Jobb látás a sportolóknak

Nem csak divatos: mind a profi-, mind az amatőr sportolók előnyére válik a speciális sportszemüveg

Legyen a szenvedélye akár a terepsíelés, akár a maratoni futás, a tenisz, a kerékpározás, a futás, a golfozás vagy a napozószékben való lustálkodás, ha biztosítani szeretné, hogy a látása a lehető legjobb legyen sportolás vagy szabadidős tevékenységek során, egy jó napszemüvegre mindenképpen szüksége lesz. A jó napszemüveg sokszor a pihenéshez is elengedhetetlen. A csúcsminőségű szemüvegek nem csak megvédik a szemét, hanem elő is segítik a tiszta és zavartalan látást.

Jobb látás a sportolóknak

A szemünk a legfontosabb érzékszervünk. A körülöttünk zajló események 80 százalékát a szemünkön keresztül érzékeljük. Sportolás közben a látásnak még fontosabb szerepe van. A rossz látás nem egyszerűen azt jelenti, hogy nem tudja eltalálni a labdát vagy a gólt belőni, hanem a sérülés kockázatát is megnöveli.

Gyakorlatilag minden sportágban fontos kívánalom a mélység-, és a mozgásérzékelés, valamint a gyors fókuszváltás képessége, amelyek lehetővé teszik, hogy jobban figyelhessünk az ellenfelekre, a csapattársakra és a játék eszközeire. A sporthoz külön szemüveg szükséges, mivel a hétköznapi szemüvegek általában nem alkalmasak ilyen célokra. Ennélfogva a sportszemüvegek, vagy napszemüvegek sokkal többet nyújtanak, mint az egyszerű UV védelem.

Szinte mondanunk sem kell, hogy a sportszemüvegeknek a látást ugyanolyan pontosan kell korrigálniuk, mint a szokványos szemüvegeknek. A korrekciós lencséket az optikusnak kell a szemüvegviselő igényei szerint személyre szabnia. Olyan sportszemüvegek is léteznek, amelyeknél a napszemüveg belsejébe egy dioptriás klip csatlakozik. Más szóval, a tökéletes szemüveg minden látási kívánalomnak megfelel.

Másik lehetséges alternatíva: Kontaktlencsék viselése sportszemüveggel együtt. Ebben az esetben a sportszemüveg elsődleges funkciója a szem védelme és a kontraszt növelése. És természetesen a divatnak is hódolhatunk.

Fontos tudnunk:

Jobb látás a sportolóknak

Lehetetlen olyan szemüveget találni, amely ideálisan minden sportágnak megfelelő, viszont meg fogja találni a tökéletes szemüveget minden sportághoz. Két kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe venni. Az első és legfontosabb, hogy szoros, de kényelmes modellt válasszon. Másodszor: győződjön meg róla, hogy a szemüveg ellenálló. Emiatt is kell a lencséket erősen ellenálló műanyagból készíteni.

A speciális műanyaglencsék elősegítik az optimális látáskorrekciót, miközben kivételesen ellenállóak, pehelykönnyűek és vékonyak. Igen fontos a tükröződéscsökkentő bevonat és a karcálló kemény bevonat is. Természetesen fém szemüvegkeretbe is elkészíthetőek.

De legyen óvatos a fémkeretekkel: lényeges, hogy rugalmas, nem törékeny ötvözetet válasszon. Látszerésze biztosan meg tudja adni Önnek a szükséges információkat.

Egy jó szemüvegnek az alábbi kívánalmakat kell teljesítenie:

 • Kellemes és biztonságos viselet
 • A sportnak megfelelő szárak. Az olyan szár, amely teljesen a fül mögé nyúlik, ideális a futáshoz és sok labdajátékhoz. Az egyenes szárak jobbak a kerékpározáshoz és a görkorcsolyázáshoz, mivel könnyebben illeszkednek a sisak alá
 • Puha orrtámasz
 • Egy elasztikus sportpánt a fejen, időnként hasznos lehet
 • A fejpántos szemüvegek puha arcpárnázással és jó szellőzőrendszerrel rendelkeznek.
Egy jó szemüvegnek az alábbi kívánalmakat kell teljesítenie

A ZEISS sportszemüvegek az általános sportszemüvegek és a dizájner szemüvegek és napszemüvegek speciális ötvözete. Személyre szabott, optimális látáskorrekciót biztosít ultramodern ívelt sportszemüveg keretekkel. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően a rossz látás, az érzékelési problémák és a megerőltetett szem már a múlté.

A ZEISS Sport lencsék előnyei:

 • kiemelkedő ellenállóság,
 • pehelykönnyű műanyag lencse,
 • a színek és bevonatok nagy választéka.

A ZEISS Sport lencsék éppen ezért ideálisak:

 • ívelt napszemüvegekhez
 • ívelt sportszemüvegekhez
 • ívelt optikai kereteklhez
 • sportszemüvegekhez belső dioptriás klippel

Az Ön kedvenc sportágának megfelelő egyéb szemüvegeket is nagy választékban kínálunk

Vízi sportok
Az úszószemüvegek a legalkalmasabbak a vízi sportokhoz. Védik a szemet a baktériumoktól, a klórtól és a sós víztől. A jó illeszkedés természetesen igen fontos. Bőrbarát szilikon szigetelés és állítható pántok biztosítják a magasfokú kényelmet. Kontaktlencse viselők feltétlenül hordjanak úszószemüveget. Természetesen minden úszószemüveg és búvárszemüveg kapható dioptriás lencsével az optimális látásélesség biztosítása érdekében.

Labdajátékok
A labdajátékokban a szemüveg optimális mélységérzékelést, valamint a legjobb védelmet biztosítja. A legtöbb sérülést ebben a sportágban a repülő tárgyak, például teniszmérkőzés alatt a teniszlabdák és a squash labdák okozzák, amelyek sebessége elérheti akár a 200 km / órát is.

Téli sportok
Tanulmányok kimutatták, hogy a rossz látás okozza az összes sísérülés 80 százalékát. Ez nem meglepő, tekintve, hogy a hó visszatükrözi a fény 95 százalékát. Ez az erős fény viszont képes gyorsan kifárasztani a szemet.

Az emberi szem alapvetően 10.000 lux megvilágítási szintre van „beállítva”. A hóval borított területeken azonnal 10-szer nagyobb fényhatással találja szemben magát. Következésképpen a sportszemüvegekben használt lencséknek kiváló UV szűrővel és magas szintű fényszűréssel kell rendelkezniük (kérdezze meg látszerészét). Az úgynevezett polarizációs szűrő szintén hasznos.

Kültéri sportok – például hegyi kerékpározás és görkorcsolyázás

A hegyi kerékpározás és a görkorcsolyázás során a legjobb sportszemüvegek ideális védelmet nyújtanak a légáram, az UV sugárzás, a rovarok és a kis kavicsok ellen. A hétköznapi szemüvegek általában teljesen alkalmatlanok erre a célra, mert összenyomódnak, csúszkálnak, és leeséskor eltörnek. Szintén fontos: a sportszemüveg legyen megfelelően beállítva. A szár ne szoruljon be a sisak alá. A szemüveglencséknek biztosítaniuk kell az UV védelmet, és kontrasztfokozó árnyalatúnak kell lenniük.

Végül, de nem utolsósorban: repülés és golf

Természetesen a levegőben a biztonság különösen fontos szerepet játszik. Ezért speciális szemüveglencse ajánlott a pilótáknak is: Skylet sport. Ezek a szemüveglencsék vakító fény esetén is ideálisak.

Mivel a golfnál a játék lényege az, hogy egy bizonyos célt kell pontosan meghatározni és megütni, győződjön meg arról, hogy golfhoz megfelelő, tökéletes sportszemüveget válasszon a jelenleg kapható választékból. A golfozókat is gyakran éri vakító napfény, amikor a zöld gyepen tartózkodnak. A táncoló árnyékok és a változó fényviszonyok ronthatják a látást – és ez kifejezetten hátrányos egy golfrajongó számára.

Különleges napvédő lencséket és különleges szűrő lencséket kínálunk a golf szerelmeseinek, amelyek pontosan megfelelnek a sport kívánalmainak: ProGolf.

Sportszemüvegek gyerekeknek

Sportszemüvegek gyerekeknek

Még a kis lurkóknak is szükségük van szemüvegre: A gyermekeknek azonos látóélességre és védelemre van szükségük úszás, síelés és játék közben, mint a felnőtteknek. Valójában a gyermekek szeme sokkal érzékenyebb.

Ezért a sportszemüvegeknek jól kell illeszkedniük a gyermekek anatómiájához. Robusztus anyagból kell készülniük, és nagyon puha orrpárnával és fülszárakkal kell rendelkezniük. Ez lehetővé teszi, hogy a gyermekek biztonságosan kergetőzzenek, másszanak, és ugráljanak, vagy akár gondtalanul bukfencezzenek. Ügyeljen arra, hogy semmi se rontsa el a mókát. Ideálisak a kiváló minőségű sötét lencsék jó UV szűrővel, mivel a gyermekek szeme sokkal érzékenyebb az UV sugarakra.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

A legjobb napszemüvegek sportoláshoz Milyen kihívásokkal kell szembenézniük a sportolóknak sportolás közben?
Vízisport-szemüvegek Hogyan tud nagyszerű vízisport-napszemüveget választani, ha szeret vitorlázni, szörfözni, búvárkodni vagy úszni?
Jobb látás a téli sportolás során Sok sí és snowboard rajongó, látáskorrekcióval vagy anélkül, „vakon repül” le a lejtőkről. fans of skiing and snowboarding, both with and without eyesight correction, "fly blind" down the slopes.
A 10 legfontosabb tanácsunk sportszemüvegekhez Mire érdemes odafigyelni sportszemüveg vásárlásakor? Ismerje meg részletesebben, hogyan javíthat sportteljesítményén úgy, hogy szemét is védi közben.

Kapcsolódó termékek