Téli időszak – alkalom az olvasásra

Tökéletes olvasószemüveggel kedvenc detektívregénye még izgalmasabb

A tél még mindig tartja magát: a nedves és hideg idő a csontjainkig hatol, esik a hó és az eső, korán beköszönt az este. Az ember nem szívesen mozdul ki. Ami azt illeti, nagyon kényelmes élvezni az otthon melegét. Itt az alkalom, hogy olvassunk, társasjátékozzunk a családdal, forró teát kortyolgatva meghitten beszélgessünk és aprósüteményeket eszegessünk kedvenc barátainkkal. Azonban a 40 éven felüliek világosan érzékelik, hogy szükségük van olvasószemüvegre ahhoz, hogy az ilyen élethelyzeteket még élvezetesebbé tegyék. Csak a precíziós lencsék tudják garantálni, hogy továbbra is örömét lelje az olvasásban.

Odakint még mindig hideg és sötét van, meglehetősen kellemetlen az idő. Sokkal könnyebben átvészeli a hideg évszakot, ha fog egy gyapjútakarót, egy csésze forró italt és egy izgalmas könyvet. A jó látás kétségtelenül a legfontosabb előfeltétele az olvasás maradéktalan élvezetének. 40 éves kor fölött azonban sokan észreveszik, hogy a szemlencséjük már annyira elveszítette a rugalmasságát, hogy hosszú ideig tart, amíg fókuszál, vagyis alkalmazkodik (a szakemberek ezt akkomodációnak nevezik, linkeljen a Szójegyzékre). Ez azt jelenti, hogy megerőltetővé válik a szemnek az egy méter távolságon belüli dolgok éleslátása. A betűk olvasáskor elhomályosodnak, és a szemnek erőlködnie kell, hogy fel tudja ismerni őket.

Ilyen esetekben az olvasószemüveg nagy segítséget jelent. Ha csakis a legjobbat akarja a szemének, akkor válassza a ZEISS precíziós lencséit. Az egyénre szabott olvasószemüveget nem csak tökéletesen hozzáillesztik a viselője dioptriájához és anatómiájához, hanem optimalizálják is a kívánt közeli látóterületekhez. Ma sokféle szemüveglencse áll rendelkezésre, amelyek különböző látótávolságokat és területeket fednek le. A választékban megtalál mindent az egyszerű olvasószemüvegtől (amely kifejezetten olvasáshoz készül), a progresszív szemüvegeken keresztül a modern beltéri irodai szemüveglencsékig (amelyek tiszta beltéri látást biztosítanak körülbelül 4 méterig). Válassza ki szemüvegét a saját igényei alapján. Optikusa örömmel segít majd önnek.

A korszerű ZEISS technológiának köszönhetően ma a szemüveg súlya abszolút minimálisra csökkenthető. Még a súlyos látásproblémáktól szenvedő olvasók is élvezhetik a vékony, lapos és könnyű lencséket, amelyek viselése nagyon kényelmes.

Legyen óvatos: Ma már számos üzletben, drogériában, benzinkúton és szupermarketben lehet kapni úgynevezett kész olvasószemüvegeket. Bár ezek sokkal olcsóbbak, mint a személyre szabott minőségi olvasószemüvegek, hátrányuk, hogy a lencse erősségét nem igazították hozzá sem a két szem közötti dioptriakülönbséghez, sem az asztigmatizmushoz. A lehetséges következmények: már csupán néhány oldal elolvasása után is fejfájást vagy émelygést érezhet. Sőt, akár migrénes rohama is lehet, vagy homályosan láthatja az oldalon lévő betűket. Ezek egyike sem fordul elő az egyénre szabott olvasószemüvegnél. A viselőjük optimális látáskomfortnak örvend és a szem órákon át erőltetés nélküli és tökéletes látást biztosít. Az ilyen szemüveg még az esetleges meglévő szemtengelyferdülést is kompenzálni tudja.

A másik fontos szempont, amit figyelembe kell venni, hogy azok a vásárlók, akik szupermarketben vásárolnak olvasószemüveget, nem ismerik a pontos dioptriájukat, és a kapott mintaszöveg olvasása alapján kell kiválasztaniuk a megfelelő szemüveget. A kutatások feltárták, hogy a legtöbb felhasználó túl erős olvasószemüveget választ. Bár ez először jó választásnak látszik, mert úgy tűnhet, hogy a személy látása javult, de megvannak az árnyoldalai is: a túl erős lencse jelentősen korlátozza azokat a távolságtartományokat, amelyekben a szemüveget használni tudja, különösen a középtávú úgynevezett „munka” távolságot (jellemző például az irodai munkánál vagy a számítógép előtti munkavégzésnél). Ha viszont optimalizált precíziós ZEISS lencsét választ, akkor azt tökéletesen beállítják a kívánt látási tartományokhoz.

Ha nem tudja, hogy milyen dioptriára van szüksége, vagy régóta nem vizsgáltatta meg a szemét, jelentkezzen be optometristájához. A vizsgálat elvégzése megéri a fáradságot, mivel biztosítja, hogy az irodai-, vagy olvasószemüvegét optimálisan beállítsák a szeme igényeihez. Ennek eredményeként továbbra is órákon át élvezettel belefeledkezhet egy jó könyvbe – és nem csak a téli időszakban.

ZEISS SmartLife Lenses
Egész napos éles és kényelmes látás.
ZEISS SmartLife lencsék.
Legyen felkészült napjaink szemünket érő kihívásaira.
Egész napos éles és kényelmes látás.
ZEISS SmartLife lencsék.
Legyen felkészült napjaink szemünket érő kihívásaira.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Nem minden napszemüveg egyforma A Jobb Látás Útmutató elmagyarázza, hogy mit kell tudnia az UV-védelemről, a színezett és polarizált lencsékről, a tükrös réteggel ellátott lencsékről és minden egyéb tényezőről, ami segíthet Önnek megtalálni az egyéni igényeinek megfelelő napszemüveget.

Sport + szabadidő 2019. jún. 25.

Tags: Napszemüvegek

A legjobb napszemüvegek sportoláshoz Milyen kihívásokkal kell szembenézniük a sportolóknak sportolás közben?
Polarizált lencsék – élesebb látás Sokoldalú lencsék napszemüvegekhez, vezetéshez és számos egyéb alkalmazáshoz

Sport + szabadidő 2017. nov. 3.

Tags: Napszemüvegek

Jobb látás a sportolóknak Nem csak divatos: mind a profi-, mind az amatőr sportolók előnyére válik a speciális sportszemüveg

Kapcsolódó termékek