Polarizált lencsék – élesebb látás

Sokoldalú lencsék napszemüvegekhez, vezetéshez és számos egyéb alkalmazáshoz

A síelők, valamint a vízisportok rajongói gyakran használják ezeket. Ugyanakkor, az ilyen lencsék látszólag bárki számára kiváló választásnak bizonyulhatnak, akik szemüveget viselnek: polarizáló hatású lencsék (pl. a. SkyPol ZEISS).

E különleges lencsék csökkentik a fény tükröződését és a káprázást, például amikor a napsugarak a nedves járdára, vízfelületre, vagy fémfelületre esnek. Ennek eredményeképpen megvédik a viselőjüket a szemfáradtságtól, mert a szemnek nem kell többé alkalmazkodnia a folyton változó fényviszonyokhoz. Az ilyen szemüveglencséket viselők sokkal nyugodtabbak és kellemesebben érzik magukat szemüvegviselés közben.

Mi a polarizáció elve?

Az első és legfontosabb dolog, hogy a természetes fény polarizálatlan fény, amely minden irányban rezeg. Azonban, amint egy fénysugár elér egy egyenletes felszínt, például amikor a napfény elér egy nedves útfelszínt, a fényt a víz részben visszaveri, és egy irányba tereli. Más szóval, ekkor a fény már polarizált.
A tükröződés kellemetlen vakító hatást hoz létre (csillogást) a polarizált fény miatt – ezzel a biztonsági kockázattal viszont nem találkoznak azok, akik polarizációs szűrővel ellátott lencséket viselnek. A polarizációs szűrő horizontálisan kerül beillesztésre és nem engedi át a tükrözött, függőlegesen irányított fényt. Ennek eredményeképpen, az időnként veszélyes tükröződések, amelyeket a vízfelületek és nedves utak bocsátanak ki, szinte teljesen elkerülhetőek. A Sky-Pol polarizált lencsék egy további előnnyel szolgálnak: 100%-os UV-védelmet biztosítanak!
A polarizált lencsék biztonságosabbak, de néhány fontos előnyt is kínálnak, ami az éleslátást illeti: hála az lencse speciális színezésének, jelentősen javult kontrasztlátás érhető el velük, ami még ragyogóbb színekben nyilvánul meg. Ha már a színeknél tartunk: a ZEISS polarizált lencséi szürke, vagy barna színárnyalatban érhetők el.

A nedves útfelületekről visszaverődő fény vakító hatású és csökkentett kontrasztlátást idéz elő A SkyPol lencsék csökkentik az ilyen tükröződéseket és tökéletes látást biztosítanak még extrém fényviszonyok mellett is
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Nem minden napszemüveg egyforma A Jobb Látás Útmutató elmagyarázza, hogy mit kell tudnia az UV-védelemről, a színezett és polarizált lencsékről, a tükrös réteggel ellátott lencsékről és minden egyéb tényezőről, ami segíthet Önnek megtalálni az egyéni igényeinek megfelelő napszemüveget.

Sport + szabadidő 2019. jún. 25.

Tags: Napszemüvegek

Kapcsolódó termékek