meg.

Egy polarizált sportnapszemüveg magához a horgászáshoz is, és a ki- és behajózáshoz is elengedhetetlen.

Mi jellemzi a horgászáshoz ideális napszemüveget?

Azt várom egy napszemüvegtől, hogy legyen tartós, kényelmes és éles képet adjon. Nagy elvárásaim vannak a kerettel és a lencsével szemben is, mivel sok időt töltök horgászással, így sokat használom a szemüveget. A keretnek és a lencsének is bírnia kell, ha dobálom, ha különféle behatásoknak és változékony időjárási viszonyoknak van kitéve, de ennek valószínűleg a legtöbb jó sportszemüveg eleget tesz. A keret és a lencse legyen pehelykönnyű és kényelmes viselet egész nap. Polarizált lencsére van szükség, hogy biztosított legyen a kellő élesség és a vakító fény szűrése.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Jobb látás a sportolóknak Nem csak divatos: mind a profi-, mind az amatőr sportolók előnyére válik a speciális sportszemüveg
Vízisport-szemüvegek Hogyan tud nagyszerű vízisport-napszemüveget választani, ha szeret vitorlázni, szörfözni, búvárkodni vagy úszni?
Jobb látás a téli sportolás során Sok sí és snowboard rajongó, látáskorrekcióval vagy anélkül, „vakon repül” le a lejtőkről. fans of skiing and snowboarding, both with and without eyesight correction, "fly blind" down the slopes.
A 10 legfontosabb tanácsunk sportszemüvegekhez Mire érdemes odafigyelni sportszemüveg vásárlásakor? Ismerje meg részletesebben, hogyan javíthat sportteljesítményén úgy, hogy szemét is védi közben.

Kapcsolódó termékek